A co z prawami poboru IMMOEAST? Co z tym robic? Nagle mi sie pojawily na moim rachunku, bez zadnej dodatkowej informacji - do kiedy wazne, za ile, gdzie, ...?
Czy moze KTOS wie cos na ten temat?
Dnia 2010-05-11 o godz. 17:55 ~RRR napisał(a):
> A co z prawami poboru IMMOEAST? Co z tym robic? Nagle mi
> sie pojawily na moim rachunku, bez zadnej dodatkowej
> informacji - do kiedy wazne, za ile, gdzie, ...?
Czy moze
> KTOS wie cos na ten temat?
Dnia 2010-05-11 o godz. 17:55 ~RRR napisał(a):
> A co z prawami poboru IMMOEAST? Co z tym robic? Nagle mi
> sie pojawily na moim rachunku, bez zadnej dodatkowej
> informacji - do kiedy wazne, za ile, gdzie, ...?
Czy moze
> KTOS wie cos na ten temat?
jak nic nie będziesz robił, to będziesz miał prawa poboru IMMOEAST. jak sobie otworzysz konto z dostępem do rynków zagranicznych i przenieszesz się na giełdę austriacką, to dostaniesz akcje IMMOFINANZ w stosunku 2:3. ale czasami trzeba coś zrobić samemu, liczenie, że nasze kochane domy maklerskie coś za Ciebie zrobią, albo o czymś Cię zawiadomią, to bujanie w obłokach. Gdybym u nich nie był 7 razy od momentu wyjącia IEA z polskiej giełdy, do tej pory miałbym to, co Ty. Im dłużej czekasz, tym większa szansa, że potem już nic nie zrobisz, a panienka w CDM otworzy ręce i oczy ze zdumienia, co się stało, że zniknęło...:-)
u mnie pojawiło się , ze mam niby juz te nowe akcje
czy te akcje juz sa notowane na gieldzie w austrii??
Nimmo - w jakim biurze maklerskim masz rachunek z notowaniami z gieldy austryjackiej??
IMMOFINANZ jest juz od dawna na austriackiej gieldzie. Tu masz link
http://www.wienerborse.at/stocks/prime/
Ja mam rachunek w Pekao. Zadzwonilam do mojego biura i dostalam informacje, ze te PP to tylko prawny zapis, ktory wynika z polaczenia spolek. Nie mozna z tym nic zrobic. Wartosc ich = 0. Po jakims czasie znikna z rachunku. Troche dziwne (???).
Moge teraz do konca maja przeniesc akcje IMMOF za darmo do centralnego domu maklerskiego Pekao, ktory obsluguje papiery na gieldach zagranicznych.
ja przenioslem papieru w ramach Pekao (tj. do CDM). We wtorek zalozylem rachunek w CDM i w stary biurze zlozylem dyspozycje przeniesienia, w srode przeniesli papiery do CDM, a w piatek byly juz dopuszczone do obrotu na gieldzie w wiedniu. super obsluga (polecam oddzial w Krakowie na Brackiej)