• Sky is the limit - possibly ! Autor: ~Neutron [83.21.94.*]
    Uchwała Nr 22/2010
    Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia
    Zakładów Dziewiarskich MEWA Spółka Akcyjna w Biłgoraju
    z dnia 25 czerwca 2010 r.
    w sprawie określenia warunków i trybu umorzenia akcji oraz upowaŜnienia
    Zarządu do nabycia akcji własnych Spółki celem ich późniejszego umorzenia
    Na podstawie art. 10 ust. 3 Statutu Mewa S.A. uchwala się, co następuje:
    §1
    Zwyczajne Walne Zgromadzenie upowaŜnia Zarząd Spółki do nabycia 268.009.552
    (słownie: dwieście sześćdziesiąt osiem milionów dziewięć tysięcy pięćset
    pięćdziesiąt dwa) akcji zwykłych na okaziciela serii E1o wartości nominalnej 1 gr
    (słownie: jeden grosz) kaŜda, od akcjonariuszy Spółki, celem ich późniejszego
    umorzenia wraz z obniŜeniem kapitału zakładowego Spółki.
    §2
    Nabycie akcji wskazanych § 1 nastąpi w trybie umorzenia dobrowolnego, w związku
    z wystosowaniem przez akcjonariuszy Mewa S.A. tj. Pactor Sp. z o.o. z siedzibą w
    Poznaniu, Obsługa Wierzytelności „Faktor” Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu oraz
    Potempa Inkasso Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, a otrzymanych przez Spółkę w
    dniach 15 oraz16 kwietnia 2010 r. wniosków (wezwań) do dobrowolnego umorzenia
    akcji.
    §3
    Spółka nabędzie akcje własne w celu ich umorzenia na następujących warunkach:
    1/ nabycie 134.004.776 (sto trzydzieści cztery miliony cztery tysiące siedemset
    siedemdziesiąt sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii E1 o wartości nominalnej 1
    gr (słownie: jeden grosz) kaŜda, od akcjonariusza Spółki Potempa Inkasso Sp. z o.o.
    z siedzibą w Poznaniu nastąpi za zwrotem, wniesionego do Mewa S.A. przez
    Potempa Inkasso Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, wkładu niepienięŜnego w postaci
    1.264.196 (jeden milion dwieście sześćdziesiąt cztery tysiące sto dziewięćdziesiąt
    sześć) akcji imiennych uprzywilejowanych serii A o numerach od 1.850.001 do
    3.114.196 spółki GPPI S.A. z siedzibą w Poznaniu;
    2/ nabycie 106.477.954 (sto sześć milionów czterysta siedemdziesiąt siedem tysięcy
    dziewięćset pięćdziesiąt cztery) akcji zwykłych na okaziciela serii E1 o wartości
    nominalnej 1 gr (słownie: jeden grosz) kaŜda, od akcjonariusza Spółki Pactor Sp. z
    o.o. z siedzibą w Poznaniu nastąpi za zwrotem, wniesionego do Mewa S.A. przez
    Pactor Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, wkładu niepienięŜnego w postaci 1.004.509
    (jeden milion cztery tysiące pięćset dziewięć) akcji imiennych uprzywilejowanych
    serii A o numerach od 1 do 1.004.509 spółki GPPI S.A. z siedzibą w Poznaniu;
    3/ nabycie 27.526.822 (dwadzieścia siedem milionów pięćset dwadzieścia sześć
    tysięcy osiemset dwadzieścia dwa) akcji zwykłych na okaziciela serii E1 o wartości
    nominalnej 1 gr (słownie: jeden grosz) kaŜda, od akcjonariusza Spółki Obsługa
    Wierzytelności „Faktor” Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu nastąpi za zwrotem
    wniesionego do Mewa S.A. przez Obsługę Wierzytelności „Faktor” Sp. z o.o. z
    siedzibą w Poznaniu wkładu niepienięŜnego w postaci 259.687 (dwieście pięćdziesiąt
    dziewięć tysięcy sześćset osiemdziesiąt siedem) akcji imiennych uprzywilejowanych
    Zakłady Dziewiarskie Mewa S.A. 10
    serii A o numerach od 1.470.001 do 1.729.687 spółki GPPI S.A. z siedzibą w
    Poznaniu.

