• ORCO Nowe info Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=220867&_DocID=419089&_Site=ESPI&_CheckSum=1326492217
    Rozumie ktos te wypociny?
  • Re: ORCO Nowe info Autor: wegetarianin [77.114.94.*]
    w wolnym tłumaczeniu rekomendacja 'kupuj PKC'
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Wania [77.254.175.*]
    Ktoś fajnie napisał,że w dzisiejszych czasach prędzej zaufa obcemu dzikiemu wałęsającemu się psu niż rekomendacjom..
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~shp [83.238.100.*]
    dokładnie,

a swoją drogą ORCO ostatnio chyba nic nie robi tylko dokumenty drukuje!

pzdr
    shp
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~dario [79.186.201.*]
    zwiekszenie kapitału , hm to dobrze wrózy zobaczymy jak papier przyjmnie tą wiadomosc
  • Re: ORCO Nowe info Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Tylko cena taka nie za wysoka- 5,61 Euro. ....
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Fred [217.173.189.*]
    No to mamy rozwodnienie kapitału k.a mać to samo co na Petrolu tylko fund inny, a może ten sam kto go wie...
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Ice [78.9.1.*]
    Jakoś mnie to nie dziwi, i niech mi ktoś powie ze to nie ma zwiazku z zamieszaniem o przejęcie kontroli nad firmą. Niech skupią a nie dodrukowywują :)
    Pzdrw
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Mimi [83.7.205.*]
    Teraz Millenius Investments S.A musi dokupić akcji jeżeli chce powalczyś na walnym ...
  • Re: ORCO Nowe info Autor: zbych_ww [83.16.100.*]
    Czy ja dobrze zrozumiałem (bo komunikat jest napisany mało zrozumiałym językiem, przynajmniej dla mnie).
    Było (jeszcze jest) 10 474 507 szt. akcji
    Ma być 12.033.866 szt. akcji. czyli to emisja 1mil 559tyś 359 akcji po 5,61 EURO ?
    Z tym, że 1,5 euro to koszty emisji? Czy ja dobrze zrozumiałem?

Jeżeli taka jest treść komunikatu, to ja raczej odbieram ją średnio-negatywnie.
    Niska cena, i ponad 10% akcji więcej... i właściwie brak uzasadnienia tego kroku w komunikacie. Jakie jest wasza opinia?
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~paluszko [95.91.143.*]
    Jeżeli emisja jest obwarowana solidną klauzulą nieybywalności (np. 5 lat) to można to przełknąć, ale jeżeli goście mogą te akcje za pół roku sprzedać to moje poważanie dla Otta się skończyło. Batonik 50K na Ask w Paryżu potwirdya raczej ten drugi wariant.
    Reakcja rynku wydaje się bardzo dobra, więc.. byłem w błędzie...raczej...
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~shp [83.243.109.*]
    zbych: gdzie Ty widzisz pozytywną reakcje rynku ?

wiesz, gdybym ja np. miał orco za 10E, i nagle pojawiłby sie na rynku gracz z 1mil akcji, które sobie kupił 'na boku' za niewiele ponad 5E, to myślisz, że byłbym szczęśliw ?

Raczej pomysłałbym, że ktoś mnie 'oszukał' delikatnie mówiąc

Owszem, nie mam nic przeciwko dodrukowywaniu Akcji, ale na zasadach, że są zapisy i każdy może kupić!, a nie w ten sposób, że obecny kurs jest 7.5E, a ktoś kupuje za niewiele ponad 5E.

Jedyny z tego plus jest taki, że Orco będzie miało w kieszeni 6mil E więcej - ale co z tego jak strata była 250mE

pzdr
    shp
    ~shp

no właśnie linia mojego rozumowania była taka jak twoja, ale.. nagle mamy 6% plus i wolumen nie taki symboliczny, więc może na mocy jakiegoś paradoksu to jednak wyjdzie na dobre...
    Rynek potrafi być paradoksalny...
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~shp [83.243.109.*]
    hmmm.

nie patrz na PL, tylko na francje.

