dla mnie ta zlod... spolka juz nieistnieje, ale wyr.uchali akcjonariuszy, nie zainwestuje tu wiecej zlamanego centa, wam radze to samo. stracili zaufanie, slono za to zaplaca.
Dla mnie rowniez, nie zrealizuje straty, wiec zostawiam sobie te akcje, ale tej szulerni juz nigdy nie tkne, bede tylko wypatrywala momentu aby je wyrzucic, SZULERNIAW i tyle
O co wam chodzi? Przecież to jest mimo wszystko giełda i to na dodatek NC. Szybkie wzrosty i szybkie spadki.
Zresztą wyobraź sobie coś takiego - np ktoś władował np 500k PLN'ów w tą spółkę przez np okres 6 ostatnich miesięcy. Teraz ma nuż na gardle, lub po prostu chce zmienić spółkę bo gdzieś przewiduje mega zarobek.
No i co - zabronisz mu wywalic te 500k w jeden dzień, które w miedzy czasie zrobiło się 1000k? Bo co? Bo jak to zrobi to jest szulerem? To jest giełda - żeby ktoś zarobił ktoś inny musi stracić.
Nie - to nie ja :). Chciałbym mieć 500k, albo chociaż 100k do inwestowania.
W mojej wypowiedzi chciałem zwrócić uwagę kolegów, na fakt, że spółka na dzień dzisiejszy pokazuje +170% w ciągu roku. kuszący zarobek...
Na NC jeden większy koleś, albo zgrana "spółdzielnia" może sobie zrobić co się im podoba z kursem praktycznie każdej spółki (chyba z wyjątkiem Atona - bo tutaj kombinacja byłaby tylko na krótka metę). W ciągu najbliższych tygodni dowiemy się, o jakie wyrolowanie chodziło - wyczyszczenie małych inwestorów z papieru, przed wzrostami, czy też wyczyszczenie z kaski tych co kupili powyżej 0.70 (albo 0.90).
Teraz z mojego punktu widzenia jest już po frytkach - Trzeba spokojnie czekać co będzie dalej.
Teraz widać jacy inwestorzy są na giełdzie , ludzie którzy nie dopuszczają do siebie mysli o stratach lub inaczej długiej inwestycji . Przecież stratę będzie miał jeden z drugim po zamknięciu pozycji , a tak to tylko długoterminowa inwestycja .
Jeszcze tydzień temu z zachwytu sikali w majty dziś płaczą , Andre dobrze pisze --- to NC czyli giełda lat 90 , tutaj jeden lub paru cwańszych od nas wszystkich , bujnie akcjami do góry w dół jak będzie chciał. Ja bym poczekał z osądami , jak prezesi sprzedają i umotywują to chęcią zwiększenia FF to uznałbym to za dobry ruch . Mimo tego spadku i nerwówki na papierze. Jak nie będzie informacji to również dobrze , bo opuściła nas spółdzielnia z NC.
A dywagacje o prospekcie , emisji akcji ( której nie ma ) zostawmy KNF
Dla przypomnienia mam akcje i po informacji o zatwierdzeniu prospektu , -- czyli za 1,41 !!!! dokupiłem jescze 10 tysięcy ,psując średnią i jestem teraz ociupinkę in + i nie zamierzam sprzedać przed wejściem na główny parkiet .