• Dlaczego nie rośnie? Autor: ~paaulinka [87.205.179.*]
    Fakt,że Ergis nie rósł w ostatnim kwartale,wielu tłumaczyło tym,że umacniający się złoty jest niekorzystny dla spółki.Dlaczego zatem teraz Ergis nie rośnie??
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    bo są takie łajzy jak ta w końcówce
    patrząc w kontekście waluty to czasy dla spółki mogą ponownie okazać się fantastyczne. Jeśli parytet euro do dolara ma być 1/1to może być ciekawie
    kurde ludzie piszcie coś, no nawet nie ma z kim wymienić spostrzeżeń

hallo donek jak postrzegasz osłabienie waluty i jej wpływ na wyniki gdyby sytuacja miała się utrzymać dłużej ?
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~donek [83.14.126.*]
    Jeśli ta sytuacja potrwałaby dłużej to byłoby OK dla Ergisu.Jednak ja przewiduje ,że lada dzień sytuacja sie uspokoi i za 2-3 miesiące testujemy znowu 3,8 na Euro.Tak korekta jest zdrowa ale nie zablokuje odradzającej sie gospodarki światowej.Tak więc będzie miało to niewielki wpływ na Ergis.Ale oczywiście mogę się mylić.Jednak pamietajcie jak zacznie się masowy odwrót od akcji/czego nie przewiduję/to Ergis też nie uniknąłby drastycznej przeceny mimo iż jego sytuacja fundamentalna uległaby poprawie.
    no właśnie gdyby na jednej sesji ktoś nie wywalił 5k PCRO to praktycznie kurs zbyt mocno nie zareagował na ta korektę co delikatnie daje do myślenia, ze jednak nie ma sypiących a ta sytuacja z waluta znacznie poprawia sytuacje spółki. Firmy niemieckie coraz droższe, konkurencja chińska coraz mniejsza bo dolar rośnie, zyski ze sprzedaży coraz większe.

