• DO wszystkich leszczy.... Autor: ~Petruss [89.186.24.*]
    ...... wygląda to tak jak w marcu był raport poszło do góry tacy jak arlekin i reszta ubiera was na samej górze roztaczając wizję wzrostów poczytajcie forum przed każdym raportem i pomyślcie moja ocena taka oczywiście nie namawiam nikogo DO NICZEGO dzisiaj było już widoczne wyhamowanie nawet momentami minus zatem kolejne dni to takie kiszenie z tendencją minus 15-20 procent oczywiście nie od razu aby leszcza nie wypłoszyć i żeby jeszcze leszcz podkupił później zaczną się spekulacje dlaczego jednak spada a taka firma super i obują was pięknie po czym taki arlekin na 2 miesiące zniknie skupi po 7 i znowu przed kolejnym raportem zacznie się zastanawiać czy oby tylko na 15 się zatrzyma czy już przebijemy pod koniec tygodnia 30 :-)
    BU HA HA
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~PIOTRUŚ PAN [95.49.125.*]
    TAAA A TY KUPUJESZ SPRZEDAJESZ CZY TYLKO PATRZYCZ I CZYTASZ?
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~inwest [89.74.219.*]
    co to za kret....?

jaka spółka zarabia w kwartale 10mln ,a ma kapitalizacje 63mln???????????
    pajacu?????????????????????????????????????????????????????
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    dokładnie, Petruss sugeruje, że cena akcji znów może spaść do 7 zł, a nawet 6, a to było w sytuacjach, gdy pojawiało się światełko w tunelu, ludzie zaczynali wierzyć, że może to już nadszedł czas Reinhold, a tu d...pa blada i szybko gasło; teraz z kolei nareszcie rozwświetliło się na dobre i tylko można prognozować tempo skrobania się kursu - ile zł w jakim przedziale czasowym uwzględniając korekty po drodze... swoją drogą nie wierzę, że arlekin zdążył opchnąć akcje na lokalnych szczytach, jeśli komuś się to udało to zupełnym przypadkiem, bo za każdym razem każdy liczył, że to już zaczęło rosnąć poważniej i będzie szło dalej... a jak zaczęło spadać, to mało kto też skupił nżej, bo liczył, że jeszcze mocniej spadnie, a tu nagle znów zaczęło rosnąć...
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Czesć Bolo i reszta.

Nie zapominaj o mnie ;) - ja celowo sprzedałem na ostatniej górce i dobrze trafiłem....
    Powiem Ci szczerze, że wczoraj już miałem palec na enterze, żeby kupić znowu 2500 szt pod wzrost po raporcie. Czysto spekulacyjnie. Ale coś dziwnie się kurs zachowuje i zwątpiłem w ostatnim momencie. Teoretycznie powinien piąć się w góre jak szalony, a jednak coś go trzyma. Może to nie wina spółki tylko ogólnej sytuacji na rynku - czyt. niepewność.

