po ostatnich dwoch infach o konrtaktach ktore daja budopolwi 1,5 roku pracy i niemale zyski kurs nie przebil nawet 1.5zl.totalny marazm.podobnie na energopolu kurs stoi jak zaczarowany po nowych kontraktach.dluga i wyczerpujaca konsolidacja.pozdro
bo czekaja nas spadki na budopolu.wiec co tu wielce pisac.niema zadnych nowych informacji wiec nie ma co sie podniecac.czekamy na nizsze poziomy.pozdro.a o poziomie wybicia z konsolidacji mozna zapomniec napewno do jesieni.
a czego sie spodziewales ze pojdzie ci odrazu na 1,90 :) wiadomo ze niebedzie tego kursu przez najblizszy rok.nie ma kupujacych.pozostali tylko niecierpliwi ktorzy tylko czekaja by pozbyc sie akcji.wiec na wzrosty nie ma co liczyc tylko na wybicie z konsolidacji w dol
w ramacg przypomnienia budopol musi niedlugo spalcic kredyt :
Zarząd Spółki Budopol - Wrocław S.A. informuje, iż w dniu 8 stycznia 2010 r. Spółka zawarła z bankiem ING Bankiem Śląskim S.A. z siedzibą w Katowicach umowę kredytu złotowego obrotowego w formie linii odnawialnej do wysokości 8.000.000,00 zł z terminem udostępnienia do dnia 31 lipca 2010 r. Kredyt jest przeznaczony na bieżącą obsługę podstawowej działalności Spółki, mającej na celu zwiększenie rentowności.
Warunki kredytu nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
Podanie niniejszej informacji do wiadomości publicznej uzasadnione jest faktem, iż uzyskanie kredytu ma bezpośredni wpływ na ocenę sytuacji finansowej Emitenta.
po zatym co do wyceny budopolu to moje nastawienie jest negatywne:
1.nie posiada pieniedzy zainwestowal w zamkniety fundusz forum do 2012roku
2.akcjonariusz SPV Suport 2 sp. z o.o. posiadajacy 9.35% akcji ma zakupione w okolicach 1,25.jemu nie zalezy na wycenie posiadanych akcji. gdyby bylo innaczej potrzymywalby kurs wyzej. czyli nie marny kurs taki jaki mamy teraz tylko pewnie okolice 2zl by bylo juz.
3.nastroje na Budopolu sa bardzo negatywne
4.kadze podbicie w gore jest wykorzystywane do ucieczki z akcji
ps. sam tak robie i gram na 10gr.zamykam pozycje i odkupuje spowrotem nizej
5.przejec zadnych nie bedzie i nie ma co wierzyc prezesowi motyce. to tylko nagonka
6.budopol powinien podpisac jeszcze jeden kontrakt we wroclawiu-przyjazni
ewentualnie jeszcze jeden w krakowie ale malo to mozliwe
7.prawdopodobnie z tej konsolidacji 1,05-1,45 wybijemy sie w dol chyba ze pojawi sie jakies dobre info albo przyatakuja spekulanci to wybicie w gore. ale to jest malo prawdopodobny wariant
8.pko bp prawdopodobnie w czerwcu powinien podniesc swoja rekomendacje z kupuj 1,90 na 2,35 przypuszczam.ale to nic pewnego. jesli sie ukaze to i tak do tej ceny nie dojdzie jeśli juz to okolice 1,70-1,90
to sa moje argumenty ciekaw jestem jakie argumety maja optymisci bo ja zaliczam sie do pesymistow realistow
prognoza do konca maja to kiszenie sie dalej w rejonach 1,15-1,3 wybicie powyzej 1,45 jest nie realne
PO 3 ZL NIEDLUGO ryba a po 10-te ,1.25 to jest dolek a szczyt byl po 12
kiedy sie kupuje? to co gadasz troche ma wplyw na notowanie ale najwiekszy wplyw na notowanie spolki ma inna spolka inna instytucja czy inny grubas ktury bedzie chcial miec akcje budka (oni nie inwestuja zeby 10 gr zarobic tylko na kilka lat a ta branza ma pszyszlosc i kiedys znow bedzie szczyt jak zawsze zreszta. bessa hossa , hossa bessa KIEDY AKCJE KUPUJESZ? JAK BEDA PO 12? TAK LESZCZE ROBIA A POZNIEJ PLACZA ZE NA GIELDZIE SIE TYLKO TRACI (SORRY ZA PISMO I W OGOLE PO PARU BROWARKACH JESTEM ) CZE
ryba,
Podoba mi się, że racjonalnie uzasadniasz swój pogląd, ale nie zgadzam się z Tobą. Dlaczego? A no dlatego, że wystarczy porównać wykres budopolu z wig-budowlanym albo a jakąś konkretną spółką, np. Drozapolem i wszystko staje się jasne. Budopol poddaje się trendowi całej branży, nie ma tu jakiś teorii spiskowej że ktoś komuś czegoś za coś bez czegoś w celu jakimś.... etc. Kursy układają się równolegle. Trzeba czekać na ożywienie, a ono przyjdzie, jak ludzie zaczną więcej do funduszy wpłacać niż wypłacać (od dwóch miesięcy ten wskaźnik jest na plus) a wtedy fundusze zaczną śmielej kupować akcje. Do lata. Zacni forumowicze tego forum nie mają żadnego wpływu na kurs, nie czarujmy sięi nie zaklinajmy rzeczywistości.