• jutro start wzrostów Autor: ~marcino [217.75.59.*]
    zapraszam
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~raf [79.162.39.*]
    Haha pieknie za 57 w wezwaniu nikt nie sprzedal a za pare dni po 50 bede kupowal :) Inwestorzy :)
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~buffetopartyobufet [83.23.28.*]
    Haha pieknie za 57 w wezwaniu nikt nie sprzedal a za pare dni po 50 bede kupowal :) Inwestorzy :)
    Tu masz rację "inwestorzy" wywalają po te kilka sztuk i zwalają cenę a potem płaczą że spada
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~ada [83.7.255.*]
    chciałabym zobaczyc te wzrosty jutro.. oj chciała :)
    dlaczego tak uważasz ze akurat jutro?
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~jan [95.50.246.*]
    Tak, tak, jutro :))) Ale jeszcze przedtem spadnie do 20.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~ada [83.7.255.*]
    jak uważacie do ilu spadnie? gdzie jest dno???
    Myślę, że nisko spadnie, skoro spodziewają się kwartalnego wzrostu przychodów dopiero w III kw. b.r. Sprzedaj akcje, odkupisz później taniej.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~raf [79.162.55.*]
    tak tak spadnie nisko :) a co wartosc ksiegowa to nie jest nisko??? spadnie do 50 i ge zrobie wezwanie i znowu nikt nie sprzeda dopiero sprzeda jak bedzie za 30 ot to sa inwestorzy. A tak na serio nisko to stawiam na 47 min ale wcale nie musi go byc. Na koniec roku 80 zl obstawiam (arka sie postara wkoncu ma troche tych akcji no i ma rentownosc na stale wrocic)
    To proszę mi pokazać, jakie sygnały wróżą nadchodzące rychło wzrosty.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~raf [79.162.98.*]
    ze nie bedzie narazie wzrostow to nie znaczy ze nalezy sprzedawac akcje ponizej wartosci ksiegowej ale niech kazdy robi jak chce (chetnie ustawie sie na promocje)
    Przede wszystkim należy chronić swój kapitał - czyli sprzedać akcje, gdy spadną o założony z góry procent. Wartość księgowa - świetna sprawa, ale co to właściwie jest? Każdy posiadacz kilkuset milionów złotych może kupić hale, postawić w nich drogie maszyny, ale to jeszcze nie znaczy, że ten kapitał będzie przynosił zyski, a kupować kapitał nie przynoszący zysku - jaki to ma sens? Akcje są towarem spekulacyjnym wysokiego ryzyka, kupowanym zawsze mniej więcej po cenie, odpowiadającej ich aktualnej wartości.
    Zatem - skoro nic nie wskazuje na razie na wzrosty na BPH, a raczej wprost przeciwnie, należy jego akcje sprzedać i obserwować - tyle w tym temacie.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~re [83.10.152.*]
    dobrze kolega radzi ;)) sprzedaj sprzedaj a jutro on od Ciebie odkupi ;) robi sie cena ciekawa dlatego każdy sie bedzie kusił :) a według mnie juz dno widać :)
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~Długotystansowy podr [79.184.179.*]
    Niech może napiszą coś ci którzy sprzedają.
    Ciekawe ile zarobili ???.......w każdym bądż razie niedługo odkupią drożej.
    Kupiłem po dwadzieścia i kilka złotych, sprzedałem po niemalże 90 - bo kurs ostro przebił górna wstęgę Bollingera, od tego czasu obserwuję i czekam.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~BePech [83.10.151.*]
    Panie Janie takie cuda sie nie zdarzają... kupiłem na min sprzedałem na maksie.... oj pieknie by było gdyby sie tak udało... ale niestety to tylko teoria... szczególnie gdy jest taka rozpiętość w czasie i w wartośći 20-90
    Sam nie wiem, co mnie olśniło, ale akurat się zdarzyło - Francuzi mówią, że najgłupszemu chłopu zwykle udaje się wyhodować największe ziemniaki. :)))
    Trafiłem na stronkę czasnazysk.pl - tam w edukacji pisze, że należy kupować gdy przychodzi odwrócenie po długim spadku, a sprzedaż na podstawie przebicia Bollingera - to przecież wszyscy wiedzą, że tak należy robić, zwłaszcza, że to było w momencie dużych oczekiwań - tuż przed decyzją KNF w sprawie fuzji.
