To było do przewidzenia, częśc przychodów została nie wykazana i przeniesiona na następny kwartał. Jak teraz będzie ustawiał się animator, w końcu musi jakoś część akcji odkupić ???
Ogólnie nie jest żle,jest dobrze wk 32zł,przychody są ,zysku nie chcieli wykazać.Nam zostaje tylko czekać na ruchy sternika i podbierać.On musi robić jakieś ruchy,do dołu za bardzo nie może bo naraża się na duże straty,a akcje cżęściowo musi odkupić.Nam zostaje tylko od czasu do czasu kontrować.Zakładam kupno 100szt na tydzień.Brać będę tylko od sternika,a na 80% potrafię wyczuć,które zlecenia są jego.Może część kasy przerzucę z innych spółek.
bez przesady zeby pakietówki odrazu, mozna spokojnie zebrac po pareset sztuk przez kilkanascie dni bez wiekszego problemu... btw skad takie informacje ze czesc zysku przeniesiona na następny kwartał? wróżenie z fusów czy co?
Był problem z przetargiem w KW (około 20 mln) bo były protesty, odwołania. Zazwyczaj w grudniu już była umowa a w tym roku to się przesunęło o 4 miesiące więc przychody i zyski również będą przesunięte w stosunku do lat ubiegłych.
Pzdr
Mamy kolejne 3 miesiące na tanie dobieranie. :-) Za kilka tygodni może być info o kupnie przez Karbon 4,5% akcji oraz o umowie z Bucyrusem, która chyba jest chyba nadal negocjowana (gazeta 'Górnik").
Pzdr
Wcale mnie to nie martwi bo coś dokupię taniej niż się spodziewałem. Po za tym mam wrażenie że kolega który sobie pogrywał dla marnych 20%-30% albo się wypstrykał z akcji bez efektu w postaci dużego spadku albo zrozumiał że w długim terminie to słaby interes bo 45 złotych czyli kurs jaki był w poprzedniej hossie to na tej spółce jest wariant pesymistyczny jeśli chodzi o zasięg wzrostów które nastąpią prędzej czy później.
Pzdr
późno czytałam raport i na forum nie wracałam
a weekend miałam zajęty : )
odpału juz sie nie spodziewam.............
a miałam nadzieje na kilka dni po kilka grubych pocent
ale kierunek nadal ten sam tylko że wolniej niż sie spodziewałam : )
pozdrowionka