Ja wiem, że czas pokaże, he he he:) Wtedy pewnie dorysujemy sobie następne kreski.
Natomist nnie i innnych obserwatorów tej spółki Interesuje aktualna prognoza zachowania kursu INK na podstawie AT. A więc krótka piłka: obstawiacie wzrosty czy spadki?
Obys sie nie mylil z tymi prognozami...jak dojedziemy na 27 w kwietniu 2010, to nie tylko zarobisz "pare groszy" ale jeszcze dostaniesz ode mnie butelke francuskiego Champana w rozmiarze magnum.... ale w 17 dni kalendarzowych to ja nie bardzo wierze ze przejedziemy sie 30% w gore...no ale moze slabej wiary jestem;-)
Miałem na myśli okres 1 miesiąca, tzn. 13.IV-12.V.2010 r. Czyli kwiecień raczej bez dynamicznych wzrostów, za to maj pownien przynieść jedną kluczową sesję z zakresem wzrostu pow. +10%.
Aktualnie spółkę wyceniam na 37,70 zł.
Pozdrawiam, JT
chyba nie będę kupował tego szampana dla ciebie...a szkoda bo chętnie bym zobaczył realizacje twoch prognoz...ale coś widze że ten nasz instal sie zamknął między 20 a 21...nie nie chce się wspinać dalej...oby ta przerwa mu posłużyła do zebrania sił przed wyskokiem w góre;-)
Rzeczywiście, trochę przystopowaliśmy. Wpływ na to mają: (1) gorsze zachowanie się całej giełdy i spadek kontraktów na indeks z 2600 do 2530 pkt., (2) udostępnienie głównym akcjonariuszom sprawozdania F-01 za IQ, które -jak już pisałem - jest obarczone "efektem" mroźnej/śnieżnej zimy.
Sytuację próbuje wykorzystać kupujący i tutaj są dwie możliwości: (1) albo sam mieli, albo (2) bez pośpiechu zbiera to co podają mu desperados. Niestety ale trochę to może jeszcze potrwać i odłożyć w czasie szybki odpał.
Pozdrawiam
"udostępnienie głównym akcjonariuszom sprawozdania F-01 za IQ" - to by chyba było niezgodne z przepisami?
Poza tym negatywnej reakcji na słabe zimowe wyniki (które należy traktować jako jednorazowe) spodziewałbym się raczej po drobnicy, a nie po większych inwestorach.
Jeśli chodzi o udostępnienie głównym akcjonariuszom sprawozdania F-01 za IQ", to tutaj sprawa jest prosta: Jeden z głównych akcjonariuszy - prezes spółki Pan Piotr Juszczyk już zna te wyniki . Inni więksi udziałowcy również je znają (kwietniowe posiedzenie RN albo już było, a jak nie było to przedstawiciele RN otrzymali już informację telefoniczną lub materiały analityczne dot. IQ).
Poprzez negatywną reakcję na słabe wyniki zimowe można rozumieć nie tyle sprzedaż akcji, ale np. osłabienie popytu ze strony dotychczasowych posiadaczy (chwilowo nie dokupują, bądź dokupują mniej).
Reakcja drobnicy w zupełności wystarczy, żeby pojawiła się okazja do zakupu.
Na razie MIT i Asseco BS jeśli ktoś ma po rozsądnej cenie (Asseco pod dywidendę) wydają się ciekawe, a po wynikach I kwartału pojawi się pewnie również jeszcze lepsza okazja do ponownego wejścia w Instalka.