• witam wszystkich Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Witam wszystkich i od razu z grubej rury powiem co mnie tu przynosi.
    Od wczoraj jestem zapakowany dosyć mocno w akcje dwóch spółek a mianowicie TPSA oraz Biotonu. Obie jak wszyscy wiemy należą do wigu 20, dlatego też zrobiłem analizę techniczną tego indeksu. Mam nadzieję, że nie zapytacie co ma piernik do wiatraka, bo ma,
    inaczej nie zawracałbym wam głowy i nie zabierał czasu. Czekałem, z tym tekstem do momentu aż upewniłem się ,że umiejscowiłem prawidłowo naszą obecną pozycje na gruncie fal teorii Elliotta ,oraz z dużą dozą prawdopodobieństwa jestem w stanie określić jak zachowa się rynek w nadchodzacych tygodniach. Każdy ma swoje metody, lepsze czy gorsze ja mam swoją analize techniczną, przez wiele lat ewaluowała tak, że dzisiaj można by rzec stanowi pomieszanie z poplątaniem praktycznie nie do wyjaśnienia przynajmniej na tym forum. Ważne jest jednak to, że na jej podstawie mogę wam napisać te trzy zdania:
    - na wigu 20 zostanie osiągnięty nowy szczyt
    - zwyżka zostanie zatrzymana w przedziale 2590-2639 osobiście stawiam, że nastapi to bliżej gornej granicy tego oporu.
    - korekta która nadejdzie będzie znacznąca
    Oczywiście nie sposób przewidzieć jak zachowają sie poszczególne spółki, ale to już , że tak powiem nie moje zmartwienie. Ważne natomiast jest to aby cały czas mieć na uwadze to co się wydaży na średnich rynkowych.
    Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych inwestycji
    Chodzik Księżycowy
    No i jeszcze prośba, sprawdzajcie moje IP ponieważ namnożyło sie tych chodzików co nie miara, wypisują na moje konto same głupoty, a pył ksieżycowy nabrał koloru złotego.
  • Re: witam wszystkich Autor: ~qba [83.145.186.*]
    Hej Chodziku
    Tylko do Ciebie kieruje te pytanie gdyż szanuje Twoje wypowiedzi wiele Twoich analiz sie sprawdziło w sumie większośc aczkolwiek aż tak nie będe Ci słodził ponieważ czasami a raczej rzadko nie miałeś racji. Pytanie swoje kieruje odnosnie TPSA tez sie zastanawiam nad ta spoleczka moglbys cos wiecej napisac o swoich przewidywaniach np zakres wzrostow a przede wszystkim motywy zakupu oprocz dywidendy.
    Pozdrawiam
  • Re: witam wszystkich Autor: ~zarobiony [89.231.216.*]
    To już CH zmienił zdanie i teraz oczekuje wzrostów. Przecież się ośmieszył tym, że tepsa spadnie do chyba 8 zł!!! A co CH z Trakcją? Ile to miało być w marcu?! Jakoś znowu dałeś ciała. Obiecałem, że będę Cię tępił i to robię. Już lepiej było jak byłeś Mirosławą- pajacu.Nie pozdrawiam.
  • Re: witam wszystkich Autor: ~mb [77.45.36.*]
    zgadzam się z zarobionym,
    do ck. ze swoimi spółkami idź tam gdzie jest ich miejsce, tu jest forum netii, nie musisz pisać sprawozdań,
    bez odbioru
  • Re: witam wszystkich Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Najpierw co do TPSA.
    Kupiłem tą spółkę tylko i wyłącznie w celu zgarnięcia dywidendy, oraz spodziewanych wzrostów wigu 20, w którym to tepsa zajmuje znaczącą pozycję. Bardzo dokładnie z dużym wyprzedzeniem podałem wam poprzedni poziom oporu na Wigu 20 . Wtedy typowałem 2480, to wszyscy pamiętacie mam nadzieję. Tym razem też powinienem mieć rację, ponieważ dużo latwiej obliczyć to co zrobi rynek w swojej masie niż to co zrobi pojedyńcza spółka, która jest jego częścią. Jak widzimy poziom 5 złotych jest dla Netii kluczowy i teraz nie wiadomo, czy przeczeka ona w tym miejscu do korekty na całym rynku i podczas niej zaliczy spadki ( osobiście stawiam na trójkąt wzrostowy ), czy też jednak wykona jeszcze jeden ruch w górę. Jak widać, przynajmniej na razie jej potencjał zwrostowy uległ wyczerpaniu.
    Co do moich tempicieli, to tak sobie myślę, że porównawać się ze mną mogą osoby mające jakiś dorobek, trafione prognozy, ciekawe rozważania czy artykóły. Ponieważ panowie jedyną waszą tutaj rolą jest krytyka mojej osoby, oraz manipulowanie słowami, to powiem tak:
    Nawet jej nie zauważam szkoda mojego czasu.
    Pozdrawiam i ponownie proszę o uważne przyglądanie się średnim rynkowym i potraktowanie podanego przeze mnie poziomu poważnie. Oczywiście może się zdarzyć, że rynek przeskoczy ten opór, co musiałoby prowadzić do silnej zwyżki na wszystkich indeksach, ale przynajmniej dla mnie jest to mało prawdopodobne, żeby nie napisać niemożliwe.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: witam wszystkich Autor: ~Dj Andrzej [83.3.153.*]
    Witaj Chodziku
    Ja sprzedałem akcje Nenii i z sentymentu tylko zaglądam na forum
    Przesiadłem się na PBG i HB z tą samą myślą o sporej dywidendzie
    Zobacz co się dzieje na OLU zrobiono w tydzień tyle co my na Nenii w rok
    Chyba niektórzy muszą mieć dojścia do poufnych informacji bo chyba nie prorocy?
  • Re: witam wszystkich Autor: ~j. [195.114.160.*]
    "Zobacz co się dzieje na OLU zrobiono w tydzień tyle co my na Netii w rok. Chyba
    niektórzy muszą mieć dojścia do poufnych informacji bo chyba nie prorocy?"

Netia to spolka ktora rosnie FUNDAMENTALNIE, nie SPEKULACYJNIE, jezeli szukacie szybkich okazji do wzrostow to sWIG80 sie klania.

• Re: witam wszystkich Autor: ~Go go [89.74.182.*]
    Dajesz, dajesz, nie odpuszczaj ;) i nie zapominaj jeszcze o EFH
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.