• Co myślicie o tym ... Autor: ~jaro [79.163.137.*]
    Czy rozgrywana tu jest (niezależna od Króla) jakaś gra przez GEM, który objął mnóstwo akcji, a nie ujawnił się jako akcjonariusz.

Z tego co wiem GEM działa poprzez przynajmniej ok. 26 funduszy.

Być może GEM początkowo wszystko sprzedawał i zarabiał na różnicy pomiędzy aktualnym wtedy kursem, a ceną za którą obejmował akcje, no i na prowizji. Powodowało to ciągłe obniżanie kursu.

Obecnie kurs jest na tyle atrakcyjny, że być może Gem skupuje z rynku akcje poprzez swoje fundusze, blokując jednocześnie wzrost kursu wstawiając codziennie duże ilości na podaż, tak by od razu zniechęcić ewentualnych dużych graczy do pokrzyżowania ich strategii. GEM posiadając tyle funduszy może wykorzystywać każdego z nich w ten sposób, by żaden nie przekroczył 5 %, by rynek nie wiedział co się dzieje.
    Uważam, że fundusze te mogą współpracować ze sobą tworząc "swoistą spółdzielnię".

Być może wkrótce znikną z podaży te balony, a wtedy będzie wiadomo, że gruby zaczął realizować zyski.
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~qrwa [94.251.135.*]
    co za smiec co za kurestwo
  • Re: Co myślicie o tym ... Z tobą " jaro "zaczyna być lepiej. G Autor: zyga_1 [81.190.234.*]
    Podejrzewałem "jaro", że z ciebie już nic nie wyrośnie, że pozostaniesz takim samym pajacem ( bez urazy), jak twoi kumple :EE, centek ck, ssss, jakieś zygi ( też z numerami ) i wielu innych, ale nie. Ale nie !(?). Zaczynasz kombinować, niezaleźnie od kierunku jaki obrałeś, zacząłeś kombinować. Następnym etapem będzie,, jak sądzę ( jeśli nie ulegniesz wpływom w/w kolesiów), racjonalne myślenie. A stąd juz tylko krok od sensownego bycia INWESTOREM. Gratuluje ! A tak, odnośnie twojego tekstu, to nie bardzo sie z nim zgadzam, ale nie znaczy ,że nie nosi on znamion jakiegoś trzymającego się kupy sensu. Jestes na dobrej drodze zrozumienia ,że nie jest prawdą ,że ulica ma 80% akcji. Nie ma. I nie ulica - jak dotychczas twierdzicie, apelując do powstrzymania się od sprzedaży - panikuje i wywala akcje. Drobnica ma tyle , co kot napłakał. Wszystkie spółki - córki, które Król utworzył ( jest ich od cholery, podobno ponad 10 - po co?) )przechodziły w osobne zarządzanie z całym dobrodziejstwem inwentarza (czyt.m.in.akcje CENTROZAPU, żeby jakoś egzystować też ), ponadto jak piszesz ,jest prawdopodobne ,że GEM ze swoimi satelitami, tez ma do upłynnienia jeszcze sporo akcji. Wobec powyzszego ,jak widzisz ,nie ma jeszcze nawet początku - konca gehenny zgotowanej "drobnicy " decyzjami Krętacza Króla i GEM-u.
  • Re: Co myślicie o tym ... Z tobą " jaro "zaczyna być lepiej. G Autor: ~EE [83.28.134.*]
    Zyguś wstałeś z łóżeczka i postanowiłes chłopcze opowiedzieć nam swój sen? W tym śnie pełnie byłes wielkim inwestorem, We śnie byłes pewnie ogólnie poważany i nikt nie miał Cię za idiotę i płatnego chłopca na posyłki. Pewnie śniło Ci się także, że byłeś gościem na poziomie ale ten fragment snu jak zwykle Ci chłopcze uleciał w zapomnienie. Już dobrze, sen opowiedziany. A teraz chłopcze wymień te chyba 10 spółek Króla, do których to Król przeniósł majątek Centrozapu, i przez które Krol sprawuje kontrole nad naszą spółką? Wczesniej chłopcze pisałeś, że poprzez te spółki Król kontroluje 70% akcji. Robisz z siebie takiego kretynka , że w zasadzie powinni wykorzystać Twoje teksty w kabarecie. A skoro jesteś taki szlachetny i chcesz nas chronić zgłoś do KNF i na prokurature złamanie prawa przez Króla w związku z fałszywymi informacjami i o ilości posiadanych akcji. Różnych już czytałem na forach ale takiego inteligentnego inaczej nigdzie nie spotkałem. A nie słyszałeś , że w KOMI wylądowali Talibowie? Może coś o Talibach bys dodał?