A o Polnej to już nie wspomnę, krótko mówiąc: mam jej dość....
    racja, Ty opchnąłeś wtedy, ja liczyłem na trochę więcej i się przeliczyłem... kurs dosyć dziwnie się zachowuje jak na takie wyniki, jak na przekór, albo ktoś większy wie doskonale, jaki potencjał wzrostu kursu tkwi w akcjach Reinhold i chce skupić dużo większą ilość, trzymając to na razie w jakich takich ryzach, albo faktycznie to ta cała niepewność na rynku, parę rzeczy wisi w powietrzu, tyle tylko, że właśnie kupuje się akcje, gdy powraca strach na rynek...
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Niezłe są z Was wszystkich ciołki. Jak czytam te posty, to mam wrażenie, że wyplenienie z tego narodu bycia leszczem szybko nie nastąpi :-)
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: -niegrzeczny- [10.0.0.*]
    Monolit ty ŻYJESZ :P
    a co, Monolit cwaniaczku, znów jesteś w posiadaniu wcześniej od wszystkich innych informacji o rzekomym bankructwie Reinhold albo wręcz przeciwnie, o jakiś smacznym newse, który miałby ukazać się wkrótce?
    Ostatnio jak coś Monolit pisał to się chwalił że po 9,50 odkupywał jak sprzedał po 11 więc może on tera tak nam kurs z zemsty dołuje
    Cały kwartał a tu Katowice
    fakt, jak sam mawiał - do 10 zł kupować w ciemno :) a tu dla bystrzaków z wolną gotówką był przez krótki moment odkupienia akcji po 7 z groszami... jak sądzisz niegrzeczny, kiedy to wyjdzie w końcu ponad 10 zł z groszami, czyli poziom, którego nie może Reinhold sforsować od ponad roku; przecież teraz w końcu są ku temu materialne:) powody?
    Jak dla mnie to tak już na stałe powyżej 10 zagości reinhold po 3 kwartale (wynikach) - liczę że i drugi i trzeci coś zysku się pokaże (drugi zacznie kasować od cargo za katowice czynsz i kolejne raty lipińskiego powinny regularnie wpływać)
    A że wyskoku nie ma no to i klimat na rynku nie ten co poprzednio i akcjonariat już bardziej "stabilny" to się tak bardzo nie rzucamy, zwłaszcza że zyski finansowe przy obecnej tendencji kursowej trochę wyniki drugiego kwartału mogą popsuć i to jest w moim mniemaniu jedyny powód dla którego teraz może nie sforsować 10 - oprócz tego batona na 9,5 którym monolit straszy ;-)
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~Monolit [77.112.11.*]
    Eh, kurde... Do każdego wzrostu albo spadku można dobrać jakieś piękne słowa. Przeczytajcie sobie obiektywnie Wasze własne posty i zobaczycie, że odwrotność też się będzie zgadzać.

Z najnowszych wieści: Aktualnie część zarządzających wysypuje akcje, które mieli obiecane po transakcji na Lipińskim. Będą sypać z pół roku, więc na przebicie dychy bym nie liczył. 9 jest dla nich w pełni zadowalające.

Poza tym polecam stary artykuł jak to "Reinhold dostał wiatr w żagle"
    http://nieruchomosci.pb.pl/2050435,93287,reinhold-dostal-wiatr-w-zagle?ref=col3

Cytuję: — Polepszy nam się cash flow i wzrosną kapitały własne. Myślimy, że w tym roku pojawi się też zysk — mówi Waldemar Tevnell.

No no no - nawet ZYSK. W drugim kwartale na przykład tam się NIC nie dzieje. Połowa firmy na urlopie, połowa gra w pasjansa. Wynik 2Q - 4 mln PLN straty.

A Wy się sami przekonujecie własną wiarą. Chłopcy, rynek tak nie działa...
    no, no, monolit znów zaczyna naganiać na spadki - czas na dobieranie ;)
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~arlekin [83.25.40.*]
    właśnie troszkę dokupiłem .... dobrze prawisz bolo7, choć roszczarowany jestem reakcją na raport. Moim zdaniem gdyby w poniedziałem to samo opublikowali to byłoby lepiej i obrót duzo lepszy... chyba, że to własnie oni na razie nie są zainteresowani wzrostami... bo np. zbierają papier pod system motywacyjny (NWZA z grudnia). Nie wiem czy jako spólka obca oni musza publikować tak samo wszystkie dane co do back-up, operacji członków... itp.
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~Lupi [95.40.65.*]
    Nikt nie twierdzi, że to jest zła spółka. Nie trudno jednak dostrzec, że czas na spółki z tej branży jeszcze nie nadszedł. Gdyby takie wyniki były opublikowane w lipcu 2007 roku, to cena tych akcji skoczyłaby do okolic 50 zł. Ale jesteśmy tu i teraz, czego nie wszyscy dyskutujący chcą wziąć pod uwagę. Stonowana cierpliwość w stosunku do tych akcji jest najlepszym rozwiązaniem.
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~inwest [89.74.219.*]
    zgadzam się z ostatnim zdaniem -cierpliwość wskazana ,natomiast nie rozumiem matołów sprzedających po tych cenach
    Ja tam na żadne spadki nie naganiam. Raczej już otwieram pozycje 6-cyfrowe i taka spółka nie dla mnie. A tu zaglądam, bo znam tą firmę od drugiej strony i warto popatrzeć co plebs pisze.

