• mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~anlep [188.33.157.*]
    witam wszystkich kolegów, Ponieważ udało mi się kupić GPPI za cenę jaka zakładałem napisze wam że:
    - Ponieważ mieszkam w Poznaniu pozwoliłem sobie odwiedzić GPPI
    - Mecha łże jak pies (najprawdopodobniej nagania za siano, po swoich wtopach na VENO i FFI za 10 zł zrobi wszystko, dosłownie wszystko :)
    - firma istnieje
    - pracuje
    - zatrudnia pracowników
    - wynajmują pół piętra w biurowcu na Jeżycach w Poznaniu
    tak więc proszę wszystkich którzy uwierzyli że to nie istniejąca papierowa firma wydmuszka o zweryfikowanie swoich poglądów, biorąc pod uwagę fakt ze spór z Mewą ma się ku końcowi!
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~kret [79.187.212.*]
    dzwoniłem tam dziś rano koło 8-mej. odebrała miła panienka. GPPI zaczyna urzędowanie koło 9-tej . rozsyłają swoje listy z pogróżkami. zero nerwówki, luzik, standardzik. czekam na wyniki za I kwartał. pozdrawiam braci w GPPI !
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~oldboy [79.162.92.*]
    kurs pilnowany przez
    oldboy
    member of Phoenix Squad
    insurance by "22nd SAS" Independent Financial Hit Group
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    niezła podpucha... kolejny odsłona ubierana wioski....
    wystaw wszysko co masz po ja to zagarnę i po sprawie
    nie lubię sypaczy z ukrytego
    przecież nie wierzysz w gppi więc po co ci ten śmieć
    tylko napisz po ile i ile (moje to 2kg na 0.99) :)

• Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~fK [212.76.37.*]
    obecnie nadzwyczaj dobrze zachowuje się papier,podczas gdy wszystko inne leci na mordę, może dorobiliśmy się akcjonariatu który potrafi ocenić co ma w portfelu albo ktoś zgarnia pod ciekawe info.Mnie się to podoba
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Witam. Czy dzisiejsze zakupy należały do Ciebie oldboy?? Czy jednak mam sie spodziewac jutro jakiejgoś pozytywnego infa.??? Taki sam nagły wzrost obrotu był w dniu ogłoszenie postanowienia o oddaleniu wniosku o upadłośc, ale giełda została o tym poinformowana dzień później, dlatego tylko niektórzy mogli na tym łatwo zarobic. Czyżby dzisiaj też ktoś kupował pod informację czy to tylko zwykłe większe zakupy jakiegoś inwestora??

Osobiście dla mnie to mam juz małe znaczenie... nie gram pod chwilową podbiotkę i jeszcze tu troche zostanę. Kurs w maju ruszy z kopyta, tego jestem pewien, cho na jak wysoko tego nie przewidze. Pozdrawiam myślących.
    jazzy -odnosnie zakupów tak - powod ktos sypał z ukrytego a tego nie lubię

co do infa nic nie wiem jestem takim samym inwestorem jak Ty ( a może jeszcze mniejszym)

swoje inwestycje opieram czysto intuicjonalnie ale czasami walczę z dołowaniem kursu i mieszam grubasom (secured by "22nd SAS" Independent Financial Hit Group)

• Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Oldboy - czy dzisiejsze zakupy również zawdzięczamy tylko Tobie????
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~kret [79.187.212.*]
    dzisiaj zwiększałem zaangażowanie w głupawkę kosztem zenka. potrzebuję grubszej kwoty na 20.06, a do tego czasu powinno wystrzelić.
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    w piatek juz nie tylko ja kupowalem moje tylko 1/4
  • Re: mam pewne infofrmacje dot GPPI Autor: ~ays [83.24.215.*]
    a co was tak na zakupy naszło?:P
  • wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~kret [79.187.212.*]
    giełda wbrew pozorom czyta wskaźniki ekonomiczne i potrafi dyskontować wartość ekonomiczną firmy nawet na New Connect.
    gdyby wypromować NC w stanach lub Chinach, odchodziłyby tu najbardziej odjechane gry spekulacyjne generujące uczestnikom rynku olbrzymi profit. a właścicielami rynku wcale nie muszą być Polacy. kapitalizm to gra międzynarodowa. dlatego tak ważna jest walka o zachowanie publicznego charakteru spółek na New Connect.

GPPI po zaksięgowaniu potrącenia 2 mln zł oficjalnie zyska rankingowo. a zagranica gra pod wskaźniki. należy kierować się Analizą Fundamentalną.
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~ays [83.24.215.*]
    Tylko czy zagranica zainteresuje się taką małą spółką... Miejmy nadzieję że tak.
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Sądze że w następnym tygodniu powinno coś ruszyc. Obecnie według mnie - głównie złe nastroje na NC wstrzymują systematyczne wzrosty.

Najważniejsza i najbardziej pozytywna informacja zostałą juz ogłoszona - to jest wszczęcie procedury wymiany akcji. Rynek nie zareagował na nią tak jak na oddalenie wniosku o u padłośc, choc według mnie jest ona znacznie istotniejsza. Za około miesiąc sytuacja korporacyjna będzie klarowna dla każdego inwestora który będzie interesował sie GPPI (po przegłosowaniu umorzenia na walnych). Wtedy nikogo nie będzie obchodził spór bo on będzie zakończony i każdy będzie sie sugerował wskaźnikami i potencjałem a te obecnie są zachęcające.