    A teraz do jaro, może faktycznie masz racje. .
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~REM [83.18.171.*]
    Na giełdzie,jak to na giełdzie!
    JEDEN DRUGIEGO MUSI PRZEKRĘCIĆ!
    Kto będzie cwańszy-GEM czy drobni -czas już niebawem pokaże!
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~Maksikaz [83.18.247.*]
    Przeciez gdzieś jest koniec tych spadków! Wiem,że wielokrotnie juz tu pisano takie słowa,ale spadek kursu musi mieć ,gdzieś swój kres.Czy jesteśmy blisko? Do jakichkolwiek kombinacji jest ten kurs przygotowywany,to i tak już woła o pomstę do nieba.Przecież darmowe te akcje nie będą?
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~ppp [213.238.110.*]
    a ja wam powiem jak mi sie wydaje jak to wyglada a wydaje mi sie że tak jest na advadisie .Advadis przejmuje spółkę x wartą 0.20 gr. za 1 zł (tak swoi machery wycenili) daje za to akcje po 1 zł i( a na gięłdzie jest po załużmy 60 gr) wszyscy sie jarają bo to dobry dil kiedys na bank będzie po 1 zł a spółka x żeni po 60do 40 groszy na giełdzie i za syfa wartego 20 grocha ma 50 grocha a tłum sie cieszy że tanio kupił
    i coś w tym stylu wydaje mi się jest na centrozapie z powazaniem inwestor który wtopił 20% i juz nigdy syfa nie kupi.
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~rafik [84.10.45.*]
    moim skromnym zdaniem, rozgrywka bedzie w przedziale 40-43 gr.... jesli pojdzie w dol to nawet do 30gr moze dojsc.... jesli sie odbije w gore to mocno i juz nie bedzie sil do zbijania kursu...
    pytanie jest czy sa w stanie zaryzykowac duza ilosc akcji po to by zejsc ponizej 40gr... choc pewnie leszcze jak zawsze im pomoga wysypujac sie w panice.... jesli im sie uda to odkupia o wiele wiecej po nizszych cenach niz poswieca na ta "impreze"......
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~rafaelitos [81.210.91.*]
    zyga 1 - jesteś cienki jak nie powiem co, nie wiem po co siedzisz na forum centka skoro to taki gniot, no chyba że dużo popłynąłeś i żal ci dupe ściska, że inni dużo zarobią, a sam boisz się zainwestować. Idź na mewe tam ci już nic nie spadnie.
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~mk [192.168.0.*]
    Jak by było więcej takich jak Zyga, to forum było by coś warte a tak jest jn lub jw,
    pozdrowienia dla tych którzy myślą i są inteligentni w tym co piszą ..........
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~Azg [83.26.0.*]
    Zyga pisze swoje anty centkowe posto od ok 90 gr. Jakbyscie posluchali zoabczcie ile nie bylibyscie w plecy.
    Ja wysypywalem sie ze strata ponizej 80 gr jakbym siedzial dalej strata 50%, poczytajcie sobie na necie o GEM w innych krajach i zrozumeicie dlaczego zachecil mnie do teog m innymi Zyga polecam np artykul o GEM na filipinach :). Zrozumiecie wtedy ze rok to sie chlopaki dopiero rozkrecaja moc to wam pokaza w ciagu kolejnego.