Ja osobiście uważam ze ktoś specjalnie robi z Grecji aferę bo można teraz nabyć ich obligacje z rentownością chyba około 12% !!! Obligacje z taka stopa zwrotu nie łatwo jest znaleźć a wiadomo ze (bynajmniej tak myślę) Grecja nie upadnie bo zbyt wiele krajów by na tym straciło wiec to się nie stanie, ale powód do gry na osłabienie euro, zakup obligacji po ponad przeciętnej rentowności jest idealny. Ktoś tu robi wielkie pieniądze jednocześnie przyczyniając się do większych zysków spółki w następnych kwartałach bo niewiadomo teraz przy takiej panice do jakich poziomów możemy dojść, osobiście obstawiam 4,3 przy fali większej wyprzedazy
    no i widzisz co się dzieje na walucie.Niestety trend jest określony.To Ergisowi nie pomoze.Jutro juz Euro moze byc ponizej 4 zet
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~Zdziwiony [85.198.255.*]
    Ta spółka to jakiś wybryk. Dane ok, wycena poniżej wartości, a tu cisza, spokój. Myślałem żeby trochę dokupić ale chyba poczekam.
    Idź na walne to się przekonasz co to za spółka
    ta spółka jest popierdolona krótko mówiąc
    wycena niska, raporty ok, złotówka drugi miesiąc powyżej 4 a kurs zachowuje się jakby euro było po 2 zl. Cały czas jest jakaś łajza co tymi zleceniami po 2k zaniża kurs.
    Syf kiła i mogiła - strata czasu i tyle
    - donek a co jest takiego ciekawego na walnym ?
    podjecie uchwal, przedłużenie kadencji, akceptacja sprawozdań finansowych bla bla bla i zamkniecie
    trzymają większość w swoich łapach + pzu wiec nie wiem
    czy jest coś dlaczego warto by się tam wybrać ?
    własnie trzeba iść na walne żeby zobaczyć że to jest ta spółka to jedna wielka ciamciaramcia.Wszystko ułożone i zalezy im na tym zeby trwac.Sprywatyzowali erg w sposób sobie wiadomy,krzywdy ludziom nie robią wciskają kit o zysku operacyjnym ale tak naprawde nic nie idzie do przodu dla inwestorów nie ma żadnych profitów.Niby by chcieli ale nie mogą.Takie pierdu pierdu ble ble ble.Jak to zobaczyłem to wiem ,ze trzeba sie trzymać od tej spólki daleko no chyba ,że ktoś jest naiwny i lubi zyć nadziejami 10 lat to jest spółka dla niego.Ja sie cieszę ,że wysiadłem szkoda kasy na utrzymywanie Prezesa Nowickiego za moje pieniadze/skąd innąd miły facet ale dlaczego ma zyć za moją kasę-na szczęście juz nie za moją/.A co do sypacza xyz nie ekscytuj sie to zaden sypacz pamietaj ze Ty tez chciałeś wyjść z drobnymi kilkadziesiąt tysiącami akcji a pamiętaj ,że inni maja więcej i co maja zrobić?
    no właśnie tak jak myślałem z tym walnym
    natomiast co do sypacza to uważam ze jest to ktoś konkretny bo normalnie nie możesz zmieniać w wystawionym zleceniu ceny sprzedaży a tu tak się dzieje. Wyraźnie zabawa 2k trwa w najlepsze od jakiegoś czasu. Szkoda ze spółka ma zły timing bo jak ona chce rosnąc to nagle cały rynek chce spadać bo ostatnie odbicie było imponujące tylko ze idealnie zatrzymało się na 61 Fibo i trend na giełdzie uległ pogorszeniu. Mimo ze jest kiepsko to nadal wierze ze spółka ma zdrowe fundamenty i raport za pierwsze półrocze powinien to pokazać. Szkoda tylko ze tak mało jest osób zainteresowanych z którymi można wymienić poglądy, ale cale szczęście Ty zaglądasz tu czasami -)
    Pzd
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~kris b [83.9.117.*]
    taka dobra spolka.super wyniki.slaby zloty .prawie monopolista w swojej branzy.a kurs sie osuwa,dziwy.pozdro
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~Gladiator [79.185.179.*]
    a xciasto ci urosnie" jak nie dodasz drożdzy?
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~bla bla [77.114.74.*]
    sypacz nie spac, nie spac - sypac, sypac przeciez nie mozemy skonczyc na plusie, cos kolo -5% by sie przydalo
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~tralalalalalala [77.115.155.*]
    tylko -2%, slabiutko, licze ze bardziej sie postarasz, smialo smialo do 3zl juz bardzo blisko
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~bla bla [77.113.241.*]
    jestesmy juz bardzo blisko przebicia wsparc, wiec jeszcze troche wysilku a pozniej to juz samo pojdzie, sypacz nie spij tylko dzialaj
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~bla bla [77.112.205.*]
    no frustraci, desperaci, sypacze i inne trole dawać akcyjki, jedziemy piętro niżej, nie ma na co czekać
    http://www.parkiet.com/artykul/7,927223.html

no faktycznie inwestorzy są zadowoleni, szczegolnie ceną akcji po spadku o 25%
  • Re: Dlaczego nie rośnie? Autor: ~Klee [89.72.211.*]
    Poczekajcie na wyniki IIQ, myślę, że będą rewelacyjne
  • tania do bólu-tylko brać Autor: ~kkk [86.63.107.*]
    wskażniki super
    sytuacja jest hmm wkurwiająca. Idealnie stoimy na dnie z maja i prawie idealnie z marca.
    Ktoś tu jest zainteresowany zwalaniem kursu choć uważam ze jakoś ostatnio brakuje mu pewności. Technicznie wygląda to fatalnie. Po przebiciu dzisiaj minimów z marca nie było widać jakiejś nagłej wyprzedaży wiec sadze ze SL tu żadnych nie ma. Moze to zdziwiło sternika i odpuścił. Sam nie wiem co o tym sądzić, ale nie sprzedawałem jak było ponad 4 to i teraz nie oddam.....
    Piszcie coś bo się nudno robi
[x]
ERGIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.