Niestety cieńko widzę kurs w najbliższych tygodniach , spółka wyemituje warranty(raport nr 13/2010 ) w ilości I 479 243 (słownie: jeden milion czterysta siedemdziesiąt dziewięć
tysięcy dwieście czterdzieści trzy) uprawniające
posiadaczy do objęcia w zamian za posiadane warranty akcji serii D
Kapitał zostanie znacznie rozwodniony , a co za tym idzie zysk przypadający na akcję.
Oczywiscie zysk będą mieli tylko "swoi" z tego.
Przesledzcie inne spółki które dawały mocno zarobić(aton, EEX, ,GPH) one wszytkie były płynne. Z takim FF nikt powazny nie zainwestuje. Bo ani nie mozna skupic większej ilości to płynność minimalna.
Ciezycie sie z tego że 100ty wystarczy by wywindowac kurs. macie racje że tyle wystarczy ale nikt nagle tego nie kupi.. no bo czemu? Jak to taki dobry interes to kupujci sami na kredyty.
Co do tych warrntów to dla rozwoju spółki moga okazać sie dobre ale dla kursu akcji niestety nie. Kapitalizacja z 10 mln zrobi się 25 mln.... kurs będzie musiał to uwględnić i swoje spaść. trudno powiedzieć ile..... ale powrotu n 10 jakos nie widze. Niech ten fundusz sypie dalej akcje i poprawi płynność i wtedy spółka bedzie warta inwestycji. Na razie niczym sie nie wyróżnia.
A ja sobie troche kupiłem tej zdrowej żywnści . Warraty zanim wprowadzą i zmaterializują to cwany inwestor zrobi kilkaset procent w tydzień . Wyniki maja całkiem dobre , eur/pln zmienia na in + wartość do sprzedaży , wykres technicznicznie ok. Zobaczymy
Tak jak Pan Janeczek napisał - jesteśmy w dolku , teraz te kilkaset procent do góry za sprawą dobrych wyników za m- c maj , gdzie słabnacy złoty przysparza dodatkowej kasy spólce i walnemu , którę jak sądzę przyniesie niespodzianki .
Niech mi ktoś merytorycznie powie czemu ten rok ma byc super zyskowny dla spółki.
Spółka bardzo dużą częśc swoich produktów ekologicznych importuje z Chin. obecne kursy powodują, że takan działalnośc nie przyniesie rekordowych zysków, jeśli w ogóle jest opłacalna.
Spójrzmy więc na rynek krajowy.... a tu , ulewy i beznadziejna pogoda sprawiły że warzywa i polskie owoce biją rekordy cenowe. Eksport ich nawet przy tym kursie jest zupełnie nieopłacalny nie Symbio nie może konkurowac z produktami z innych krajów.
Spółka ma pomysł na biznes i dobrą branże, to bez wątpienia.. ale rok 2010 nie będzie jej najlepszym. Obecnie kapitalizacja 8 mln , potencjalne nowe akcje które jeszcze ja powiekszaja, przy niskich zyskach po I kwartale nie wróżą z pewnościa wielkiego wybicia. Na NC są lepsze spółki. Ale za rok SYMBIO może byc właśnie tą lepszą.
Skąd takie domysły ,że 2010 będzie słaby , ja sądzę odwrotnie słabnący dolar i euro zwiększa zysk firmy , a te warraty - narazie to dziś dopiero uchwalają . Jak doczytałeś jest to program długofalowy rozciągnięty na lata i nic w tym dziwnego ,że dobra spółka coś proponuje swoim najleprzym pracownikom . Robi to każda szanująca się i zarabiająca firma .
Po ostatnim sprawozdaniu miesięcznym mozna podliczyć obrót na ponad 1,6 mln , i ciągle powiększają sieć sprzedaży swoich produktów .
Pogoda , w całej europie nikogo nie rozpieszcza , a i co za tym idzie ceny warzyw i owoców pójdą w górę . Myślę że na dniach dowiemy się po sprawozdaniu miesiecznym jak to wygląda i ładnie byłoby parę zdań ze strony spólki jak to sie ma do zysku