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2010-05/Projekty_Uchwal_na_ZWZ_201005190000145550.pdf
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~anelp [109.243.34.*]
    no to będzie wesoło :)
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~ays [83.24.215.*]
    a gdzie Mecha i jego pieski?? coś nie szczekają.... Jalla, Qrator, Qmak... a może opłakujecie raport FFI??
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Czyli mamy zamianę akcji bez żadnych dodatkowych warunków. Jeżeli GPPI będzie chciało dochodzic dalej odszkodowań(właściwie jej akcjonariusze) lub MEWA będzie miała pretensje do GPPi to ta kwestia zostanie rozstrzygnięta juz przed sąd. Na razie żanych nowych postępowań nie ma. Niby sie MEWA z potrąceniem nie zgadzała, ale o pozwie cisza.

Do 25 czerwca mamy stabilny wzrost choc korekty jak dzisiaj z pewnością będą bo nastroje są fatalne. Ale po 25 czerwca otwieramy szampany. Radze zachowac cierpliwośc, choc każdy zrobi co sam uważa. Pozdrawiam myślących.
    a potem kolejny raport... i miejmy nadzieję że równie dobry;)
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~Neutron [83.21.94.*]
    Przeprowadziłem małe dochodzenie na własną rękę w innych równe intrygujących kwestiach nurtujących akcjonariuszy GPPI, a w tym i mnie. I z moich ustaleń wynika, że może być jeszcze weselej. Ale napiszę o tym nieco później. Teraz zmęczenie mi nie pozwala. - Może jutro lub pojutrze, o ile będę miał trochę wolnego czasu. W każdym razie wiele wskazuje na to, że na dobrej drodze jest więcej spraw niż można się było do niedawna spodziewać.
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~Qmak [87.96.69.*]
    znów ubierają
    ahahahhaahha:D merytorycznie i zgodnie z rzeczywistością... jak zawsze:D ubierają na FFI.
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~gppi [77.252.98.*]
    leszcza co dzis sprzedaly kupia jutro drozej a kto bedzie dluzej czekal kupi za 10zl za rok :D
    10 zl jak sie spółka rozwinie:) 3zl powinno być już...
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~Qrator [91.94.190.*]
    szkopuł w tym, że tu się nie ma co rozwijać
    I co Neutron z tymi informacjami?? Muszę przynzac że jestem bardzo ciekawy co to takiego.......
    hej chlopaki pomozecie mi znalesc raport za IIQ2009r? bo nie moge znalesc, za ostatnie 3Q c/z mi wyszlo 5 dla obecnego kursu gppi :) chyba nie ma tanszej spolki na NC co?
    C/Z powinno sie poprawic jeszcze bardziej w kolejnych kwartalach jesli wykaza podobne lub wieksze zyski co za IQ2010r :)
    Spółka nie podawała osobnego raportu za II kwartał 2009. Wtedy na NC nie było jeszcze takiegoobowiązku. Ale wynik da sie łatwo obliczyc porównując wynik za całe półrocze 2009(503 tys netto) odejmując wynik za I kwartał 2009(38 tys netto) podany w bieżącym raporcie.

Za II kwartał 2009 mieli zysku to 470 tys złotych netto. Współczynnik C/Z jest bardzo dobry. Co do kursu to pomimo że nie lubie teorii spiskowych to uważam że kurs jest w miare mozliwości trzymany na niskich poziomach z uwagi na wymanę akcji. Gdyby kurs nagle wynosił 2 zł to nie wiem czy MEWA by zamieniła się akcjami bez dodatkowych warunków. Ale to jedynie spekulacja, najprawdopodobniej kurs jest nisko z uwagi na NC. Ale to bez znaczenia... 25 czerwca będą duże wzrosty, bo inwestycja w spółke nie bedzie wiozała sie juz z żadnym ryzykiem związanym z MEWĄ.

