Uważam, ze spółka jest warta zaryzykowania tylko po lokalnej korekcie. Uważam ze kurs może jeszcze w przyszłym tygodniu obniżyć się , może nawet do 75 zł, ale to życzenie, może zaczepi o 77 a potem oceniam zasięg wzrostu do ostatniego maximum 88 zł.
MACD na tygodniowym daje piękny sygnał kupna, na dziennym da nam w poniedziałek prawdopodobnie sygnał S.
ATR niski może nie zawija się jeszcze do góry, ale możliwe ze tak się stanie, co upewni nas w decyzji ewentualnego zakupu.
natomiast RSI nie podoba mi sie , na tygodniowym wskazuje ze papier nie jest jeszcze wykupiony, ale i tak ten wskaźnik jest wysoki, chociaż słyszałam opinie ze jak nie przekracza 60 to jeszcze jest miejsce na wzrosty ceny akcji. wg ciebie RSI wznoszący pokazuje zdrowy trend wzrost ceny wiec może to i dobrze.
CCI na interwale dziennym- dywergencja na dziennym wskazuje ze nastąpi zdecydowanie trend wzrostowy. kiedy .. nie wiem, moze jutro :) nie wiem czy CCI ogląda sie w interwale tygodniowym, ale na tygodniowym nie przekonuje mnie.
A teraz coś analogicznego CCI i RSI na dziennym.. Popatrz na histogram i wskazniki CCI interwał tyg. i RSI int tygodniowy , dnia 04,01,2008 r. sytuacja bardzo analogiczna i po tych sygnałach zdecydowane nurkowanie.
DMI z tego okresu i obecne tez bardzo podobne. ale mimo wszytsko sygnał kupna na tygodniowym i dziennym wystapił już jakiś czas temu. DMI NIe umiem jeszcze interpretowac. daj mi trochę czasu, nie znam składowych tego wskaznika. wiem ze czasem daje fałszywe sygnały.
sam pisałeś ze historia lubi się powtarzać. O spółce na forach mało informacji. wiec nie ma wielu aktywnych posiadaczy waloru. nie wiem czy to dobrze.
moim zdaniem spółka jest przygotowana jak MCI do wybicia - polecam ją jak najbardziej :))
poczytajcie
http://e-gielda.blogspot.com/2010/03/puawy-konsolidacja-przed-wybiciem.html
i co sądzicie o niej ??