• oświecenie wskazane Autor: ~rentier [83.27.140.*]
    Gdzie pisze o o jakiś 150 milionach obligacji czy kredytów czy akcji na tę sumę?
    Czy ktoś może zamieścić odnośnik?Ponieważ czytam na forum o tym i o tamtym a chciałbym grubo kupić jupka bo cena w promocji?
    A tutaj widzę jakieś ploty ?
    Mieszkania ruszyły z kopyta i w ponarze i w jupiterze i u innych deweloperów....a tutaj rodzynek sie ostał,czy jest coś na rzeczy?Wydaje mi sie że nie ma i kierunek 2.8 lada moment.
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~HORN [83.238.237.*]
    moze zacznij od komunikatów espi spółki to szybko znajdziesz - pisze o tym jak byk tylko trzeba sie troche przyłożyc - chyba kasa pójdzie na długi ponaru bo nie chcą w firmie nic o tym mówić
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~re [83.27.140.*]
    no nie moge znaleźć daj odnosnik
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~kierunek 3 [83.27.140.*]
    j.w.

ps.gdzie jest to info o tych 150 bańkach...?
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~HORN [83.238.237.*]
    projekty na przyszłe walne - tam szukaj - na dole i małą trzcionką
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~tom [83.16.4.*]
    Uchwała nr 6 w sprawie emisji obligacji.
    Walne Zgromadzenie JUPITERA Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Spółka Akcyjna, działając na podstawie art. 2 pkt. 1 ustawy o obligacjach oraz art. 10.2 Statutu, postanawia co następuje:
    § 1.
    1. Walne Zgromadzenie JUPITER Narodowego Funduszu Inwestycyjnego Spółki Akcyjnej uchwala program emisji nie więcej niż 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) obligacji na okaziciela („Obligacje”).
    2. Emisja Obligacji następować będzie w ramach programu emisji o łącznej wartości nominalnej Obligacji nie wyższej niż 150.000.000 zł (sto pięćdziesiąt milionów) złotych („Program”).
    3. Emisja Obligacji w ramach Programu następować będzie w jednej lub kilku seriach Obligacji. Wyraża się zgodę na dematerializację Obligacji wszystkich lub poszczególnych serii Obligacji. Wykup Obligacji w danej serii nastąpi nie później niż w okresie pięciu lat od daty emisji danej serii.
    4. Obligacje emitowane w ramach Programu będą Obligacjami niezabezpieczonymi lub zabezpieczonymi, przy czym w przypadku Obligacji zabezpieczonych rodzaj zabezpieczeń zostanie określony przez Zarząd.
    5. Upoważnia się Zarząd do określenia, w drodze uchwały podjętej przed rozpoczęciem subskrypcji Obligacji w danej serii, pozostałych niewymienionych w niniejszej uchwale, warunków emisji Obligacji, w tym w szczególności sposobu podziału emisji Obligacji na serie i maksymalnej liczby Obligacji w danej serii, progu dojścia do skutku emisji Obligacji w danej serii, wartości nominalnej jednej Obligacji, ceny emisyjnej, wysokości oprocentowania Obligacji, celów emisji Obligacji w danej serii, szczegółowych terminów i zasad wykupu poszczególnych serii Obligacji, zasad i terminów naliczania i wypłaty oprocentowania z Obligacji, jak również do dokonania przydziału Obligacji.
    6. Propozycje nabycia Obligacji w każdej z serii zostaną złożone w sposób określony w art. 9 pkt. 3 ustawy o obligacjach i zostaną skierowane do indywidualnych adresatów w liczbie nie większej 99 osób.
    § 2.
    Walne Zgromadzenie upoważnia Zarząd Spółki do podjęcia wszelkich czynności niezbędnych w celu realizacji niniejszej Uchwały.
    § 3.
    Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~rentier [83.27.140.*]
    czyli to skierowane do podmiotów lub osób fizycznych....zamknięta emisja...
    może tez być pod projekt deweloperski w Warszawie....
    póki co?
    to...Zwrot z kapitału własnego (ROE) 14,67%
    Zwrot z aktywów (ROA) 13,87%
    Wskaźnik ogólnego zadłużenia 5,42%

C/WK 0,38 0,38 2,34 17,09 niedowartościowanie
    C/ZO 2,63 2,24 8,53 19,10 niedowartościowanie
    C/P 2,08 0,93 6,48 35,55 niedowartościowanie
    EV/EBIT 2,95 2,42 12,92 32,83 niedowartościowanie
    EV/Przychody 2,34 1,26 7,64 42,47 niedowartościowanie
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~naganiacz [212.191.172.*]
    Nie ma siły. 50 zł w przeciągu roku pewne!
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~znawca [194.237.142.*]
    50zl to z palcem w uchu. Spolka jest warta conajmniej 100zl
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~spoko [87.205.79.*]
    JASNE - (chyba )
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~Ola [79.163.235.*]
    Jest nowa informacja na 150mil za polowe będą skupować akcje do umorzenia i co wy na to?
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~lee [77.255.22.*]
    skad info?
    Dam wam linka po sesji, bo muszę jeszcze trochę dokupić wybacz interes!.
    nie pękaj Ola nie bede Ci nic podbierał jestem juz zapakowany. Wyślij na maila jesli nie chcesz upubliczniać krzysztoflee@tlen.pl :) pzdr
    Ola no dawaj :)
    Nie przeszkadzaj, bo mi pacjentów płoszysz po sesji!.
    no weź nie bądź taka.. :) odwdzięcze się jakoś :)
    a pozatym juz nie przesadzaj przecież na tej spółce jest taka nuda że nie ma kogo płoszyć..
    To wystaw do sprzedania 50 tys akcji po 2,06zl ja to jednym ruchem skupie i daje linka, co ty na to?.
    mogę wystawić po 3,80 :) a pozatym jak chcesz kupic 50kilo to musisz sobie pozbierać, tutaj płynność jest żadna jak widac. na początek 5.5 klio po 2.05 prosze bardzo jest do wzięcia.. to jak bedzie?
    po 2.07 jest przpraszam
    Zbieram od rana, ale sa chętni w tej cenie sprzedawać i 2 grosze niżej wiec czekam!.
    ale jak masz info itd.. to co się o 2 grosze bijesz? przecież interesuja nas poziomy powyzej 3 nie?
    Na tej ilości to jest sporo dodatkowych akcji a rynek niecierpliwy podbiłam dziś do 2,10zl, ale zaczęli niżej sypać wiec poco się wysilać?.
    no dobra. w sumie i tak jest padaczka wiec zbieraj sobie spokojnie i powoli. ale weź podeślij w miedzy czasie link na maila: krzysztoflee@wp.pl. :) luz? :) Ps: Wiosna już zawitała w głowie?
    to jak Ola wydarzy sie cos na jupku czy dalej bedzie kapusta kiszona i sobie po prostu za jakiś czas bigosu ugotujemy?
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~xxx [193.109.212.*]
    tak chciała kupic po 2,06 a za 2,05 nie chce kupować
    ściema
    pewnie wywala
    :) istnieje takie prawdopodobieństwo
    Ola to jak jest? z której strony robisz natarcie? :)
    Natarcie z lewej na zamknięciu 2,05 to moje a informacji jeszcze nie ma, wiedziałam ze w to nikt nie uwierzy i będą wysypywać zniecierpliwieni. Mam spory pakiet i dokupuje wiec bez obaw przepraszam wszystkich za małe kłamstewko, ale to interes, czym taniej się kupi tym lepiej. Na Jupitera czas jest bliski na wybicie kwestia jednej dobrej informacji i w jeden dzień 15%. Obiecałam linka wiec proszę na moje rozgrzeszenie do jutra panowie!. http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~Rozsądny [88.199.187.*]
    Jupiter I Lurena Inwestment odpowiedziały MSP w sprawie nabycia akcji Ruchu .Myślę że te 150 mln z obligacji może pójdzie na ten cel
  • Re: oświecenie wskazane Autor: ~Walet+ [212.76.37.*]
    No to jutro Jupek +20-25%, do końca marca 3,4 zł, po kupnie Ruchu 5,2 zł. Brawo Zarząd!
[x]
JUPITER 0,00% 0,35 2015-04-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.