Co do przyszłych wyników to jak mam byc szczery to nie uażam że będą one dużo lepsze niz I kwartał... choc trudno powiedziec... bo dynamika rozwoju w branży jest bardzo duża. Jeżeli spółka zarobi od 400- 500 tys kwartalnie to będzie super!! bo potwierdzi że wynik nie był jednorazowy. Zarobek w 2010 roku na poziomie 2 mln byłby znakomity. Srednio C/Z w tej branży wynosi 15. WIec wtedy cena GPPI powinna wynosic 5-6 zł.- nie wliczając przyszłego potencjału.
    Sukcesem będzie również zarobienie 1,5 mln za 2010 rok....a do tego jest bardzo blisko bo wystarczy juz tylko 750 tys i spółka ma na to jeszcze 3 kwartały. Wtedy właściwa cena byłaby na poziomie 4 -5 zł

Potencjał więc jest. Radzę wytrwac do 25 czerwca!!!!
    ok dzieki za info
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~Piotr [79.186.110.*]
    wydaje sie ze kurs jest trzymany ale mysle ze nikt nie bedzie na siłe wywalał tymbardziej ze sytuacja moze byc zaniedługo klarowna,
    a dalej jak w tytule
    no ale jakos wywalaja leszcze heh ja trzymam do 5zyla i mam w dupie te spadki wiadomo ze za jakis czas bedzie roslo, leszcze nigdy sie nie nacuza na spadkach wywalaja zamiast dobierac poki tanio heh pozniej beda znow kupowac po 2,3,4,5zyla kto wie moze i wyzej.. :DD bede mial wtedy polewke z nich hehe ze nie chcieli teraz brac, pewnie mechagodzilla i inne leszczunie beda lykac od nas zas po tych wyzszych cenach ;)
    dobrze wam tak glupie leszcze sypcie wiecej to zostaniecie z reka w nocniku co niektorzy juz zostali juz +10% a byl na - jeszcze pare minut temu heh czekam na was kiedy ode mnie kupicie po 5zeta moje akcje papa leszczunie! :DDD

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=8387&id_tr=1

Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 15/2010
    data dodania 2010-05-20 15:59:25
    spółka GPPI SPÓŁKA AKCYJNA

Prawomocny wyrok Sądu Apelacyjnego w sprawie z powództwa GPPI S.A. przeciwko Z.D. Mewa o zapłatę kwoty 414.000 zł
    Zarząd Spółki GPPI S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym zapadł wyrok w przedmiocie apelacji Zakładów Dziewiarskich "Mewa" S.A. od wyroku Sądu Okręgowego w Poznaniu z dnia 17.02.2010 roku, zasądzającego na rzecz GPPI S.A. kwotę 414.000,00 zł wraz z ustawowymi odsetkami liczonymi od dnia 9 października 2009 roku do dnia zapłaty oraz kosztami procesu, o którym Spółka informowała raportem bieżącym nr 8/2010.

Sąd Apelacyjny w Poznaniu oddalił apelację w całości oraz zasądził od Zakładów Dziewiarskich "Mewa" S.A. na rzecz GPPI S.A. kwotę: 5.400,00 zł tytułem zwrotu kosztów zastępstwa procesowego.

Wyrok Sądu Apelacyjnego w Poznaniu jest prawomocny.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

Piotr Karol Potempa - Prezes Zarządu
    Krzysztof Nowak - Wiceprezes Zarządu
    czy ja dobrze widze?! 5,4mln zl gppi dostanie od mewy?! lol to kapitalizacja sie podwoi czyli +100% w 2sesje nas czeka :D

