• Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: mirap12 [91.94.164.*]
    Spekulacyjnie:)

Ja widzę tu zarobek.
    Pozdr.
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~DjMiś [178.56.45.*]
    A ja polecam przesiadkę na VIRTUAL VISION ;)
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~Ala [88.156.242.*]
    LUG kandydatem do przeprowadzki na GPW

2010-03-18 11:32
    Poprawa wyników, emisja i ewentualnie kolejna na akwizycję przy przenosinach na główny parkiet - taki plan ma LUG, oświetleniowa spółka z NewConnect i nasza czterokrotna Gazela Biznesu. Ten rok ma być lepszy niż 2009 - zapowiada Ryszard Wtorkowski, prezes LUG.
    Ryszard Wtorkowski, prezes LUG i akcjonariusz (46,14 proc. udziałów), zapewnia, że wzrost przychodów w tym roku będzie co najmniej dwucyfrowy. Dopdaje, że spółka osiągnie dodatni wynik netto. Miniony rok LUG zakończył skonsolidowaną stratą netto 2,4 mln zł przy przychodach grupy 60,44 mln zł. Władze spółki nie zdecydowały jeszcze o publikacji oficjalnej prognozy na 2010 r.
    Motorem napędowym ma być eksport, który w całej sprzedaży w 2009 r. wyniósł 33 proc.
    – Liczymy, że jego udział wzrośnie do 50 proc. na koniec roku, a w kolejnych latach może być nawet wyższy, bo rynek krajowy będzie jeszcze słaby. W pierwszych dwóch miesiącach 2010 r. sprzedaż zagraniczna sięgnęła 5,8 mln zł, o blisko 70 proc. więcej r./r. Po liczbie zamówień widzimy, że ta tendencja może się utrzymać w kolejnych miesiącach – dodaje Ryszard Wtorkowski.
    W najbliższym czasie spółka chce mocniej zaistnieć m.in. w Maroku czy Algierii.
    W planach ma też emisję akcji z prawem poboru o wartości 5,4 mln zł (cena emisyjna wyniesie 0,15 zł). Pieniądze spółka przeznaczy na rozwój struktury handlowej. O emisji 23 marca zdecyduje walne.
    – Zamierzam w dużej mierze skorzystać z prawa poboru – ujawnia prezes LUG-u.
    Na przełomie III i IV kw. spółka chce przenieść się na rynek główny GPW. Spełnia już warunek kapitalizacji. By poprawić płynność akcji pod koniec marca przeprowadzi split w stosunku 1:4. Przenosinom na parkiet może towarzyszyć emisja akcji na przejęcie niemieckiej spółki z branży, z którą toczą się już negocjacje.
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~lukee [109.243.34.*]
    Witaj Alu
    skad to masz,
    na gpwinsfostrefie nic nie widze
    ze strony spółki?
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~Kaziu [79.139.16.*]
    Puls Biznesu
    Ja proponuje zainteresować sie również OneRay
    http://newconnect.pb.pl/?gclid=CLqcyuL3wqACFYWTzAodGkv7Zg
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~Mariusz [86.111.103.*]

Ryszard Wtorkowski, prezes
    > LUG i akcjonariusz (46,14 proc. udziałów), zapewnia, że
    > wzrost przychodów w tym roku będzie co najmniej dwucyfrowy.

Dwucyfrowy to znaczy od 10% do 99%. Jeżeli jednak prezes mówi, że conajmniej dwucyfrowy, to możemy się spodziewać również trzycyfrowego a więc minimum 100%.
    Czy prezes za bardzo nie koloryzuje.

> Zamierzam w dużej mierze skorzystać z prawa poboru
    > – ujawnia prezes LUG-u.

Trochę zmieniona formuła, chyba zauważył ,że poprzednia wersja była nieco niefortunna.
  • Re: Trzeba miec w portwelu tę spółkę Autor: ~lug [83.26.98.*]
    czytałem też w parkiecie
    Nie mam jeszcze w swoim portfelu ale jutro mam zamiar kupić.
    Zapowiada się nieźle a jak zwykle życie dopisze scenariusz.
[x]
LUG -1,67% 3,54 2025-10-21 09:20:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.