Jeszcze przed swietami budopol zacznie nas zasypywac infami na temat kontraktow ktore otrzymal. Prawda jest taka ze akumulacja akcji trwa juz od dluzszego czasu wiec im dluzej trwa konsolidacja tym dluzej kolor zielony zawita na naszym walorze pomimo mocnych wzrostow które mogą być lada dzien. Moge sie zalozyc ze do konca kwietnia akcje beda w rejonie 2 zł. A wiem co mowie Czas mnie ocen ile SA warte moje slowa i przemyślenia. Jestem dobrej mysli pozatym PKOBP znow wyda rekomendacje Kupna z nowa cenna kolo maja pewnie okolice 2,35 docelowy poziom
Skoro prace maja ruszyc w kwietniu to informacja na temat kontraktu juz powina lada dzien sie ukazac.
A to link na temat artykulu na ktorym sie opieram
jakie infa ?? to wszystko juz jest w cenie budopolu !!!!!!!!! Bo myslisz ze dlaczego nie spada po tym ostatnim info ze kupil od ganta obligacji za 34 ml !!!! jedynie te kontrakty trzymaja go na tym poziomie !!!
Tego dziadostawa nikt nie chce kupowac ;/ !!!!!!!!!!!!!!!! ja nie chce 2 zl ja chce 1.24 i puszczam to w piz.. . Koniec tego dobrego. Klamcy z zarzadu oby zbankrutowali ;// a ten motyka niech pierwszy straci prace .
Data sporządzenia: 2010-03-26
Skrócona nazwa emitenta
BUDOPOL
Temat
Nabycie aktywów o znacznej wartości
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd Spółki Budopol – Wrocław S.A. informuje, iż w dniu 25 marca 2010 r. Emitent nabył aktywa o znacznej wartości, poprzez objęcie 413 Certyfikatów Inwestycyjnych serii B, wyemitowanych przez FORUM XXIV Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z siedzibą w Krakowie, po cenie emisyjnej 100.000,00 zł za jeden Certyfikat Inwestycyjny, za łączną cenę 41.300.000,00 zł. Wartość ewidencyjna aktywów w księgach rachunkowych Emitenta na dzień zawarcia umowy wynosi 41.300.000,00 zł. Źródłem finansowania nabycia aktywów są aktywa finansowe posiadane przez spółkę w postaci obligacji imiennych o wartości 40.953.083,20 zł oraz środki finansowe w kwocie 346 916,80 zł.
Kryterium uznania aktywów za znaczne wynika z faktu, że łączna wartość aktywów przekracza 10% wartości przychodów ze sprzedaży Emitenta za okres ostatnich czterech kwartałów obrotowych
przypominam o mojej rekomendacji okolice 2 zl do konca kwietnia.jak narazie mamy 1.30 wiec jeszcze wzrosty nas czekaja.Nie bylo jeszcze informacji na temat kontraktow podpisanych wiec moja rekomendacja jest nadal jak najbardziej aktualna.
Z budopolem jest jak z pudelkiem czekoladek nigdy nie wiesz co Ci sie trafi !!! A co do kontraktow to juz chyba nawet przestalem wierzyc ze beda jakiekolwiek !!!
Moze przygotowali dla akcjonariatu znow jakies nowosci :)) Postawia cala gotowke wolna w kasynie na czerwone hahahaha ;)