Sąd Apelacyjny w Poznaniu oddalił apelację w całości oraz zasądził od Zakładów Dziewiarskich "Mewa" S.A. na rzecz GPPI S.A. kwotę: 5.400,00 zł tytułem zwrotu kosztów zastępstwa procesowego.
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~heh [217.173.194.*]
    udało się wyszarpac kilka kilo po 1.12-1.13 po infie... spolka wydaje sie powoli klarowac, niech zarzegnaja jeszcze spor z mewa i bedzie mozna myslec o rownaniu wyceny ze spolkami z branzy
    ja mam po 1,18zl i tak taniocha jak nie wiem co, gppi szybko sie zrowna napoczatek z pragma a pozniej z fastfinanse gdzie c/wk 5 a nasza gppi c/wk ponizej 1! a zyski niewiele mniejsze patrzac na ostatnie kwartaly!
    kapitalizacja 6baniek a teraz ponad 5bainek dostanie czyli podwoi kapitalizacje! czyli c/wk bedzie wynosic ponizej 0,50 przy cenie 1zl taniocha lol ze tez tak tanio mi sie udalo kupic taka perle! dzieki wam leszcze! hehe :DDD moge wam oddac spowrotem perle ale dopiero w przedziale 5 - 10zeta wczesniej zapomnijcie o tym haha chyba ze znajdziecie innych kretynow co wam oddadza jutro nizej perle :)))
    tak czy siak jutro wysokie otwarcie i dalej pompka! :D
    o jakich 5 mln zwrotu mówisz???
  • Re: Sky is the limit - possibly ! Autor: ~heh [217.173.194.*]
    widzę, że z wrażenia błędnie czytasz raport, sad zarzadzil na rzecz GPP 414.000 zł + odsetki oraz 5.400 zł kosztów postępowania sądowego:) niemniej w odniesieniu do kapitalizacji spółki to znaczna kwota
    no tak wybaczie pomylilem sie o przecinek :P
    to i tak prawie pol banki wiec 10%sie zwiekszy kapitalizacja czyli c/wk bedzie tez nizsze o te 10% :)

GPPI przy 1zl ma c/wk ponizej 1 c/z 5(za ostatnie 2kwartaly!)
    czyli mozliwe jest +500% wtedy bedzie c/wk 5 i c/z 25 czyli dorowna fastfinanse gdzie c/wk 5 a c/z15

pytanko: mewa umorzy swoje akcje ktore wezmie od gppi, a czy gppi umorzy swoje akcje ktore dostanie od mewy czy je zatrzyma? fajnie jak by umorzyl to by kapitalizacja sie zwiekszyla 2krotnie bo by bylo 2x mniej akcji :) wiec co im szkodzi mniej akcji = wyzszy kurs wiec by sie nic nie zmienilo a dla nas lepiej bo bysmy sprzedali szybciej po wyzszym kursie hehe :D
    Z tym całym sporem to tylko taki skró myslowy był że pomiędzy GPPI i MEWa. Tak naprawdę spór jest pomiędzy MEWA a akcjonariuszami spółki (factor , potempa) spółkami prezesów mówiąc krótko. I to one odzyskaja akcje i będą kontrolowac GPPI z około 74% głosów na walnym. Tych akcji nie nabywa GPPI więc o umorzeniu nie może byc mowy. GPPI nie jest stronas sporu jednakże chodzi o to kto będzie miał nad nia kontrolę stąd obiło sie to na kursie.

Wyrok zasądził 414 plus 5, tys + 27 tys z I isntancji + odsetki za ponad pół roku, Wiec GPPI ma teraz kase na nowe pakiety. Oraz zarobiło na odsetkach za czyjes pieniądze, bo kasa jest MEWY. Są to najtańsze obligacje w historii, bo zamiast płacic za nie to jescze sie dostaje kase od tego co miał je wykupic. GPPI zrobiło na tym dobry interes. wdług mnie na czysto sa na tym 100 tyś plus zxarobia na tym kase gdy to zainwestują. Spłata jest chyba w 2012 ale nie jestem pewien.

Oczywiście cały ten wyrok będzie miał ogromny wpływ za wyniki za II kwartał, które teraz będą bardzo dobre.....

gppi +6% przy wig20 - 3% to ladny wynik jutro to dopiero bedzie petarda w gore! :D
    najlepiej , że około 15 jak patrzyłem na spółke to były i obroty i obronione wsparcia, no ale po 16 wskazniki sie wyraznie poprawiły ,,,,

Ciekawie sie zapowiada , choc juz pare razy tez tak było , że miało rosnąć ale cos nie chciało. ;;-))
[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 16:31:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.