• Budopol - przyszłość Autor: ~wigi [213.238.108.*]
    Spółka na razie nie reaguje na ruchy giełdy , ale w momencie najmniej przewidywalnym ruszy i wtedy będzie królem s80.
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~makler [79.187.52.*]
    to główny wykonawca prac Ganta - pytanie jest takie czy zatrzyma się na 1,90 zł w tym roku czy możemy liczyć na coś więcej ..... a jest to możliwe jak uruchomią równiez kontrakty dla innych firm nie ttylko dla Ganta wtedy wynik finansowy extra 50 % up
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~open [80.48.115.*]
    Ta przyszłość właśnie nadeszła.
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~vb [89.238.47.*]
    Tylko szkoda ,ze przeszlosć odeszła.
    jak życie uczy a histora zawsze śię powtarza zataczając koło to wiadomo że przejdzie nowa przyszłość taka bardzo odświeżona ;-)
    To niech hostoria sie powtórzy wszem i wobec.
    Spokojnie już śię zaczeło to i będzie wielki i spektakularny powrót już mamy pierwsze tego symptomy.
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~pap [81.3.82.*]
    jakie symptomy ??? w czasie spadkow tez sa korekty !!!!! to wlasnie jedna z takich korekt po ktorej powrocimy do trendu spadkowego !!!!!!
    3 lata temu te akcje byly p o12 zł i od tamtego czasu czyli 3 lata trwa trend spadkowy to może czas na odwrócenie trendu czy ma trwac 6 lat trend spadkowy czyli jeszcze przaz 3 lat i ile na tym zarobicie ?
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~stefek [95.171.120.*]
    Liczyć potrafisz a myśleć logicznie?

Akcje były po 12zł dokładnie 1 dzień. Był to wynik mega euforii wywołanej informacją o euro. Ludzie rzucili się do kupowania akcji spółek budowlanych jak głupi. Na dodatek wtedy był sam szczyt hossy na giełdach. Ludzie pakowali wszystkie swoje oszcędności w giełdę. Drugi raz taki numer się na budowlance szybko nie powtórzy. Przy kolejnej hossie będzie moda na jakąś inną branżę. Konia z rzędem temu kto powie jaką? ;)

Dodatkowo zwróć uwagę że cena 12zł była przed emisją, teraz akcji jest ponad 2 razy więcej!! FF też był dużo mniejszy, niż w tej chwili.

Na razie nie widzę perspektyw na jakieś mocniejsze wybicie, obserwuję kurs na bieżąco, czekam na przebicie 1.32. Jeśli to nastąpi to bardzo prawdopodobne że znów wrócę na tą spółkę. W chwili obecnej wyrażnie widać przewagę podaży nad popytem. Każda próba wybicia jest natychmiast zasypywana bardzo silną podażą.

Zakładam że z akcji wychodzi ktoś większy. Co będzie jak skończy ciężko powiedzieć. Możliwe że nastąpi wtedy spory wzrost, chociaż równie prawdopodobne ze na spółce zostaną sami mali inwestorzy i zapanuje to kompletny marazm. Warto zwrócić uwagę na to że jest tu masa ludzi ubranych grubo powyżej 5zł i praktycznie wszystkie te osoby wchodziły w nową emisję.

Podsumowując. Mamy masę potencjalnych sypaczy i niewiele powodów by ktoś poważny zechciał zebrać z rynku większą ilość akcji.
    Zawsze jest masa sypaczy , gdy akcje są na dnie.
    Te korkty to wielka śćiema tylko po to żeby grubasy sobie kabzy powypchali waszymi akcyjkami hyba wystarczy jak była korekta globalna po upadku limana teraz rynek śię odradza i bedzie tylko i wyłącznie tręd wzrostowy,a te korekty są w waszych umysłach i tyle w tym horym temacie korekty więc przestancie o niej wciąż pierdolić jak potuczeni !!!!
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~c2 [91.203.134.*]
    Open --> delikatny wzrost a tobie już tak ciśnienie skoczyło że nawet nie masz siły zastanowić się co piszesz. Wyszedł ci jakiś jeden wielki bełkot. Nie szkoda ci życia, na siedzenie całymi dniami przed monitorem i wgapianie się w notowania Budopolu?

Nawet jak urośnie parę groszy to z tego co ktoś już tu pisał i tak jesteś niezły procent w plecy. Ubrali cię po 1.9zł. Więc nawet takie 1.33 to dla ciebie jeszcze daleka droga. Czekasz już dwa lata i cały czas spadki, poczekasz spokojnie jeszcze kolejne dwa lata.

