• ważne czytać !!! Autor: ~jan paweł [79.186.144.*]
    Petrolinvest. Wydobywcza spółka z portfela Ryszarda Krauzego ogłosiła kiepskie wyniki za 2009 r. Pokazała mniejsze przychody i pogłębiła straty. Zarząd przyznaje, że niektóre cele – ku niezadowoleniu rynku - musiały zostać przesunięte do 2016r.
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~lee [77.255.22.*]
    skąd to jest?
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~GEM [79.186.144.*]
    GEM przyśpieszy drenaż kont małych akcjonariuszy z pienięzy !!!
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~byk [80.52.151.*]
    masz KNF na głowie. Właśnie pisze oficjalne doniesienie o manipulacji informacją i fałszowanie oficjalnych komunikatów. Myślę że chętnie się Tobą zajmą aby zmyć plamę po piątkowej manipulacji Londynu. Gratuluje chłopczyku!!!!!!!!!!
  • Re: Będziesz miał problem chłopcze KNF Autor: ~KOSMO [77.113.59.*]
    Juz zgłoszone.Kupuj pampersiaki
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~re [79.186.144.*]
    idzie nowa emisja tym razem na pierwszą litere alfabetu chińskiego- polski się skończył
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~well [87.205.222.*]
    no q...wa to jeszcze przez szesc lat bede musiał finansowac krauzego - ? pier...le sprzedaje!
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~artudit [178.182.102.*]
    jeden gamon pisze bzdety a drugi bredzi cos o donosie do knf kto tu jest na tym forum przedszkolaki zenada
  • IE PĘKAJ TU JEST OFICJALNE INFO Autor: ~Władca !!!!!!! [89.228.144.*]
    2010-03-23 08:07

Petrolinvest: Strata wyższa niż przed rokiem

fot: Karlnaundorf/DreamstimeSpółka Petrolinvest miała 420,16 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2009 roku wobec 305,19 mln zł straty rok wcześniej.

Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 205,24 mln zł wobec 89,11 mln zł straty rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 75,74 mln zł wobec 255,26 mln zł rok wcześniej.

