• POSŁUCHAJCIE !!! WAŻNE !!! Autor: ~rocznik_1969 [188.33.43.*]
    W tamtym tygodniu pisałem że 0.44 to dno tej spółki. Gdzie te cwaniaki co szydzili i pisali że poziomu 0.50 to do końca roku CENTROZAP nie przebije. Ale nie o tym chce wam napisać. To również się tyczy tych co tak pluli na tę spółke. Posłuchajcie. Jestem z Katowic nie będę publicznie pisał gdzie pracuje ale powiem wam tylko jedno, że dzisiaj ponoć doszło do porozumienia zarządu CENTROZAP-u z władzami Republiki Komi w sprawie kolejnej nowej znaczącej umowy na budowe fabryki przetwórstwa drzewnego. Szacowane oszczędności (zyski) z tego tytułu sięgnąć mogą kwoty około 8-10 mln Euro!!
    Dzisiaj WIG20 zakończył na minusie, lecz gdy by był na plusie to CENTROZAP zakończył by dzisiejszy dzień na conajmniej 25% wzroście.
    Moim zdaniem dzisiaj wzrost CENTROZAP-u był spowodowany głównie za sprawą osób znających bardzo dobrze polityke tej spółki. Jeśli to prawda co wyżej pisałem o tej umowie to potwierdzą się moje przypuszczenia że jak podadzą to info na forum to akcje CENTROZAP-u w tydzień zrobią ponad 1 zł !!!! Stawiam że do końca roku 2010 ten kto będzie wytrwały to sprzeda CENTROZAP za conajmniej 3 zł
    Grube ryby nas zawsze doiły i doją więc czas byśmy my również coś zarobili. Coś czuję że do świąt wielkanocnych CENTROZAP będzie stał ponad 1 zł. Spółka badzo niedowartościowana. NIech tylko padadzą info ... a będzie się działo :)
  • Re: POSŁUCHAJCIE !!! WAŻNE !!! Autor: ~norek [83.8.117.*]
    Jutro stawiam chłopakom z kanałów piwo do oporu a co stać mnie.
  • Re: JESZCZE JEDNA UWAGA ... Autor: ~rocznik_1969 [188.33.43.*]
    O Komi pisałem już 2 tyg temu co wy nawet nie mieliście pojęcia o czym pisze. Moja wiedza opiera się o znajomości tej spółki i wiedzy w inwestowaniu na GPW. Popatrzcie - dzisiejsze wzrosty nie były spowodowane żadnym info a wzrost sięgnął +18% przy spadku - WIG20. To wiele mówi ... CENTROZAP leci na conajmniej 1.10 zł/szt. Niech tylko podadzą info do publicznej wiadomości to nawet 2 zł jest w stanie zrobić ponieważ na tej spółce grają grube ryby, a jak spojrzycie od poziomów 0.90 to jak ktoś konkretny wskoczy z zaledwie 1 milionem zł to skupi aż do 1.16 Do świąt wielkanocnych CENTROZAP poleci moim zdaniem na ponad 1 zł.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.176.238.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: CZEKAMY NA INFO !!! JAKBYM WIDZIAŁ ODBICIE ... IZOLACJI, SKOTANU Autor: ~rocznik_1969 [109.243.246.*]
    1 zł to tylko kwestia czasu. Coś czuje jak się CENTROZAP rozkręci to conajmniej 150% zysku przyniesie. Do kursu 0.70 to promocja na to wygląda.
  • Re: POSŁUCHAJCIE !!! WAŻNE !!! Autor: ~devald [89.76.186.*]
    1 zł do wakacji
  • Re: Do devald Autor: ~rocznik_1969 [109.243.246.*]
    Powiem Panu w ten sposób. Jeszcze 3 tygodnie temu powiedział bym badzo podobnie co Pan z tym poziomem 1 zł. Jednak 2 tygodnie temu jak nieoficjalnie dowiedziałem się o trwających negocjacjach w sprawie w.w umowy ( Kobi ) a dziś również nieoficjalnie dowiedziałem się że zarząd CENTROZAP-u dogadał się z Księstwem Kobi co do tej umowy na wybudowanie potężnej fabryki przetwórstwa drzewnego to mogę nawet zaryzykować stwierdzenie: że jak CENTROZAP się teraz konkretnie rozpędzi to nawet do świąt wielkanocnych zatrzyma się za poziomem 1 zł.