PL zawsze musi się wyrównać do kursu w Eur.
    Wczoraj u nas był spadek ponad 2%, francja +-0%

Obrót w pl niecałe 1tys akcji - nie nazywajmy tego obrotem.

Poczekajmy do końca dnia.

ps:
    może być tak, że ten co bral te 1mil Akcji jest w cichym układzie z tymi co przejąć chcą władze w orco, i w trakcie NWZA odsuną ott`a od władzy... -ale to czarny scenariusz.

• Re: ORCO Nowe info Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    A mi się wydaje właśnie ze wzieli je po to by mieć przewagę nad tymi właśnie... ;)
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~mirek73 [83.4.159.*]
    Ja myślę że odstawienie Otta nie byłoby wcale czarnym scenariuszem.
    Nic dobrego nie przyniósł tej firmie.
    shp - niedawno pisałeś że nie poszedł na łatwiznę, nie dodrukował akcji....
    I co?
    A ostatnie info sugeruje że trwają rozmowy jeszcze w tej sprawie więc to nie ostatnie nowe akcje.
    Jedyny pozytyw jest taki że nie sprzedali ich komuś w rodzaju GEM
    kto to jest GEM?
    ~paluszko

GEM to jest taki (chyba..) cwaniacki fundusz, który wedle opinii licznych akcjonariuszy zniszczył do końca kurs centrozapu i petrola (o innych spółkach nie wiem).
    GEM jest podejrzewany, że gra na spadki spółkami do których wchodzi. Że niby najpierw akcje, które ma kupić pożycza, wrzuca w rynek, potem skupuje niżej. Oddaje z zyskiem, a emisje są zaniżone , czy coś w tym stylu.
    Ale tutaj nie będzie to miało miejsca.
    Nie wierzę, by ktoś tu wpuścił fundusz w stylu GEM...
    dzięki za fatygę
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Mimi [83.7.205.*]
    Ewidentnie zarząd (Ott) przydzielił swoim zaufanym inwestorom akcje w celu zwiększenia swojej pozycji przed walnym. Pytanie teraz jest takie co na to fundusze chcące odwołać zarząd?
    Więc jeżeli by rozgorzała walka o kontrolę byłaby duża szansa przebudzenia kursu..
    Nie mniej Ott dosyć cwaniacko ustalił cenę emisji.
    Walka na akcje byłaby bardziej w porządku, gdyby kurs emisji nie był w takim dyskoncie do rynkowego... Takim kosztem... chcieli zwiększyć procenty....??? Chyba tak...
  • Re: ORCO Nowe info Autor: mirek73 [83.28.193.*]
    Nie wiem czy zauważyliście panowie i panie że z listy akcjonariuszy ( przynajmniej na GPWINFOSTREFA) zniknał Orco Holding który wcześniej miał 10% akcji .
    Stało się to kilkanaście dni temu.
    Przypadek, błąd serwisu czy może te właśnie akcje posiadają w tej chwili te dwa fundusze?
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~Mimi [83.7.228.*]
    Nie przypadek, nowe emisje zwiększyły ilość akcji więc udziały spadły.
    no, i do tego mamy kolejne zwiekszenie kapitąłu ( o 7mlnE, po 5E za akcje), Ott się zdenerwował i robi wszystko aby pojechać po wrogo nastawionych inwestorach! :)

b. dobrze

pzdr
    shp
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~klubbe [109.243.216.*]
    we francji ponad 20 tys papiera

u nas 100 sztuk

brak slow
    nie patrzmy na PL, nie patrzmy....

pzdr
    shp
  • Re: ORCO Nowe info Autor: ~klubbe [109.243.216.*]
    am na orco tre podjazdy nadzieje

a kolejne dni irytacja
    coś, Ci literki pouciekały.

ale,

czym bliżej NWZA tym ruch na orco będzie większy.
    Pytanie co po tym walnym.

pzdr
    shp
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,14 2025-09-25 13:49:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.