2,5 powinno byc z marszu z tego co widzę
technicznie w tych okolicach 2,5/2,6 jest opór ale wg mnie powinno by info do tego czasu więc o przełamanie tego poziomu jestem spokojny'
większe schody przy 3 PLn bym widział
info tego rodzaju w sierpnia no chyba że coś w pulsie napiszą wcześniej a wg mnei a póki co za wczesnie na taki ruch
podobno komórka inwestycyjna ostro działa więc raczej w tym obszarze spodziewałbym siępozytywnego infa
póki co wyglada to na książkową korektę trendu wzrostowego przymałych obrotach - dodatkowo przy malek korekcie na rynku ale poziom obrotów wskazuje że nia ma zbyt wielu chętnyc hdo oddawania akcji po takich cenach
wg mnie w przyszłym togodniu kontynuacja trendu w okolice 2,5
być może ale przy takich obrotach raczej drobni wychodzą
trend powinien być kontynuowany w kolejnym tygodniu
poza tym tu jedno większe zlecenie i będziemy w okolicach 2,5
a te poziomy wg mnie nadal atrakcyjne są
irek twierdzi ze 2,50 a jeszcze niedawno 1,8 1,3 0,9 a ja twierdze ze czas jago nadejdzie, tylko trzeba poczekaćććććććććć i nie mówie tu o 3zł bo to nadejdzie jeszcze za kadencji Pani Wiosny
3 w wakacje pod koneic roku zależy sporo od wyceny aktywów i poprawy rentownosci
ale wg mnie 4/5 powinno być
a ten spadek rynku wykorzystałbym na dokupywanie papieru - ktory jest wg mnie lekko niedoszacowany względem rynku i nie dyskontował ostatnich wzrostów
volumen dzis i tak mniejszy niz przy ostatnich wzrostach.... odbicie będzie silniejsze i szybko powrócimy do wycen z połowy zeszłego tygodnia i dalej w góre.... no chyba że jakas katakomba na rynku bedzie a wuulkan z rok podymi :)
Koledzy,fajnie że tak w Jago wierzycie,ale ja myślę że możemy się wszyscy mocno zdziwić. Problemy finansowe w spółce, problemy wewnętrzne pomiądzy zarządem,a co za tym idZie brak wykonywania planów ,brak realizacji budżetów to nie wróży nic dobrego.
Z jago powoli wycofują się co mądrzejsi producenci, ale oni i tak się niczego nie nauczą. Moim zdaniem może być kiepsko.
producent którzy z własnej woli rezygnowaliby z istnienia u dystrybutora który ma znaczące znaczenie na rynku polski południowej i centralnej byliby wiec głupcami....dystrybutor obsługujacy runek tradycyjny i nowoczesny... sieci handlowe jak i małe sklepiki na wsiach...
daje to do myslenia tylko tyle ze nie opłacało sie im na ich warunkach....liderem w polsce jest nestle i algida a Häagen-Dazs to marka podawana przez badaczy za przykład towaru spożywczego z najwyższej półki, tzw. super premium. Zgodnie ze strategią rynkową lody amerykańskiej spółki sprzedawane są po cenach, jakich w Polsce do tej pory nikt za słodycze nie ośmielił się zażądać. Porcja w lodziarni w przeliczeniu na złotówki kosztuje kilkadziesiąt złotych, czyli kilka razy więcej, niż wynosi średnia rynkowa za podobny produkt...spółka weszłą w maju 2008 do polski i najpierw miał reprezentować ich firma firmy Salesmen. co do jakosci premium to w Polsce mamy swojego grycana, a produkt taki też terminy szybko łapie wiec po co coś co sprawia kłopot
Nie do końca się zgodZę, Haagen dazs sprzedał w tamtym roku do polski lodów za 1 milion euro,a to nie mała kwota. Firma ta ma podpisane kontrakty z polskimi sieciami handlowymi i mniejszymi jednostkami a jedynym dostawcą w całej Polsce było Jago. Nie uważam jakoby handel tego rodzaju asortymentem nie był potrzebny tymbardziej że i na takie lody byli klienci,a fakt iz jago było jedynym dostawcą tego producenta stawiał na bardzo wysokim poziomie marżę realizowaną w jago. Z Koralem jest podobnie , nie lubi się tego producenta w jago,a dostępność tych lodów jest na bardzo niskim poziomie.Jeśli chodzi o ten przypadek to nie mozna powiedzieć że Koral to nie jest licząca się firma. Z grycanem w tamtym roku też był problem ,był taki czas że Grycan zrezygnował z handlu z jago i pewnie byłoby tak do dziś gdyby nie fakt zmian personalnych u Grycana,zmian ,ktore są na rękę rządzącym w jago(znajomosci). Jesli chodzi o wszystkie te firmy a w szczegolnosci o Haagen dazs'a i Grycana to brak asortymentu tych firm powodował/powoduje iż w okolicach centralnej Polskie skad pochodzę oddziały jago notują spadki sprzedaży,a największy problem jest u kluczowych klientów.