Witam goraco jestem caly czas lecz nie bede zbytnio rozpisywal sie z uwagi na rosnaca ilosc niespotykanych cudów bytu, uścislajac, kreatywnych znawców jak i zawęzajacego sie kregu osob przystepnych w temacie - pozdrawiam.Czekac.
Witam również . Czekać już coraz mniej argumentów do czekania koleś dał wniosek do sądu o upadłość z drugiej strony czy arka pozwoli sobie na taką porażkę -myślę ze że jak tak to straci trochę swojego prestiżu ( bo kasa jest ludzi a większość z nich nie patrzy w co i jak inwestuje fund ) . No i ile jeszcze będziemy czekać i ile jeszcze poleci. Myślę że ci ze słabymi nerwami już odpadli tylko kto ma te akcje? Jak chcesz coś pisać to tylko konkrety za i przeciw pozdrawiam.
Dnia 2010-04-22 o godz. 22:26 ~kml napisał(a):
> Witam również . Czekać już coraz mniej argumentów do
> czekania koleś dał wniosek do sądu o upadłość z drugiej
> strony czy arka pozwoli sobie na taką porażkę -myślę ze że
> jak tak to straci trochę swojego prestiżu ( bo kasa jest
> ludzi a większość z nich nie patrzy w co i jak inwestuje
> fund ) . No i ile jeszcze będziemy czekać i ile jeszcze
> poleci. Myślę że ci ze słabymi nerwami już odpadli tylko
> kto ma te akcje? Jak chcesz coś pisać to tylko konkrety za
> i przeciw pozdrawiam.
kto ma te akcje? wiekszość ma drobnica, która teraz próbuje usredniać czekajac na cud, a Arka już dawno spisała swarzędz na straty, pioneer na toorze też stracił full kasy
>kto ma te akcje? wiekszość ma drobnica, która teraz próbuje usredniać czekajac na >cud, a Arka już dawno spisała swarzędz na straty, pioneer na toorze też stracił full kasy
raczej niezbyt trafne porównanie, Swarzędz jest czysty, bez zadłuzenia, z majatkiem, i dużą strata za lata ubiegłe do wykorzystania !!!!!!!
Dnia 2010-04-23 o godz. 09:28 ~ktoś napisał(a):
> >kto ma te akcje? wiekszość ma drobnica, która
> teraz próbuje usredniać czekajac na >cud, a Arka już
> dawno spisała swarzędz na straty, pioneer na toorze też
> stracił full kasy
raczej niezbyt trafne porównanie,
> Swarzędz jest czysty, bez zadłuzenia, z majatkiem, i dużą
> strata za lata ubiegłe do wykorzystania !!!!!!!
z jakim majątkiem?! te nędzne resztki ze sprzedaży poszczególnych składników majatku zostana przejedzone na koszty postępowania likwidacyjnego
Owszem, wniosek dotyczy upadku spółki zależnej dzięki której SWZ spłacał swoje zadłużenia.
Obecnie SWZ nie będzie miał miesięcznych wpływów w kwocie około 500000 miesięcznie (patrz poprzednie info dotyczącej zerwania umowy przez kontrahenta)
Idąc dalej spółka SWZ także upadnie z braku płynności finansowej(na razie nie moga tego zrobić bo mają kilka postępowań sądowych) ale jeśli się one zakończą, to i zakończy się historia SWZ na GPW... no chyba, że znajdzie się po drodze inwestor chętny na jej kupno (być może już jest taki inwestor i dlatego ktoś ciągle skupuje akcje po obecnym kursie)
I żeby nie było, to zostawiłem sobie mały pakiecik akcji