    BPH ma duży potencjał - ale przyszłość niepewna, nie wiadomo, czy GE nie będzie chciał wycofać go z giełdy, może temu ma służyć dołowanie kursu?
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~raf [91.94.97.*]
    Ge moze wycofac bph z gieldy - a to ciekawe. Warunkiem fuzji bylo utrzymanie bph na gieldzie i do 2011 roku obnizenie zaangazowania z 87 do 75% (czyli za rok dużo akcji trzyba bedzie sprzedac a przypomne ze ge kupowala mini bph ponad 100 zl).
    Plotki chodza ze ge chce zrobic bardzo wydajny bank z wysoka jakoscia aktywami by w ciaga 3 do 5 lat wyjsc z tej inwestycji. Prawdopodobnie dolek za nami a czas na wzrosty przyjdzie ale nie dzis czy jutro. W 2-3 lata sie zarobi i to duzo a te 90 zl to sie okaze ze tanio sie sprzedalo. Teraz to sie kupuje a nie sprzedaje.
    To co piszesz jest oczywiście logiczne, ale jak na razie kurs spada, a wzrostów nie widać. Moim zdaniem nie ma sensu żyć marzeniami przez 2 -3 lata, lepiej wejść wtedy, gdy trend się odwróci.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~BePech [83.10.151.*]
    to nie udała sie Tobie wróżba kolego ;)) niestety....
    p.s.do kiedy ten śmieć badziewny bedzie sie staczał??
    a ta wartość ksiegowa to ile według was??
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~marcino [83.11.252.*]
    No wtopa całkowita. Teraz tylko się modlić żeby przekroczył 58 zł bo inaczej kiepsko będzie.
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~re [83.7.247.*]
    scenariusz na jutro: od rana wzrost do 58 a potem przez kolejne godziny jazda na 55-54. nochyba ze sie myle i juz jutro 4 zobaczymy na przedzie... oby nie!
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~raf [91.94.248.*]
    tak tak juz 4 z przodu widzimy :) pewno do 20 spadnie. Ludzie kupcie pzu za 360 i lepiej spac bedziecie za 3 lata sprzedacie za 300 a bph za ponad 100 ale co tam lepiej spac spokojnie. A tak na powaznie za 55 chetnie kupie wiec wystawcie prosze te ponad 3000 co ktos tak nerwowy jest i zbija ten kurs. Juz na zamknieciu probowal ale sie wycofal no to jutro trzeba dac czadu :) Ps. Na koniec roku odsprzedam mu za 80 i sie bedzie cieszyl no bo zysk bedzie mial bph a teraz trza sprzedac jak najtaniej no bo strata ma byc (a co bedzie jak tej straty nie biedzie uuu ge oszukala znowu???)
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~REre [83.10.159.*]
    scenariusz na razie w stu procentach sie sprawdza ...
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~Czekając na dołek [83.23.28.*]
    Wystarczy spojrzeć na transakcje i widać gołym okiem celowe zwalanie kursu kilkoma akcjami.
  • Trend is Your friend Autor: ~jan [83.12.219.*]
    zatem, niech spada jak najniżej.
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~re [83.10.159.*]
    janek, ja to widze ze ty lepszy cwaniak jestes? ;) co? sprzedałeś to sie ciesz, a jak jeszcze raz tu chcesz wskoczyc, to zebys sie nie pomylił, jak ci pociąg ktoregos pieknego ranka na polnoc odjedze a ty z walizkami zostaniesz na peronie :))
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~jan [83.12.219.*]
    Kochany, to nie jest żadne cwaniactwo. Po prostu z rynkiem - czyli z trendem - nie wygrasz, ani ty, ani ja, ani nikt. Wobec tego należy trend wzmacniać - gdy leci w dół sprzedawać, a gdy szybuje w górę - kupować.