Open to powiedz mi dlaczego uwazasz ze budopol bedzie wzrastal ??? Dlaczego ?? bo sa dobra spólka >>??? chyba nie bardzo skoro od 1.5 roku nie potrafia zrobic zysku operacyjnego a te drobne ktore otrzymuja od ganta nazywaja zyskiem .
    To napisz jakie zyski mieli jak akcje byly p o12 zł , bo ja wiem.
    Zapomnialem dopisać ,ze zaczynaly rajd z 20 gr. zanim zrobiło sie 12 zl i to w 3 lata lubnawet w 2.
    Ja tu nie zamierzam nikogo naganiać ani nikogo przekonywać,a to co ja mam w portfelu to już jest mój problem a nie kogoś tam.A jeśli chodzi o budopol to posiadam go bo tak mi śie akurat podoba ale nie tylko jego mam bo co inne też,ja nikomu do portfela nie zaglądam i nikogo nie krytykuje a za to co kto robi każdy sam z was odpowiada.
    Nie bylo zyskow ale bylo cos innego hossa budowlana a na powrot takiej nie liczyl bym juz. Wiec teraz by budopol szedl do gory potrzeba wynikow a takich pewnie nie bedzie szybko.

Hossa budowalna byla kiedy ? Jak spółki mialy same straty.
  • pap Autor: ~pap [81.3.82.*]
    Podczas hossy budowlanej nie wazne co robisz , jakie masz zyski wazne ze w nazwie bylo "bud" od to .
  • Re: pap Autor: ~vb [89.238.47.*]
    Daltego caly czas staram sie udowodnic ,że na giełdzie wszystko zalezy od pędu owczego , a nie od wynikow itd.Moze my miec pkb np.+ 50 % , a jak w Usa będzie spadac to u nas takze o odwrotnie jak tam będzie rosło to u nas pkb moze byc - 1000 , a giełda u nas bedzie rosła , bo giełdy to tylko psychologia.
  • Re: pap Autor: ~mam pakiet budopolu [62.233.229.*]
    ale nie podniecam się tym niby wzrostem 3 %. Jak bedzie po 3 zeta to się będe podnicał
  • Re: pap Autor: ~vb [89.238.47.*]
    Na moje moze być po + 20 % do końca tygodnia , a i tak nie sprzedam.
    Dokładnie tak jak to vb napisałeś nic dodać nic ująć czysta psychologia.
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~il48 [10.217.210.*]
    Widze, że sami akcjonariusze sobie humor poprawiaja prawiąc o szybkich zyskach + 20%, 3 zł nie sprzedam itp. Mamicie sie rekomendacja na 1,90, ktora byla stworzona przy przewidywanym zysku za rok 2009 w wys. 5,41 mln zl, a Budopol zarobil 2,29 mln zl(jedn) czyli prawie 2,5 raza mniej. 8,86 mln zl w 2010 r czyli tyle zysku w kwartale co w calym roku 2009? Nie chce mi sie wierzyc. Gant nie pozwoli im tyle zarobic, poniewaz sami sie przyznaja ze budopol jest firma ktora ma zadanie im tanio wybudowac.
    To tak troche dla rownowagi wpisow. Pozdrawiam
    Widze, że sami akcjonariusze sobie humor poprawiaja prawiąc o szybkich zyskach + 20%, 3 zł nie sprzedam itp. Mamicie sie rekomendacja na 1,90, ktora byla stworzona przy przewidywanym zysku za rok 2009 w wys. 5,41 mln zl, a Budopol zarobil 2,92 mln zl(jedn) czyli prawie 2,5 raza mniej. 8,86 mln zl w 2010 r czyli tyle zysku w kwartale co w calym roku 2009? Nie chce mi sie wierzyc. Gant nie pozwoli im tyle zarobic, poniewaz sami sie przyznaja ze budopol jest firma ktora ma zadanie im tanio wybudowac.
    Widze, że sami akcjonariusze sobie humor poprawiaja prawiąc o szybkich zyskach + 20%, 3 zł nie sprzedam itp. Mamicie sie rekomendacja na 1,90, ktora byla stworzona przy przewidywanym zysku za rok 2009 w wys. 5,41 mln zl, a Budopol zarobil 2,92 mln zl(jedn) czyli ponad 2 razy mniej. 8,86 mln zl w 2010 r czyli tyle zysku w kwartale co w calym roku 2009? Nie chce mi sie wierzyc. Gant nie pozwoli im tyle zarobic, poniewaz sami sie przyznaja ze budopol jest firma ktora ma zadanie im tanio wybudowac.
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~wara [86.131.148.*]
    czemu zabierasz chwile szczenscia
  • Re: Budopol - przyszłość Autor: ~budman [194.65.73.*]
    ja siedze w nim od 3lat cos tam zarobiłem ale mysle ze najlepsze przede na
    Najlepsze to raczej było , bo choć czekamy na powrót na 12 zl to w to nie wierzymy.
[x]
BUDOPOL -16,67% 0,06 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.