• Re: IE PĘKAJ TU JEST OFICJALNE INFO Autor: ~poli [80.54.10.*]
    wszyscy się spodziewali takiego raportu i nic w tym dziwnego ponieważ to jest firma poszukiwawcza i do momentu jak nie zaczną wydobycia to ponosi się tylko koszty.
    ale tak jest w każdej branży najpierw trzeba ponieść koszty żeby później zarobić.
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~Tolek [83.1.52.*]
    Rzeczywiscie raport do dupy . Raczej nie ma się co spodziewać kokosów na giełdzie...
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~ada [109.110.192.*]
    trzeba stracić aby zmądrzeć
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~bb [77.112.106.*]
    debile czy wy znacie profil firmy?? wiecie czym sie zajmuje?? jakas paranoja co drugi to lepszy..kazdy wiedzial jaki raport bedzie i to zadna nowosc..wazne sa perspektywy OILa a one sa dobre..Zawsze jest jakies ryzyko ale to tyczy sie do kazdej spolki z GPW! Druga sprawa nie wiem co ten koles co zalazyl ten watek chcial osiagnac dodajac dziwna date ktora nie pojawila sie nigdzie oficjalnie..koles nie wie ze na to sa paragrafy?? zreszta ktos juz o tym wspomnial
  • Re: ważne czytać !!! Autor: grigoriz [91.94.198.*]
    Jeszcze w nocy i nad ranem większość pisała że to świetny raport. Podejrzewam że mało kto przebrnął przez 76 stron raportu. Z tego jeszcze mniej wie co to bilans i rachunek zysków i strat i do tego otrafi go przeczytać ze zrozumieniem. Nie można też powiedzieć że umijętność czytania takich raportów jest prosta i łatwa. Niemniej jednak raport jest zły i wiadomo było dawno i będzie. Nie ma to jednak tak naprawdę zanczenia. Sama spólka też nie. Należy pamietać że idzie o towar strategiczny i tu jest sedno tematu. Ona będzie dorżeć wówczas gdy ktoś tego będzie chciał. Niena darmo GEM i spólka na niej. W moim przekonaniu spraa idzie o to aby w końcowym efekcie przejąć całość. Aby to zrobić wartość spółki nie może być duża. Im więcej będzie miała obciążeń tym lepiej dla przejmującego. Pan Prezes jak Pan Prezes. Myślę że góra zaczęła wyznawać zasadę przyłaczymy się do silniejszych oczywiście nie za darmo. Petrol jest zbyt małym pionkiem aby rozwinąć się lub przekształcić w spółkę wydobywaczą. Jedynie rozsądnym działaniem z punktu widzenia Pana Krauzego jest przejęcie firmy przez kogoś dużego mającego zaplecze finasowe realne a nie w postaci mnożonych kredytó i pożycznych akcji dla celów manipulacji kursem. W żadnym wypadku nie odżegnuję od kpuna czy zachęcam do sprzedaży. Sam mam już tylko niewielki procent portfela. Traktują tę firmę czysto spekulacyjnie. Najchętniej dzisiaj kupić i dzisiaj sprzedać. W żadnym wypadku nie traktuję firmy w kategoriach inwestorskich.
  • PERFIDNIE jeszcze dzisiaj robią SKROBANKĘ waszej nadziei na wzrosty.... Autor: ~żuczek [212.126.29.*]
    j/w
  • Re: PERFIDNIE jeszcze dzisiaj robią SKROBANKĘ waszej nadziei na wzrosty. Autor: ~gasio.777 [87.101.24.*]
    Kierunek obrany...100k papiera zbija kurs...
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~GEMM [79.163.4.*]
    GEM będzie mielił z reszta funduszY USA akcje sprawiając wrażenie mocnej spółki, kiedyś były piramidy finansowe, a to jest cos podobnego. Nic nie stracilem nic nie zyskalem, pozytywne THE END z petrolem ( INNI NIEŻLE UMOCZYLI ), niech KRAUZE wyciąga kase od was ja się już nie pisze, dzisiaj drzałem aby sprzedać na lekkim minusie udało się na plusie, też zrobiłem pułapke wsadzając zlecenia kupna 30 000 alcji na otwarcie i lekko uciekałem z nimi w dól.aby mi kroś nie wsadził tych papierów i jak myślałem połowa PKC poznikała na kupno, ja anulowałem zlecenie i z 26,6, zrobilo sie o złotówke mniej , ale od dzisiaj będę spał spokojnie i nawet nie wiem czy spekulacyjnie dotknę się tej spółki. Pozdrawiam życzę dalszego szukania ropy z panem KRAUZE , GEM i jakimiś podejzanymi funduszami z USA i żeby nikt z was nie stracił a o to się obawiam bo bez naiwnych jakim ja też byłem ta firma nie ma racji bytu na GPW..
    Bardzo wazne jeszcze ta cała farsa z info o TOTALU, EBOIR jak i raport , to był wyciek informacji o wiele wcześniej niż było to upubliczniione, który posłużył manipulacji kursem akcjami, kłamsta w TV że nie wejdzie nowa emisja do obrotu a wczoraj info że 5 000 000 akcji dopuszczone , powinna być tu prokuratura i KRAUZE powinien już siedzieć
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~żuczek [195.216.109.*]
    wiele w tym racji co piszesz ale niestety w naszym kraju nie zrobiono porządku no i mamy efekty więc pan krazue nie pojdzie siedzieć bo swój swojego nie ruszy a u nas 80% to esbeki
  • Re: ważne czytać !!! Autor: ~Ach [31.0.47.*]
    Po uwzględnieniu zeszłorocznego scalenia akcji (w stosunku 16 do 1) daje to kurs rzędu 13 472 złotych
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.