A jak ten trup zacznie isc i GEM skonczy sie bawic zdazycie sie wbic spokojnie. Tyle ze pewnie wtedy Centek bedzie juz nic nie warta wydmuszka z ktorej wszystko dawno bedzie wyprowadzone heh.
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~jaro [79.163.137.*]
    Z dotychczas napisanych postów jedynie EE, Maksikaz, rafik i REM racjonalnie rozumują.
    To co do tej pory zrobili z kursem jest historią i jak niektórzy mówią nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać.
    Kurs nawet jak jeszcze będzie spadał to już niewiele, bo ile jeszcze może ? Zbyt niski kurs byłby łatwym kąskiem dla niejednego i jestem pewny, że zostanie wykorzystany przez grubych do zrobienia porządnej kasy.
    Ewentualnymi spadkami nie przejmuję się, jedyne co mnie niepokoi to możliwa długotrwała konsolidacja i wyniszczający marazm.
    Myślę jednak, że do tego nie dojdzie, ponieważ obecne poziomy są już i tak zaniżone, a przed nami wiosna i rozpoczęcie kolejnych etapów projektu Komi, co powinno zaowocować nowymi infami i wzrostem kursu.
    Może wzrosty będą już całkiem niedługo z tej racji, że giełda dyskontuje przyszłość.
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~Azg [83.26.0.*]
    Dlaczego uwazasz ze obecne poziomy sa zanizone? Zalozmy ze nie bedzie zadnych przekretow wyprowadzania majatku ze spolki ( co wd mnie juz ma miejsce ale mniejsza o to) . Spolka jest wybitnie dlugodystansowa koniec inwestowania to najszybciej 2012 wiec jeszcze dwa lata.

Handlem pradem nie podciagna bo tam sa takie marze ze na pracownikow ciezko wydolic. BTW ktos z was zadal sobie trud przeczytania w raporcie kosztow zarzadu? To proponuje to zrobic.
  • Re: Co myślicie o tym ...Do Azg Autor: ~jaro [79.163.137.*]
    Dlaczego zaniżone?

Policz ile kasy wpłynęło do spółki od GEM-u i podziel przez ilość akcji objętych przez nich a będziesz wiedział.
    Dodam, że i tak będzie to niższa cena, jaką płacił GEM, gdyż w kosztach pozyskania kapitału znajduje się także prowizja dla funduszu pośredniczącego - Nova Capital.
  • Re: Co myślicie o tym ...Do Azg Autor: ~grjeg [77.253.197.*]
    http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,11546327,wiadomosc.html
  • Re: Co myślicie o tym ...Do Azg Autor: ~ppp [77.253.70.*]
    to niech sobie wezma kredyt i spłacają z odsetkami a nie ciągle emisje i siano za darmo od akcjonariuszy za przysłowiowe marzenia ze kiedys będzie drozej i będzie dywidenda ( gówno będzie już nieraz inne spóły to pokazały ) będzie tylko szmal dla prezesów i zarządu zobaczycie i wyprowadzanie do kieszeni
  • Re: Co myślicie o tym ... Autor: ~Badziewiak [188.33.74.*]
    Centrozap potrzebuje mnóstwo siana na realizację inwestycji w KOMI
    te wyemitowane akcje po 1 zł a niby dostali za nie dużo mniej (tak piszą co niektórzy) jest niewystarczającą ilością pieniędzy. Są co prawda jeszcze literki w alfabecie ale chętnych bez końca na nie nie będzie i z tym wszyscy muszą się liczyć (Król też)
    No chyba, że nie ma żadnej inwestycji a wszystko to jedna wielka bujda. Jednak kto by na coś takiego się wystawiał? Za coś takiego to pewny pierdel więc...?
    Myślę, że lada dzień kurs zacznie swój marsz na wyżyny.
    Ubrani moi drodzy to dopiero będziecie i nawet trudno mi teraz ocenić po ile
    Będzie to odpowiednia cena by za te wszystkie akcje jakie Wam po tej odpowiedniej cenie wcisną można było dokończyć wszystko co mają do dokończenia
    Inwestycja w Komi, bocznica od Pronoxu, elektrownia może choć to chyba jakaś ściema po to by brać akcje. Może ktoś wymieni te wszystkie ich zamiary które są w realizacji (zapowiedzi pomińmy)
[x]
IDEON 0,00% 0,01 2016-06-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.