- Działalność holdingów finansowych
- Działalność trustów, funduszów i podobnych instytucji finansowych
- Działalność maklerska związana z rynkiem papierów wartościowych i towarów
giełdowych.
- Pozostała działalność wspomagająca usługi finansowe z wyłączeniem ubezpieczeń
i funduszów emerytalnych.
- Działalność agentów i brokerów ubezpieczeniowych
- Działalność związana z obsługą rynku nieruchomości .
- Działalność prawnicza.
- Badanie rynku i opinii publicznej.
W zasadzie zmiana statutu na walnym spowoduje że spółka Beefsan przekształci
się w niebankową instytucję finansową której nie obowiązują zasady prawa bankowego
- Zachodzi pytanie - Jak określić wartość takiej spółki giełdowej gdzie głównymi
akcjonariuszami są dwa banki ?
Przy takiej zmianie powstanie fundusz inwestycyjny którego właścicielem stanie się IDM . Pewnie Leszczyński z kolegami mają już 49,99% i cicho siedzą. Na walnym zagłosują "za", ujawnią się i przejmą spółkę wraz z wolną i do zagospodarowania gotówą w kwocie 50mln pln.
Do cezary s. Autor: ~zaintrygowany [213.158.199.*]
Coś mi się wydaje, ze masz Pan rację. Osobiście pofatygowałem się do IDM wróciłem dopiero co. Niestety spuścili mnie po brzytwie. Byłem natarczywy, a oni coraz bardziej zdenerwowani.
Coś się dzieje.
- Masz racje
Powstanie fundusz inwestycyjny zarządzany moim zdaniem przez wydział
Corporate Finanse Domu Maklerskiego AmerBrokers SA.
pod nadzorem Podkarpackiego Banku Spółdzielczego oraz DZ Polska SA .
Czujecie się zmęczeni.Obserwujcie TRION, papier osiągnął historyczne minimum, poprzez kreatywną księgowość ktoś (Orco Group?) zrobił sobie tarczę podatkową na przyszłą działalność. Duże spadki powstrzymane. Możliwe silne odbicie .
myslicie ze 3 muszkieterowie z idmu az tyle zdolali zebrac? nie wiem ale ciezko by bylo zebrac tyle akcji z rynku mieli 10% w swoim funduszu ale potem komus to sprzedali ale zeby dobrac jeszcze 40% nie wiem czy to mogloby sie udac... ale w razie czego nie pogniewam sie jak bede 4 muszkieterem:)
dziwne jest ze nikt nic nie wie a zawsze sa osoby ktore sa wczesniej i lepiej poinformowane a tu nic cisza... wszystko tu na odwrot jest nie wiadomo o co chodzi
Idź facet na kobitki i czaruj je. W biznes przestań się wcinać. Drugie wyjście masz takie: olej kobitki, kup 5 milionów papiera i zacznij naganiać. Wierz mi nie będziesz wtedy musiał czarować kobitek. Na kazdą noc będziesz miał ich tuzin. Wtedy poznasz znaczenie frazy "zajebiesz się na śmierć".
Dobra rada: Patrz, milcz i płacz.