• Obstawiamy Autor: ~pit bull [178.182.1.*]
    Witam nie wiem jak sie do was zwrocic jesli jestescie na tej spolce czy inwestorzy czy bardziej spekulanci?
    Chce was zapytac o zdanie co do ewentualnego wybicia spolki z konsolidacji jakiej juz trwa ladne pare miesiecy.Moim zdaniem (nikogo nie naganiam) nie po to zalozylem watek bedzie duze wybicie z formacji bazy obstawiam ok 5zl . Mysle ze spolka naprawde jest wartosciowa.To nie spolka typu jakies Urlopy.pl czy Atlantis energy :) czysta spekula.Wspominam o tych spolkach przez jednego z akcjonariuszy izolacji ktory jest wlascicielem pozostalych.Hmmm mysle ze dzieki temu panu kazdy ma nadzieje na duze wybicie sie izy.Teraz daje pole do popisu wam prosze o merytoryczne odp pozdro
  • Re: Obstawiamy Autor: ~permar [83.10.196.*]
    Sezon idzie, pozycja spółki mocna - papier wart na pewno więcej niż się ceni obecnie dlatego poniżej 4 złociszy nie oddamy ;-)
  • Re: Obstawiamy Autor: ~historyk [62.29.172.*]
    Chcesz merytorycznie? Proszę bardzo, ale z zastrzeżeniem, że nigdy nie miałem akcji IZO ani nie mam zamiaru jej mieć:
    1. Twoje życzenie, żeby cena akcji IZO wyniosła 5zł za 1 szt oznacza, że kapitalizacja spółki wynosiłaby 57 mln zł (11,4 mln x 5 zł).
    Czy taka suma odzwierciedlałaby wartość spółki? Odpowiedz sobie sam.
    Można to porównać z ceną, za którą Boryszew sprzedał niedawno 100% akcji swojej spółki papowo-gontowej MATIZOL SA. Cena ta wynosiła... 18,5 mln zł! Jest to informacja jawna i oficjalna na stronach Boryszewa.
    Matizol posiada dwie fabryki z trzema liniami produkcyjnymi, przychodami ponad dwukrotnie wyższymi niż IZO i zyskami 2-3 razy wyższymi.

2. Argument, że Patrowicz jest w spółce oznacza tylko tyle, że gra jest czysto spekulacyjna.
    Można zarobić albo stracić i trzeba uważać.

Moja rada. Nie myśl o fundamentach ani realanej wartości tej spółki, bo musiałbyś z niej natychmiast uciekać. Graj spekulacyjnie, bo obecność Patrowicza przyciąga spekułę jak magnes i mogą się dziać różne rzeczy oderwane od realiów.
  • Re: Obstawiamy Autor: ~pit bull [178.182.138.*]
    absolutnie sie z toba zgadzam bez dwoch zdan czysta spekulacja ale zauwaz co sie dzialo na petrolu pare dni 100% gora zero fundamentow no chyba ze te kredyty ktore maja ;) wystarczy pare informacji i jazda.Z drugiej strony jestem na spolkach bardzo niedowartosciowanych pod wzgledem ceny wycenianej przez gielde i nic sie nie dzieje ani nie drgnie.Wiec nie uwazam ze gielda to gra czysto fundamentalna tylko spekula ma tu swoj olbrzymi wklad.Z drugiej strony nie ryzykujesz to nie jedziesz
  • Re: Obstawiamy Autor: ~pit bull [178.182.138.*]
    Z drugiej strony pan Don Patro nie wchodzi w cos zeby na czyms nie zarobic prawda?
  • Re: Obstawiamy Autor: ~izo [217.173.189.*]
    Izolacja na GPW notowana jest od 2007 roku. Do października 2008 znajdowała się w trendzie spadkowym. W listopadzie 2008 nastąpiła zmiana tego trendu. Pierwsza fala wzrostowa miała zasięg 1,10 zł, start z 40 groszy. Okres korekty tego wzrostu trwał od lutego do października 2009 roku. Wówczas z poziomu 1,10 zł wygenerowana została dynamiczna fala wzrostowa do 3 zł. I obecnie można powiedzieć, że jesteśmy w okresie korekty tego ruchu, który trwa od października 2009 roku. I jeśli mamy opierać się na analogii to ten ruch winnien zakończyć się w maju tego roku i wówczas wóz albo przewóz. Kwestia kto o co się zakłada ;-)
    Jeżeli odrzucimy analizę fundamentalną to z punktu widzenia technicznej brakuje jeszcze jednej fali wzrostowej. Kwestia do dyskusji jaki może mieć zasięg - pitt bull rzucił 5 zeta. Według mnie jak najbardziej prawdopodobne. Z projekcji ciągów fiboccego jeśli ostatnia fala miala zasięg od 1,1 do 3 z falą korygującą do 2 (choć kurs spadł w okolice 1,7) to zniesienie 68% przypada na poziom 3,85 a zniesienie 100% na równe 5 zł. Jeżeli natomiast uwzględnimy kurs dna spadków czyli 1,74 to fala, na którą liczymy może mieć zasięg do ok 3 zł, wówczas zaliczymy podwójny szczyt i sruu w dół :-)

Spółki na giełdzie poruszają się od skrajnego niedowartościowania do skrajnego przewartościowania. Wpadki z wycenami, przygotowanymi na dane chwilę i w danych warunkach przytrafiają się wielu analitykom, który pod lupę biorą renomowane spółki z pierwszej ligi. A sama spółka jest warta tyle za ile ktoś chce ją kupić a sprzedający zgadza się jej pozbyć. Jeśli kupujący ma jakiś istotny cel to dlaczego ma nie kupić nawet bubla za fortunę. Do tego giełdą rządzi chciwość i jeśli tylko na jakimś papierze uda się zainicjować jakiś ruch to tylko wskoczyć i iść z trendem. Kwestia inna, że nic w nieskonczoność nie może rosnąć. Kupujący zakładają się ze sprzedającymi o to kto ma rację co do kształtowania się kursu i raz wygrywa jeden raz inny. A mnie dziwią i śmieszą pełne jadu wpisy na forum.
  • Re: Obstawiamy Autor: ~pit bull [188.147.42.*]
    ciezko sie z toba nie zgodzic wiec troche optymistycznego akcentu jedziemy na 5 zl :)
[x]
IZOLACJA -1,26% 3,91 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.