Postępowania co do sprawozdań się wnet skończa i nie spodziewam się by się nagle okazało się że AUXILIUM coś namieszało. A jak nawet to beknie za to nie GPPI ale właśnie auxilium bo wszyscy działali w zaufaniu do ich sprawozdań i opinii.

Po wymianie akcji pozostanie jedynie kwestia potrącenia 2 mln. Najprawdopodobniej MEWA będzie dochodzic zwrotu tych pieniędzy. Możliwe że nawet częśc z nich odzyska, ale to jest dla mnie bez znaczenia. MEWA na pewno nie wykonała umowy(emisji akcji E2 jak nie było tak nie ma), potwierdza to zreszta fakt, że niewykonała jej po raz kolejny gdy była zobowiązana do wykupu obligacji(wyrok wnet sie uprawomocni).GPPI dzieki temu uzyska odestki za opóźnienie w wykupie nieswojego pół miliona(idelany biznes)

Rynek nie uwierzył w skuteczne potrącenie tych 2 mln - gdyby uwierzył to kurs znacząco by wzrósł z uwagi że 2 mln więcej w kasie - przy kapitalizacji 5,8 mln spółki - to DUŻA różnica.

GPPI ma na tyle wygodną sytuację że może obecnie obracac i inwestowac te pieniądze(2 mln). W najgorszym razie, gdyby nawet miałą wszytko zwrócic (w co wątpie) to zyskiem GPPI jest korzytanie przez obecy czas z tych pieniędzy. Nawet zapłącenie odsetek ustawowych za opóźnienie jest lepsze niż gdyby spółka pozyskała te 2 mln w dordze kredytu lub emisji obligacji - odetki za opóźnienie są bowiem niższe. Dlatego nawet koniecznośc spłaty tych 2 mln nie wpłynie negatywnie na kondycje finansową spółki. Spółka juz korzytała wczesniej z tych 2 mln i co miała na nich zarobic to zarobiła. Kwota tych obligacji cały czas była w pasywach, dlatego spłata tych 2 mln nie pomniejszy w żaden sposób wartości księgowej. Pozdrawiam myślących
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~Radca prawny [83.17.17.*]
    Raport za I kwartał zaskoczy pozytywnie. wtedy kurs zostanie podbity do 1,2 do czego wiele akcji jak widać nie trzeba... następnie systematyczny wzrost. Osobiście nie spodziewałbym się 100% w 2 dni. Ale do końca czerwca stratnych na tej spółce nie będzie ... zapewniam.
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Jeszcze 2 sesje(dzisiaj i piątek) i mamy wyczekiwany raport. Patrząc na inne wyniki np. SYMBIO z zyskiem 89 tys i kapitalizacją 10 mln to gdy GPPI przy obecnej kapitalizacji = 5,8 mln wyjaże jakikolwiek zysk to mamy murowane wzrosty. A zysk będzie i to nie byle jaki. Według mnie coś w okolicy 250-400 tyś złotych. Taki wynik otwarłby droge do 3 zł (oczywiście kwestia 2-3 miesięcy na wzrosty do tego poziomu).

Zapewne wielu z was wyczekuje informacji MEWY dotyczącej uprawomocnienia sie oddalenia wniosku o upadłośc. Znowu się okazało że "oczywsite" ządanie MEWy zostało oddalone. Według mnie takiego infa nie będzie. Podjęcie decyzji o umorzeniu i oddaniu akcji kończy spór i juz nikomu nie zaleeży by zaostrzac sprawę. Sparwa jest prosta. Wymieniamy akcjie i sie rozchodzimy. A kary umowne niech zostana w gestii sądów.

Przeczytajcie wczesniejsze wątki. Od początku twioerdziłem że to nie sąd roziwąże cały konflikt tylko właśnie strony same postanowia o zwrocie akcji i to właśnie przed walnymi. Dlaczego??? Bo zarówna Nowak Potempa i KIszka chca zachowac swoje stanowiska i tym samym pensje. Kiszka mając 5 % głosów nie miał na tyle silnej pozsycji by dalej byc szefem MEWY a teraz skoro potema i nowach umarzaja akcje to juz nawet nikt wniosku o jego wywalenie nie zgłosi i KIszka będzie sobie dalej żył za pieniądze z emisji MEWY. A Potema i Nowak odzyskają kontrolę nad GPPI i będa mogłi wypłacac sobie spowite dywidendy w przyszłości. (do zatwierdzenia pozostaje 1,4 mln zysku za 2008 i 2009. Co daje około 30 groszy na akcje!!!!!!. Oczywiście nie sądze by zdecydowali się na wypłate z uwagi na to że obecnie spółka sie prężnie rozwija i potzrebije kapitału na dalszy rozwój.
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~do jazziego [87.205.211.*]
    Po ruchach na papierze widać że raport będzie przyzwoity. NC spadło w tym tygodniu bardzo dużo a na GPPI spokojnie można było zarobić nawet ponad 10%. To mówi samo za siebie....

Ja z większymi zakupami czekam jednak na raport. Gdy zysk będzie wiekszy niz 200tys to od razu kupuje...
  • Re: wskaźniki GPPI idą w górę Autor: ~kret [79.187.212.*]
    jazzy, dlaczego zniekształcasz nazwiska prezesów?
    mnie osobiście bardzo interesowałoby dossier na temat tych panów + wrażenia osoby, która gościła w ich biurze. jako akcjonariusze mamy prawo wiedzieć, w co pakujemy nasze kochane kapitały. miłość nie może być ślepa. zwłaszcza piarowcy na użytek prywatny powinni mieć świeży, krytyczny ogląd sytuacji.
    szacun
[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.