• Fenomen GPW Autor: ~Yeti [109.243.49.*]
    Spółka mocno rozwijająca się w kraju i zagranicą, pozyskująca dotacje na swoje projekty ze 100% skutkiem, dokonująca przejęc konkurencji, ze swojej działalności przynosząca zyski, nie zagrożona upadłością, przy małym free float akcji, akcje będące w znacznym posiadaniu osób prywatnych, władz i zarządu, otrzymująca coraz wyższe rekomendacje biur maklerskich, ostatnio mająca bardzo sprzyjającą aurę pogodową, co wpłynie na nadchodzące wyniki, doskonałe fundamenty i dobra analiza techniczna. A tu wzrostów konkretnych nie widać. To trudne do pojęcia......!!!
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    to jest bardzo ciekawe...
    sam zastanawiam sie czy na niej potrzebne jest trzesienie ziemi ..
    jak ktos ma czas i wolne srodki bardzo dobra inwestycja ..
  • Re: Fenomen GPW Autor: czechu77 [79.163.88.*]
    Ja tylko mogę stwierdzić, że prowadząc serwis opon zauważyłem, że coraz mniej ludzi kupuje opony z Oponeo. Ludzie poprostu szukają gdzie taniej i czesto korzystają z CENEO i tam znajdują najtańszy sklep, do których Oponeo nie należy. Inna sprawa, że właściciele serwisów opon też obniżają ceny, żeby być bardziej konkurencyjnym do sklepów internetowych. Sporo wulkanizacji kasuje 2 razy drożej za wymiane przywiezionych ze sobą nowych opon. Ja akurat takich praktyk nie stosuje, bo i tak jestem konkurencyjny w stosunku do sklepów internetowych.
    Co do sprzyjającej aury to faktycznie sezon zimowy był bardzo udany.
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~Yeti [109.243.49.*]
    Tu zarówno pod Analizę Techniczna można brać, jest początek trendu wzrostowego, jak i pod mocne fundamenty spółki, bo są naprawdę solidne. Cena obecna za akcje jest niska i jest to ostatni dzwonek aby się zapakować na wzrosty. Taka cena jaką dzisiaj mamy za Oponeo już chyba nigdy się nie powtórzy. Nawet przy kolejnej bessie tyle nie spadnie co mamy obecnie.
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    dla mnie wygląda na blokowanie kursu ..
    wystarczy na S postawic pare zlecen po 2 k i kurs stoi a ktoś systematycznie bierze po 1 k i sobie dobiera
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~Maestro [188.33.81.*]
    Rzeczywiście, walor godny polecenia.
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~Pupilczesia [87.205.56.*]
    OPERA TFI S.A. odpowiedz na wasze pytanie dlaczego kurs nie drgnie!
  • Re: Fenomen GPW Autor: 1_wizjoner [188.47.113.*]
    Opera pójdzie w pakietach :-)
    Jak przyjdzie korekta na rynku to wraz z nią powinien pokazać sie uśmiech na waszych twarzach :-)
    Tak tylko sobie marze i nie jest to żadna rekomendacja :P :P
    Pozdrawiam
  • Re: Fenomen GPW Autor: ~Yeti [109.243.139.*]
    Myślę, że nie będzie już dalszej potrzeby, aby resztę akcji Opera zbywała w pakietach.
    Faktycznie były infa o zmniejszeniu zaangażowania w Oponeo przez Fundusz Opera. Jednak ja jestem zdecydowanie przeciwny twierdzeniu iż Opera do końca wychodzi z Oponeo. Gdyby opuszczali całkowicie tą spółkę mielibyśmy tu masakrę. Fundusz kiedy wychodzi na całego, to nie liczy się z nikim i niczym. I nie dba czy kurs znacząco spadnie czy tylko trochę. Chcą tylko sprzedać jak najszybciej posiadane akcje i nic więcej ich nie interesuje. Tu mieliśmy sytuację delikatnego wychodzenia z akcji co spowodowało jedynie powstrzymanie wzrostów. Myślę, że Opera kończy już tą sprzedaż i resztę posiadanych akcji nie sprzeda poniżej 14 PLN za sztukę. Dlaczego sprzedawali akcje Oponeo? Odpowiedź jest prosta. Musieli przygotować trochę gotówki na dzień 31 marca 2010 r. ponieważ jest to dzień wykupu certyfikatów inwestycyjnych. A skoro jest to Fundusz Zamknięty, więc wykup jednostek od uczestników Funduszu jest dokonywany kilka razy w roku w wyznaczone dni. Zupełnie odmiennie niż w Otwartych TFI.
[x]
OPONEO.PL -0,99% 90,20 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.