Najpierw co do TPSA.
Kupiłem tą spółkę tylko i wyłącznie w celu zgarnięcia dywidendy, oraz spodziewanych wzrostów wigu 20, w którym to tepsa zajmuje znaczącą pozycję. Bardzo dokładnie z dużym wyprzedzeniem podałem wam poprzedni poziom oporu na Wigu 20 . Wtedy typowałem 2480, to wszyscy pamiętacie mam nadzieję. Tym razem też powinienem mieć rację, ponieważ dużo latwiej obliczyć to co zrobi rynek w swojej masie niż to co zrobi pojedyńcza spółka, która jest jego częścią. Jak widzimy poziom 5 złotych jest dla Netii kluczowy i teraz nie wiadomo, czy przeczeka ona w tym miejscu do korekty na całym rynku i podczas niej zaliczy spadki ( osobiście stawiam na trójkąt wzrostowy ), czy też jednak wykona jeszcze jeden ruch w górę. Jak widać, przynajmniej na razie jej potencjał zwrostowy uległ wyczerpaniu.
Co do moich tempicieli, to tak sobie myślę, że porównawać się ze mną mogą osoby mające jakiś dorobek, trafione prognozy, ciekawe rozważania czy artykóły. Ponieważ panowie jedyną waszą tutaj rolą jest krytyka mojej osoby, oraz manipulowanie słowami, to powiem tak:
Nawet jej nie zauważam szkoda mojego czasu.
Pozdrawiam i ponownie proszę o uważne przyglądanie się średnim rynkowym i potraktowanie podanego przeze mnie poziomu poważnie. Oczywiście może się zdarzyć, że rynek przeskoczy ten opór, co musiałoby prowadzić do silnej zwyżki na wszystkich indeksach, ale przynajmniej dla mnie jest to mało prawdopodobne, żeby nie napisać niemożliwe.
Chodzik Księżycowy