Mam pytanko do was czy macie informacje na temat, kiedy akcje Immoest pójdę w górę tak 19zł lub 20zł . Nic się dzieje tym Immoest raz rośnie raz spada i nie idzie w górę tak dobrze. Czy ktoś wierzy pójdzie w górę do 40zł. Jak ktoś ma informacje o tej spółce?. Czekam na odpowiedz.
Na razie deweloperzy generalnie na giełdach światowych są w trendzie bocznym - spadkowym. Jak tylko to się ruszy to Immo pójdzie do góry. Myślę, że to już niedługo...
Wracam do tematu, po połączeniu akcje IMMO na warszawskiej GPW po fuzji jeżeli nie beda notowane, to można je prawnie wymienić na akcje IMMOFINANZE, zależy czy bedzie jakiś parytet i obracać na giełdzie w Wiedniu.
9. Obrót akcjami IMMOFINANZ z rachunków prowadzonych przez polskich
depozytariuszy
Proszę zauważyć, że po połączeniu akcje IMMOFINANZ AG nie będą dopuszczone do
obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Akcjonariusze posiadający
rachunki, które nie dają możliwości prowadzenia obrotu poza Giełdą Papierów
Wartościowych, będą musieli podjąć odpowiednie kroki w celu zapewnienia możliwości
obrotu lub likwidacji Akcji Połączeniowych. Mogą tego dokonać w szczególności
poprzez:
(i) Rozszerzenie funkcjonalności rachunku przez danego depozytariusza w
sposób umożliwiający obrót na Wiedeńskiej Giełdzie Papierów
Wartościowych;
(ii) Przeniesienie akcji IMMOEAST lub przydzielonych Akcji Połączeniowych na
rachunek prowadzony przez innego depozytariusza, który umożliwia obrót
na Wiedeńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych;
(iii) Potwierdzenie u depozytariusza, że przydzielone Akcje Połączeniowe mogą
zostać zlikwidowane w inny sposób; lub
(iv) W razie konieczności sprzedaż akcji IMMOEAST w ciągu co najmniej 5 dni,
w których prowadzony jest obrót, przed Dniem Połączenia.
Dokładna procedura powinna zostać ustalona przez danego akcjonariusza
IMMOEAST AG z odpowiednim depozytariuszem.
Wszelkie pytania
Panowie kurs tej spółki jest bez wątpienia sterowany aby nie wspiął się w stos. do Immofinanz. Po prawej 5000 po lewej 1300 wczoraj 1200.
Dochodzę do przekonania że Miro miał rację co do naszego Kraju i lepiej jest poczekać na wiedeńską giełdę...
Inwestory - kolastyna moze powtórzyć historie immo: moze to nie bedzie taki wzrost jak tutaj byl, ale te kilkaset % jest calkiem mozliwe. Hossa na kolastynie sie zaczela :)
W poniedziałek przebijamy 17,00, mam nadzieję, że di końca kwietnia będzie to upragnione 20,00. Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy
Mam nadzieję, że do tego czsu nie zdejmą go z GPW