Tak krótko :
w samym kwietniu Anti zawarło 5 umów : 01.04.10 - 5 914 051, 65
01.04.10 - 719 559, 81
13.04.10 - 823 655 , 16
19.04.10 - 2 606 379,71
20.04.10 - 11 536 063,30
---------------------------------
21 599 749 , 63
28.04.10 - zostanie przedstawiona strategia na lata 2011 -12 z obszarem działania i szacunkowe finanse spólki , do 07.04.10 - portfel spólki zamknięty był na kwotę 45 mln - to w/g wywiadu Prezesa jaki udzelił gazecie Parkiet . Dodając umowy powyżej to na dziś jest 60 mln - porównując z rokiem ubiegły to również imponujący wynik . Pozaty dość sporo kasy w sejfach , może na jakieś przejęcie ???
Kola nie licz za dużego spadku , o ile takowy będzie . Ja bym raczej obstawiał wzrost przy porządnych obrotach.
ameryka się kisi "anti "wydaje mi się że jest najlepszą spółką na przetrwanie burzy i notowania raczej wzrostowe a po kiszeniu podjedziemy w okolice 10zł.
masz racje kolego ci co oddali dzisiaj lub oddadza jutro beda zalowac w kolejnych tygodniach ,a tak poza tematem gdzie jest olek ,pewnie ci oko zbledlo kolego jak zobaczyles na co stac anti ,pozdrawiam wszystkich cierpliwych inwestorow ,nie pekajmy to bedzie duzo lepiej
Dnia 2010-04-22 o godz. 17:14 ~lui napisał(a):
> masz racje kolego ci co oddali dzisiaj lub oddadza jutro
> beda zalowac w kolejnych tygodniach ,a tak poza tematem
> gdzie jest olek ,pewnie ci oko zbledlo kolego jak
> zobaczyles na co stac anti ,pozdrawiam wszystkich
> cierpliwych inwestorow ,nie pekajmy to bedzie duzo lepiej
Witam, jestem, jestem i .......nie zbielało mi oko - wręcz się cieszę bo .....wskoczyłem po 3,96 (tak, dla zasady. Na tak malo płynnej spółce to raczej dla sportu, raptem tylko 3 kg akcji) i wyskoczyłem dziś po 4,62, ale życzę wam dalszych wzrostów.Choć raczej jutro korekta. Zresztą cały rynek szukujesie do głębszej korekty więc poczekam. Jeśli anti spadnie także to oczywiście wejdę, ale nie wiecej niż 3 kg akcji (nie chcę mieć późniejkłopotu ze sprzedaniem).
W każdym rqzie takie spółki jak anti są dobre do "bawienia" sie i sprawdzania na ile poszcxzególne metody analizytechnicznej są skuteczne. Trudno jest tu kupić wiekszy pakiet (bez wywindownia kursu), a jeszcze trudniej jest sprzedać duży pakiet...itd, itp
szczytow wydaje mi sie ze narazie nie pobijemy , ale na podstawie wykresu i i waznej informacji o zwiekszeniu przychodow spolki na ten rok ogloszonej 28-04 uwazam , ze 7zl jest w zasiegu do konca nastepnego tygodnia uwzgledniajac ze po drodze moze byc drobna korekta spadkowa ,ale pamietajmy o dzisiejszym otwarciu przecierz ktos te akcje kupowal a bylo ich w ciagu paru minut ok 50000 kto nie widzial niech sobie sprawdzi w tabeli notowan i watpie ze usatysfakcjonuje go 6%
Anti Możliwe przejęcia
Ewelina Wójcik 07-04-2010, ostatnia aktualizacja 07-04-2010 07:38
Niewykluczone, że w przyszłym tygodniu zarząd poinformuje też o podpisaniu listu intencyjnego. Anti zamierza przejąć firmę zajmującą się zarządzaniem nieruchomościami, notującą około 2 mln zł rocznej sprzedaży. W grupie Anti za taką działalność odpowiada spółka Salida.
(...)
Jeśli dojdzie do przejęcia, połączone podmioty będą notować 10-proc. rentowność netto – mówi Rzepa. Negocjowane jest też przejęcie spółki działającej w segmencie klienta biznesowego. Dotąd Anti działała głównie na podstawie zamówień z sektora publicznego.
PARKIET
Nie zapominajmy jeszcze , że poza 5 umowami na 25 mln tylko w kwietniu , prognozach podawanych 28.04. , to jeszcze taki AS może wypaść z rękawa . I te szczyty nie obstoją , a jak pisałeś po 50 K do 5% się nie bierze .
zgadzam sie z toba kolego o tym przejeciu nie pisalem poniewarz nie wiadomo czy to nastapi na dniach ale jakby jeszcze to wpadlo to klekajcie narody,ale spokojnie poczekajmy oczywiscie apeluje o dokupowanie bo to rownierz od nas drobnych azlerzy kurs
Dokupiłem odrobinę , coś poniżej 4,4 nie chce zejść - szkoda . Jak pisałem wyżej ciśnienie rośnie i na darmo wczoraj po 50 K nie brali .
Czekamy na prognozę do 28.04
Dzień dobry .
Przeglądałem wasze posty w zeszłym tygodniu i z początku potraktowałem je z lekkim uśmiechem , ale po sprawdzeniu sam niedowierzałem i sam nie wiem jak mimo częstego szukania dobrych inwestycji przeoczyłem Anti . Spólka poniżej swojej wartości księgowej , w/g stron gazety Parkiet , spólka posiada spory jak na taką firmę portfel zamówień i dołożyła kolejne . Wypisał to fajnie kolega powyżej , ja tylko dodam że od debiutu jest jeszcze w przysłowiowe plecy prawie 15% i FF to trochę powyżej 1 mln . Wypada mi tylko podziękować za zwrócenie uwagi na spółkę , acha - w piatek kupiłem po 4,4 i 4,8 .
pozdrawiam max.
Jak sądzisz ,, doświadczony " przepłacił , a może kupił jeszcze bardzo tanio ?
Co do ,, znania się na giełdzie lub nie " , po czym to wywnioskowałeś ? - że napisał dzień dobry , i że zwrócił uwagę na spółkę . Widzę że po merytoryce Ty jesteś szpecem