Jak szly wzrosty to prawa strona byla praktycznie pusta w przedziale od 17 do 22zl.
Teraz jak sie wzrosty troche zatrzymaly to z prawej strony wyroslo 40 zlecen po 100 szt. Az sie prosi wybrac je wszystkie jako te sztuczne zlecenia sprzedazy i ogolocic tego sztucznego sprzedawce.
Oj brakuje tu kogos odwaznego i z kapitalem co by posprzatal i pokazal gdzie moze i powinna kisic sie cena tej spolki. Nie ma tu np. funduszu a szkoda bo poczatek bylby mocny.
Ja nie mam takich mozliwosci. Dobieram sobie reglarnie a jakze i nie oddaje. Jednak chyba malo jest takich. Uwazam ze juz 10 osob po 5tys szt daje rade graczowi sciemniaczowi.
Co do pakietu BGK to kiszenie ceny w przedziale 14-17zl nie jest chyba takim zlotym interesem dla zdecydowanego inwestora. Te 16% akcji (troche 500tys szt) w perspektywie 10zl daje 5 mil zl. Skoro ta spolka ma (jak tak sie wczytuje w liczne posty) potencjal ceny ok 70-120 to te 10zl nie robi raczej roznicy. Natomiast trzymanie ceny to raczej koszty utrzymywania poziomu oraz obslugi sciemniacza. Kwoty te raczej do malych nie naleza.
A gdyby zrobic jakas zorganizowana akcje i wybrac 50ty akcji w okolicach 15-19zł....??
Brawo-sposób obserwacji,analizy i myślenia mamy podobny.50 tys to jest ok 1,8% wszystkich akcji,sternik popłynąłby odrazu. W piątek po 15 jak ktoś wziął z górki 2 tys to i drobnica zaczęła skubać stenik nie reagował Jeszcze mam do do dania- po wynikach za pierwszy kwartał 09 (były bardzo dobre,fasing był jeszcze wtedy na fixach) pierwszego dnia był duży popyt,wystawiłem kilka swoich zleceń sprzedaży,które kilka sekund przed 11.00 miałem wycofać. Trochę się poplątałem jescze system chodził nie najlepiej i nie zdążylem.Zauważyłem ,że sternik w tym czasie duzo swoich zleceń wycofał i poszły moje akcje.Byłem mocno na siebie zły.Na drugi fixig to on jeszcze swoich zleceń nie ustawiał ,ale już następnego dnia zaczął powoli znowu ustawiać po prawej,a więc tez boi się.
Co do proponowanej akcji to mnie stać na max 400 akcji,ale nie na 5 tys.W poniedziałek jeżeli zdążę wpłacić pieniądzie to może skubnę ok 150 szt,ale już jadę resztką kasy.
Gdy chwycił ktoś 1200 z górki to i ja za resztę kasy skubnąłem 82szt. Poprzednio pisałem o 2 tys z górki coś mi się poplątało to było 1,2 tys .przepraszam za niedokładność w liczeniu.
No to widze ze mozna cos tu zorganizowac.
Pytanie czy stac na to wiecej niz 3 osoby ??
Nie napisalem pierwszego posta aby pokazac ze pisze tylko po to aby sciemniac badz naganiac. Dla uwiarygodnienia siebie (nie wiem czy to jest wlasciwe ale ma na celu pokazac ze dzialam a nie tylko pisze) wystailem swe akcje po 70zl i tam bedzie widac czy dobieram.
Spokojnie moge kupic 3000 tysiace jak sprzedam amice,jutro juz cos kupie moge sie dolaczyc.Mam znajomych co jak wyjda z amiki wchodza wlasnie tutaj.Pozdrawiam..
Tak jak obserwuję to na razie wszystko przebiega wzocowo,wzorcowo.Trzeci dzień pod rząd akcje są wybierane do 17.50 i odpuszczamy.Zlecenia sprzedaży ustawia tylko animator,a ktoś zbiera (dziś nie brałem,ale jutro może 200skubnę).Wybrać mu tanie akcje jak jajka spod kury.(rano znosi a po południu zbieramy) :::)))).Ważne,że nikt nie sprzedaje,najwyżej on pohandluje sam z sobą w dół.Dziś moze niepotrzebnie po 10 wstawiłem kupno po 16.75 i on przerwał przekładanie po 16.70 ale mi nie wrzucił.Zobaczymy co bedzie robił animator jutro,
Kto analizował dokładnie arkusz sprzedaży ?? wczoraj i w poprzednich dniach stało zlecenie sorzedaży 1000 po 18 zl (na 90 % było to zlecenie animatora).Dzisiaj zdjął to zlecenie,może zaczynac brakować mu już akcji do puszczania niżej.
czy tu nie bylo wiecej wpisow i watkow w sprawie??? wydaje mi sie ze bylo juz okolo 25..
ktos je usunal?? moze byly niezgodnie z zasadami forum?? moze komus przeszkadzaly?
co do zwiekszania pakietu to jak powiedzialem mnie widac na 70zl i nie zmieniam tego.
na marginesie nie ma jeszcze takiego obowiazku aby posiadac wszystko na jedym rachunku
Nie żauważyłem żeby były usuwane. Te 70 dopiero teraz zrozumiałem ,gdy znowu przejrzałem arkusz sprzedaży. Mnie póki co na taką ilość nie stać.Musze wyjść z innych spólek ale nie mogę.Sprzedaż mnie nie interesuje,bardziej chce upierdolić animatora za jego psychiczneznęcanie się nad drobnicą i to jest mój główny cel.
Bo początkowo byłem tak głupi.że kilka razy sprzedałem, a pózniej odrazu za tą kase okupiłem i chciałem tak podbijać kurs ( z stratą i opłatami to już się godziłem).Jemu tylko w to graj czysty zysk.