    Tu jest kilka niezłych podpowiedzi, kiedy kupować, a kiedy sprzedawać
    http://www.czasnazysk.pl/kategoria/edukacja/lekcja-3_16
    P.S. Niejeden raz już zostałem z walizkami na peronie, ale kilka razy się załapałem.
    Pzdr. brać inwestorską :)
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~cezar [89.73.130.*]
    panowie i co z bph
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~genek [83.7.251.*]
    a promocyjna cena akcyjek jest teraz. a z promocji trza korzystac :)
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~jan [95.50.246.*]
    Jeszcze nie.
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~genek [83.7.251.*]
    uwazasz ze jeszcze? A ile wedłu Ciebie? mi sie wydaje ze 55 to promocja
    Wtedy, gdy zacznie odwracać trend. Na razie trend jest jednoznacznie malejący. A trend ... jak w temacie. :)
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~do jana [83.168.86.*]
    A może dziś jest ten dzień Janie??:))
    Moim skromnym zdaniem jeszcze nie. :)))
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~Do jana [83.6.27.*]
    poczytuje Twoje posty i tez zapytam po skonczonej dzisiejszej sesji: A teraz?? :)
    Nie jestem i nie chcę być żadnym guru :), ale nie widzę fundamentów, wzrost przychodów ma być w Q3, jakiś tam bliżej nieokreślony zysk w Q4 - czyli dzisiejsze odwrócenie to gra emocji. Obawiam się, że spadki będą kontynuowane i na wchodzenie jest za wcześnie. Ja w każdym razie jeszcze nie - ale jeżeli ktoś zaryzykuje i okaże się, że zarobił - to pogratuluję. :)))
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~SNL [77.79.229.*]
    No cóż, narazie gratulacje należą się Tobie, myślałem, że po wczorajszych wzrostach zacznie iść w górę, ale niestety może to wina ogólnej aury na rynku, ale nici z odbicia....
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~re [83.7.255.*]
    gdyby nie te dwa dni (dzis i wczoraj) to nie wiadomo jakby sie potoczyło. nie takie spolki jak bph pospadały duuuzo wiecej (i pewnie jeszcze spadna). Ogolnie dobrze sie trzyma spolka patrzac na tą masakre na giełdach
    Ciekawe, czy jeszcze pójdzie w dół i o ile? Myślę, że teraz można zacząć kupować.
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~Technik [87.206.37.*]
    Nie pójdzie. ROI wskazuje, że rynek jest totalnie wyprzedany. Linia sygnalna lada moment zostanie przebita. Ja siedzę w tym już dobrze zapakowany i czekam na 80 za jakiś miesiąc, może dwa.
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~re [83.10.173.*]
    no mozna zaczac kupowac... i te 80 tez bedzie... tylko kiedy?
  • Re: Trend is Your friend Autor: ~jan [83.12.219.*]
    Właśnie. Powtórzę - wzrost przychodów zapowiedziano na Q3, a wzrost zysku na Q4 bieżącego roku.
    "Bądźcie mocno cierpliwi a będziecie szczęśliwi." :)))
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    zyski to jedno a wartość spółki to drugie, jesteśmy na 50 fibo stad przestój i dość istotny moment
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~grzes [83.10.171.*]
    uwaga na jutro!!! zobaczycie :)
  • Re: jutro start wzrostów Autor: ~xxxx [83.10.175.*]
    ratuj sie kto moze!!!! w poniedzałek armaegedon!!! spadki murowane na bphu!!!!
    zobaczycie
[x]
BANKBPH 0,03% 30,88 2016-09-19 11:45:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.