Witam,
mam prośbe...czy ktos mogłby mi szczerze wyjasnic czy dobrze rozumiem?
"Zgodnie z treścią podjętej uchwały:
- cena emisyjna akcji serii D została wyznaczona na 4 grosze za jedną akcję,"...to jasne.
"- otwarcie subsrypcji nastąpi 6 maja 2010 r.,
- zamknięcie subskrypcji nastąpi 21 maja 2010 r." to znaczy ze w tych dniach mozna kupic akcje serii D zgodnie z wczesniejszym postanowieniem czyli posiadacze 10 akcji mogą po 4gr kupic jedną?
"- dzień przydziału akcji serii D został wyznaczony na 3 czerwca 2010 r." dzien przydziału? ...tzn ze co?
a to: "Jednocześnie Zarząd Emitenta przypomina, iż ostatnia sesja giełdowa, na której można nabyć lub zbyć akcje z przysługującym prawem poboru przypada na trzy dni sesyjne przed dniem ustalenia prawa poboru. 2010 r. Akcjonariusze posiadający akcje w dniu prawa poboru (5 maja 2010 r.) mogą składać zapisy na akcje zarówno w puli podstawowej jak i dodatkowej w dniach 6-21 maja 2010 r." jesli posiadam jakies akcji DMedical to cos sie z nimi stanie?
Z gory dziekuje za wyjasnienie.
pozdr
Masz 25 tys. akcji denta-a-syf-medica
Za każde 10 akcji dostajesz gratis 1 prawo poboru.
Za 1 prwao poboru możesz kupić nową akcje po 4 gr.
Czyli jak masz 25 000 akcji, to dostaniesz 2 500 praw poboru, za darmo. Za które będziesz mógł nabyć 2 500 akcji po cenie 4 gr.
Lub te darmowe prawa poboru bedziesz mógł sprzedać.
Aczkolwiek, pewnie nie będzie chętnych na te nowe akcje jak i na prawa poboru, bo cena zmierza na 2-3 gr. Już mamy 5gr. po lewej do końca miesiąca przyszłego będzie denta po 3-4 gr. spokojnie.
Współczuje tym co mają po 7-15 gr. nigdy z tego już nie wyjdziecie na czysto.
W życiu nie widizałem jeszcze tak ciotowatej spółki na newconnect. Takiego syfu, zastanawiam się jak Sobol mógł takie gówno dopuścić.
no problem, sam umoczyłem 2 tysiaki w tym szicie po 10 gr.
Na szczęście, jest to ułamek mojego portfela, który już sobie odrobiłem gdzie indziej. Trzymam to nadal, ale cudów nie oczekuje, za to prawa poboru sprzedam. Straciłem zaufanie do tej spółki.
tak, ale nie kupisz ich z rachunku, musisz wejsc na strone denty, z newsa sciagnac jakies pismo, wyslac do nich razem z kasa i dostaniesz na rachunek....