    Pragnę zauważyć że dzisiejsze wzrosty nie były w żadnym stopniu skierowane na jakiekolwiek info. Dziś był normalny dzień a obroty jak i ten wzrost był niewiarygodnie duży. Logika mi mówi tak: dziś większość tych papierów skupili najbliższe osoby z szeregów firmy CENTROZAP bo oni bardzo dobrze już dziś wiedzą że ta firma ma Asa w rękawie. Pewnie wyniki finansowe za 4 kw jak również tak umowa ( oczywiście jak to się potwierdzi ) którą podadzą do opini publicznej spowodują niesamowite zainetesowanie tą spółką - a dalej dużymi obrotami i wzrostami. Dla mnie na dzień dzisiejszy to i tak CENTROZAP jest bardzo niedowartościowany !!! Kapitalizacja tej spółki, główne surowce takie jak energia, drewno - są drogie w dzisiejszym świecie. Sądzę że ten kto będzie bardzo wytrwały to w grudniu 2010 sprzeda CENTROZAP za conajmniej 2.50 zł
  • Re: Do devald Autor: ~komi [89.75.49.*]
    Co z Tobą? Wczoraj pisałeś o fabryce drewna w Kongo, dzisiaj o Królestwie Kobi.
  • Re: Do devald Autor: ~gro [89.77.48.*]
    Dnia 2010-03-15 o godz. 21:09 ~rocznik_1969 napisał(a):
    > Powiem Panu w ten sposób. Jeszcze 3 tygodnie temu
    > powiedział bym badzo podobnie co Pan z tym poziomem 1 zł.
    > Jednak 2 tygodnie temu jak nieoficjalnie dowiedziałem się o
    > trwających negocjacjach w sprawie w.w umowy ( Kobi ) a dziś
    > również nieoficjalnie dowiedziałem się że zarząd
    > CENTROZAP-u dogadał się z Księstwem Kobi co do tej umowy na
    > wybudowanie potężnej fabryki przetwórstwa drzewnego to mogę
    > nawet zaryzykować stwierdzenie: że jak CENTROZAP się teraz
    > konkretnie rozpędzi to nawet do świąt wielkanocnych
    > zatrzyma się za poziomem 1 zł.
    Pragnę zauważyć że
    > dzisiejsze wzrosty nie były w żadnym stopniu skierowane na
    > jakiekolwiek info. Dziś był normalny dzień a obroty jak i
    > ten wzrost był niewiarygodnie duży. Logika mi mówi tak:
    > dziś większość tych papierów skupili najbliższe osoby z
    > szeregów firmy CENTROZAP bo oni bardzo dobrze już dziś
    > wiedzą że ta firma ma Asa w rękawie. Pewnie wyniki
    > finansowe za 4 kw jak również tak umowa ( oczywiście jak to
    > się potwierdzi ) którą podadzą do opini publicznej
    > spowodują niesamowite zainetesowanie tą spółką - a dalej
    > dużymi obrotami i wzrostami. Dla mnie na dzień dzisiejszy
    > to i tak CENTROZAP jest bardzo niedowartościowany !!!
    > Kapitalizacja tej spółki, główne surowce takie jak energia,
    > drewno - są drogie w dzisiejszym świecie. Sądzę że ten kto
    > będzie bardzo wytrwały to w grudniu 2010 sprzeda CENTROZAP
    > za conajmniej 2.50 z

Ciekawe wypowiedzi - z jednej strony w miarę sensowne przemyślenia, z drugiej jak nie Kongo to księstwo Kobi. Bez obrazy: trol na forum (z ciekawym sposobem na podpuszczanie czytelników) czy posiadacz CZP?

Wracając do Centrozapu - najpierw Król wspominał w TVNCNBC o tym, że pewien bank zaopiniuje w innym banku, by jakiś bank szepnął dużemu bankowi że warto sfinansować Komi. Do tego info z pb.pl: "Obecnie są dopracowywane warianty finansowania obejmujące pozyskanie całej kwoty, czyli około 141 milionów euro" Może są oto podstawy do tej wycieczki powyżej 0,50 (a może dalej?)
  • Re: POSŁUCHAJCIE !!! WAŻNE !!! Autor: ~kl [10.28.105.*]
    ten dzisiejszy wzrost to nic innego jak nasza przesiadka z petrola a wy tu snujecie cuda na kiju hahahaha
[x]
IDEON 0,00% 0,01 2016-06-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.