Możemy się założyć, jeśli chcecie. Ja obstawiam, że w październiku dalej będziemy na 9 pln. Oczywiście mogą być jakieś lokalne wzloty, ale na parę dni i tyle.
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~invest [89.74.219.*]
    już w czerwcu ponad 10zł
    nie zgadzam się z tobą Monolit
    Dobrze obstawione:
    Monolit - październik dalej 9 PLN
    Invest - czerwiec już 10 PLN

Czekamy na dalsze zgłoszenia.
    Dobrze, obstawione:
    Monolit - październik dalej 9 PLN
    Invest - czerwiec już 10 PLN

Czekamy na dalsze zgłoszenia.
    to i ja obstawię: w okresie czerwiec-lipiec pojawi się 15-16 zł na papierze, przed październikiem zobaczymy według mnie również 20 zł, natomiast nie wiem, jak będzie się zachowywał kurs akurat w tym miesiącu, bo akurat może być w jakiejś korekcie wraz z szerokim rynkiem, zanim kiedyś tam zacznie się wspinać na 30 zł

to oczywiście tylko moje typy, nie jest to żadną rekomendacją - piszę to, bo trafiają się jeszcze czasami debilki, którzy takie posty próbują traktować jako wiążące wskazówki do własnych poczynań inwestycyjnych... ;/

i ja czekam na typy kolejnych forumowiczów :) - za jakiś czas przekonamy się, kto miał najlepszego "nosa" ;)
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~arlekin [83.11.53.*]
    a ja tak troszkę dokupuję, bo ja tu na dłużej przyszedłem i szybko nie wyjdę.... dzisiaj ca 8 zeta to się kiedyś zwróci ... mnie się nie śpieszy. Jak następne dwa kwartały będa do przodu to nawet rekomendacje mogą się pojawić no i spółka stanie sie bardziej stabilna w oczach inwestorów. Myślę, że będzie podobnie jak sądzi bolo ale kiedy??? . MYśle że najpóźniej po wynikach za IIIQ, bo nie wiem co mogą zaksięgować za IIQ ... trudno przwidziec.... pewnie juz komercyjne bo mieszkania już chyba zamknęłi....
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~litwinos [94.196.113.*]
    wg mnie scenariusz na tym walorze bedzie dobrze sie rozwijal ale dopiero pod koniec roku. spolki z tej branzy wykorzystuja bardzo szczegolnie wlasnie okres letni. nie sadze abysmy przed pazdziernikiem testowali poziomy ok. 15 zl. mam nadzieje ze sie myle i wszystko szybciej nastapi ale na dzien dzisiejszy tak typuje ;-) pzdr
  • Re: DO wszystkich leszczy.... Autor: ~litwinos [94.196.113.*]
    chyba ze zalozymy spolke wystarczy 30 osob z dobrym kapitalem i bedziemy testowac poziomy ktore chcemy to tylko 7 mln akcji ;-) bolo7 zostanie prezesem
  • Re: DO bolo7 Autor: ~litwinos [94.196.113.*]
    co z polna bolo7 sytuacja chyba nie jest najleprza nie wiem jaka czesc zbytu trafiala do ZCH POLICE ale w policach nie dzieje sie zbyt dobrze zaklad zreszta idzie pod mlotek tylko z tego co wiem jest zainteresowanie sama biela a to tylko czesc zakladu ciecia w policach beda ostre. dodam tylko ze jestem z polic pzdr
  • Re: DO bolo7 Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    jestem zbyt zajęty, żeby dodatkowo piastować funkcję prezesa w spół'DZIELNI'ce :) poza tym, to jest ścigane ;) jak będzie z kursem, zobaczymy, co do jednego możemy być chyba wszyscy pewni, że w czasie ostatnich sporych spadków na szerokim, kurs Reinhold wybronił się w miarę sympatycznie, możnaby założyć, że podobnie jak wspomniana przez Ciebie Polna, szoruje teraz po dnie, pozostaje więc poczekać na jakieś wybicie :) ja w przeciwieństwie do arlekina będę próbował wyjść wówczas na jakiś czas, żeby jednak odkupić potem niżej; chyba, że przed nami płaska konsolidacja :) albo znów nie zdążę... ;/

jeszcze co do Polnej, swoje zdanie wyraziłem na forum tej spółki, generalnie po pewnym czasie posiadania jej akcji, jestem rozczarowany głównym akcjonariuszem, Z. Jakubasem, o którym kiedyś, kiedyś, miałem dużo lepsze zdanie; nie pozostawiłbym suchej nitki również na samym Zarządzie... Zmarnowana cała ostatnia hossa, gdzie nawet śmieci poodjeżdżały...
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.