W tamtym tygodniu pisałem że 0.44 to dno tej spółki. Gdzie te cwaniaki co szydzili i pisali że poziomu 0.50 to do końca roku CENTROZAP nie przebije. Ale nie o tym chce wam napisać. To również się tyczy tych co tak pluli na tę spółke. Posłuchajcie. Jestem z Katowic nie będę publicznie pisał gdzie pracuje ale powiem wam tylko jedno, że dzisiaj ponoć doszło do porozumienia zarządu CENTROZAP-u z władzami Republiki Komi w sprawie kolejnej nowej znaczącej umowy na budowe fabryki przetwórstwa drzewnego. Szacowane oszczędności (zyski) z tego tytułu sięgnąć mogą kwoty około 8-10 mln Euro!!
Dzisiaj WIG20 zakończył na minusie, lecz gdy by był na plusie to CENTROZAP zakończył by dzisiejszy dzień na conajmniej 25% wzroście.
Moim zdaniem dzisiaj wzrost CENTROZAP-u był spowodowany głównie za sprawą osób znających bardzo dobrze polityke tej spółki. Jeśli to prawda co wyżej pisałem o tej umowie to potwierdzą się moje przypuszczenia że jak podadzą to info na forum to akcje CENTROZAP-u w tydzień zrobią ponad 1 zł !!!! Stawiam że do końca roku 2010 ten kto będzie wytrwały to sprzeda CENTROZAP za conajmniej 3 zł
Grube ryby nas zawsze doiły i doją więc czas byśmy my również coś zarobili. Coś czuję że do świąt wielkanocnych CENTROZAP będzie stał ponad 1 zł. Spółka badzo niedowartościowana. NIech tylko padadzą info ... a będzie się działo :)
O Komi pisałem już 2 tyg temu co wy nawet nie mieliście pojęcia o czym pisze. Moja wiedza opiera się o znajomości tej spółki i wiedzy w inwestowaniu na GPW. Popatrzcie - dzisiejsze wzrosty nie były spowodowane żadnym info a wzrost sięgnął +18% przy spadku - WIG20. To wiele mówi ... CENTROZAP leci na conajmniej 1.10 zł/szt. Niech tylko podadzą info do publicznej wiadomości to nawet 2 zł jest w stanie zrobić ponieważ na tej spółce grają grube ryby, a jak spojrzycie od poziomów 0.90 to jak ktoś konkretny wskoczy z zaledwie 1 milionem zł to skupi aż do 1.16 Do świąt wielkanocnych CENTROZAP poleci moim zdaniem na ponad 1 zł.
Powiem Panu w ten sposób. Jeszcze 3 tygodnie temu powiedział bym badzo podobnie co Pan z tym poziomem 1 zł. Jednak 2 tygodnie temu jak nieoficjalnie dowiedziałem się o trwających negocjacjach w sprawie w.w umowy ( Kobi ) a dziś również nieoficjalnie dowiedziałem się że zarząd CENTROZAP-u dogadał się z Księstwem Kobi co do tej umowy na wybudowanie potężnej fabryki przetwórstwa drzewnego to mogę nawet zaryzykować stwierdzenie: że jak CENTROZAP się teraz konkretnie rozpędzi to nawet do świąt wielkanocnych zatrzyma się za poziomem 1 zł.
Pragnę zauważyć że dzisiejsze wzrosty nie były w żadnym stopniu skierowane na jakiekolwiek info. Dziś był normalny dzień a obroty jak i ten wzrost był niewiarygodnie duży. Logika mi mówi tak: dziś większość tych papierów skupili najbliższe osoby z szeregów firmy CENTROZAP bo oni bardzo dobrze już dziś wiedzą że ta firma ma Asa w rękawie. Pewnie wyniki finansowe za 4 kw jak również tak umowa ( oczywiście jak to się potwierdzi ) którą podadzą do opini publicznej spowodują niesamowite zainetesowanie tą spółką - a dalej dużymi obrotami i wzrostami. Dla mnie na dzień dzisiejszy to i tak CENTROZAP jest bardzo niedowartościowany !!! Kapitalizacja tej spółki, główne surowce takie jak energia, drewno - są drogie w dzisiejszym świecie. Sądzę że ten kto będzie bardzo wytrwały to w grudniu 2010 sprzeda CENTROZAP za conajmniej 2.50 zł
Dnia 2010-03-15 o godz. 21:09 ~rocznik_1969 napisał(a):
> Powiem Panu w ten sposób. Jeszcze 3 tygodnie temu
> powiedział bym badzo podobnie co Pan z tym poziomem 1 zł.
> Jednak 2 tygodnie temu jak nieoficjalnie dowiedziałem się o
> trwających negocjacjach w sprawie w.w umowy ( Kobi ) a dziś
> również nieoficjalnie dowiedziałem się że zarząd
> CENTROZAP-u dogadał się z Księstwem Kobi co do tej umowy na
> wybudowanie potężnej fabryki przetwórstwa drzewnego to mogę
> nawet zaryzykować stwierdzenie: że jak CENTROZAP się teraz
> konkretnie rozpędzi to nawet do świąt wielkanocnych
> zatrzyma się za poziomem 1 zł.
Pragnę zauważyć że
> dzisiejsze wzrosty nie były w żadnym stopniu skierowane na
> jakiekolwiek info. Dziś był normalny dzień a obroty jak i
> ten wzrost był niewiarygodnie duży. Logika mi mówi tak:
> dziś większość tych papierów skupili najbliższe osoby z
> szeregów firmy CENTROZAP bo oni bardzo dobrze już dziś
> wiedzą że ta firma ma Asa w rękawie. Pewnie wyniki
> finansowe za 4 kw jak również tak umowa ( oczywiście jak to
> się potwierdzi ) którą podadzą do opini publicznej
> spowodują niesamowite zainetesowanie tą spółką - a dalej
> dużymi obrotami i wzrostami. Dla mnie na dzień dzisiejszy
> to i tak CENTROZAP jest bardzo niedowartościowany !!!
> Kapitalizacja tej spółki, główne surowce takie jak energia,
> drewno - są drogie w dzisiejszym świecie. Sądzę że ten kto
> będzie bardzo wytrwały to w grudniu 2010 sprzeda CENTROZAP
> za conajmniej 2.50 z
Ciekawe wypowiedzi - z jednej strony w miarę sensowne przemyślenia, z drugiej jak nie Kongo to księstwo Kobi. Bez obrazy: trol na forum (z ciekawym sposobem na podpuszczanie czytelników) czy posiadacz CZP?
Wracając do Centrozapu - najpierw Król wspominał w TVNCNBC o tym, że pewien bank zaopiniuje w innym banku, by jakiś bank szepnął dużemu bankowi że warto sfinansować Komi. Do tego info z pb.pl: "Obecnie są dopracowywane warianty finansowania obejmujące pozyskanie całej kwoty, czyli około 141 milionów euro" Może są oto podstawy do tej wycieczki powyżej 0,50 (a może dalej?)