Szanowni forumowicze myślę że teraz jest najlepszy czas by działać mocniej, silniej. Proponuję aby każdy z nas powysyłał swoje zastrzeżenia do możliwie największej ilości podmiotów które mogą zainteresować się dalej tematem- pociągnąć go. Ja ze swej strony tematem zainteresowałem sii -skąd otrzymałem informacje że zajmą się sprawą. Proponuję abyśmy każdy z osobna wysłali do knf-u, stowarzyszenia biegłych rewidentów, sii, tvncnbc, pb- ja przynajmniej tak zrobiłem swoje uwagi do działania zarządu. Jeśli z kilku niezależnych źródeł sprawa trafi w te punktu ktoś dalej pociągnie temat bo myślę że warto. Sprawę przyjął parkiet i nie można powiedzieć że zrobił to nie po macoszemu a sensownie i rzeczowo. Im więcej rozgłosu tym lepiej większe zainteresowanie spółką i możliwość wbrew pozorom zwiększenia popytu, a inna rzecz że "zarząd :') " widząc zainteresowanie public tematem może ciut ostrożniej podejdzie do wycen w przyszłości lub chociażby zastosują inne bardziej wyrafinowane metody prezentacji wyników by przedstawić je jako beznadziejne chociaż przy tak nieskomplikowanym profilu ich działalności nie będzie to łatwe. Zastanawiam się czy nie warto podać tematu do dużych akcjonariuszy co prawda nie ujawnionych ale takich co w papierze siedzą ofe (są 3 które mają poniżej 5% -przynajmniej na koniec 2009r miały papiery) czy widzą sens naszych działań i jeśli tak czy mogą coś podpowiedzieć. Nie zostawmy teraz sprawy jak została już "pociągnięta"
WY LEPIEJ POWIEDZCIE CZY TEN KURS DRGNIE ??? ALBO DO GORY ALBO W DOL ? co tu sie dzieje znow sie kisi na jakims marnym poziomie ja to lubie akcje szybkie !!! rach ciach duze spadki duze wzrosty :D
Ja dzwoniłem już osobiście do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych z siedzibą we Wrocławiu oraz wysłałem do nich maila. Przypomniałem im też podobną próbę interwencji podjęta przeze mnie w sierpniu 2008 roku, do której jednak KNF nie zechciała się ustosunkować.
tak więc z pewnością sii będzie sprawą się zajmować. Ja jestem w kontakcie z dyr ds prawnych stowarzyszenia i zapewnił że stowarzyszenie przeanalizuje sprawozdania funduszu i zada odpowiednie pytania zarządowi funduszu.
Wysłałem dzisiaj mailem prośbę o interwencję Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych w sprawie ustawicznego zaniżania aktywów własnych przez Zarząd NFI Octava. Ponadto przypomniałem im, iż już w sierpniu 2008 roku próbowałem zainteresować tym problemem KNF. Jednak mimo, iż pośredniczyli w tej sprawie, to KNF nie raczył odnieść się w tej kwestii. Obecnie specjalista od spraw interwencji Pan Paweł Wielgus obiecał zająć się tą sprawą.