• gra papierem Autor: ~marco [79.187.201.*]
    po otwarciu widać, że nikt nie odda. wyniki są w cenie. teraz tylko gruby sie bawi sam ze sobą. no może ktoś pęknie w przypływie chwilowej paniki, ale info blisko. ja chętnie dokupię :)
  • Re: gra papierem Autor: ~himo [95.160.95.*]
    te pakieciki po 2 szt.to zapewne Twoje łykanie
  • Re: gra papierem Autor: ~marco [62.29.175.*]
    czyżbym trafił w czuły punkt, żal oddawać po tej cenie co?
  • Re: gra papierem Autor: ~sedzia [83.30.149.*]
    ciekawie nam się wszystko tu układa...........
  • Re: gra papierem Autor: ~marco [62.29.175.*]
    do przodu, do tyłu i techmex :)
  • Re: gra papierem Autor: ~himo [95.160.95.*]
    0.62 wszedlem w wekend troche poczytalem o sytuacji spolki i wyszedlem poniedzialek 0.62 i zadowolony jestem inne walory daly zarobic

• Re: gra papierem Autor: ~sedzia [83.30.149.*]
    czekamy na nowe otwarcie........... po upadłości wierzyciele czyt.banki nie dostaną złamanego centa...a wiec nie tedy droga
  • Re: gra papierem Autor: ~marco [188.147.6.*]
    dokładnie tak jak piszesz kolego, ale zrzedną miny w najbliższym czasie niedowiarkom...
  • Re: gra papierem Autor: ~przegrany [82.177.188.*]
    Jestem niedowiarkiem, ale bardzo bym chciał, żeby mi zrzedła mina, bowiem mam jeszcze niewielki pakiet akcji. Czy mógłbyś mi wyjaśnić podstawy swojego optymizmu skoro:
    1. Wartość księgowa spółki wynosi obecnie niecałe 9 mln zł, a zadłużenie ponad 30 mln. Przy czym wartość księgowa nie oznacza, że tyle można wyciągnąć ze sprzedaży aktywów; zapewne znacznie, znacznie mniej.
    2. Potencjalny inwestor musiałby zapłacić za akcje (powiedzmy, że już ma kontrolny pakiet 3 mln akcji nabyty za powiedzmy 2,5 mln) i spłacić długi.
    3. Co ma w zamian? Wejście na giełdę kuchennymi drzwiami (pod warunkiem, że nie jest to inwestor, który już jest notowany na giełdzie). W żadnym wypadku nie jest to warte ponad 30 baniek.
    4. Co otrzymuje ponadto? Jeśli o czymś wiesz, to napisz; bardzo mnie to ciekawi.
    5. Pozostaje czysta spekulacja i podbicie bez żadnych podstaw fundamentalnych. Zapewne to nastąpi, jak w przypadku każdego bankruta. Ale skąd wiesz, że odbicie będzie z poziomu 60 gr, a nie z poziomu 15 gr?
  • Re: gra papierem Autor: ~sedzia [95.49.176.*]
    spokojnie ...bez podbijania ceny...
  • Re: do przegrany ...na własne życzenie Autor: ~tępiciel tępych łych [89.228.119.*]
    Dnia 2010-03-03 o godz. 16:08 ~przegrany napisał(a):
    > Jestem niedowiarkiem, ale bardzo bym chciał, żeby mi
    > zrzedła mina, bowiem mam jeszcze niewielki pakiet akcji.
    > Czy mógłbyś mi wyjaśnić podstawy swojego optymizmu skoro:
    > 1. Wartość księgowa spółki wynosi obecnie niecałe 9 mln zł,
    > a zadłużenie ponad 30 mln. Przy czym wartość księgowa nie
    > oznacza, że tyle można wyciągnąć ze sprzedaży aktywów;
    > zapewne znacznie, znacznie mniej.
    2. Potencjalny inwestor
    > musiałby zapłacić za akcje (powiedzmy, że już ma kontrolny
    > pakiet 3 mln akcji nabyty za powiedzmy 2,5 mln) i spłacić
    > długi.
    3. Co ma w zamian? Wejście na giełdę kuchennymi
    > drzwiami (pod warunkiem, że nie jest to inwestor, który już
    > jest notowany na giełdzie). W żadnym wypadku nie jest to
    > warte ponad 30 baniek.
    4. Co otrzymuje ponadto? Jeśli o
    > czymś wiesz, to napisz; bardzo mnie to ciekawi.
    5.
    > Pozostaje czysta spekulacja i podbicie bez żadnych podstaw
    > fundamentalnych. Zapewne to nastąpi, jak w przypadku
    > każdego bankruta. Ale skąd wiesz, że odbicie będzie z
    > poziomu 60 gr, a nie z poziomu 15 gr?
    Nie interesuje mnie ani w co wierzysz ani twoja mina.
    To nie jest optymizm ale umiarkowany realizm...
    1.Co ty wypisujesz... człowieku!ludzie!
    to jedyna spólka na tym parkiecie gdzie zadłuzenie przewyższa aktywa?bzdura...znam wiele,wiele innych gdzie ten stosunek jest znacznie mniej korzystny...a spółki mają się znacznie lepiej...tzn ich dyskonto czy wycena przez rynek jest o niebo lepsza...to nie jest taki przelicznik jak sobie w tej swojej makowce kminisz...że sprzedadza menie..itd...nawet jakby mieli sprzedac ty nic nie dostaniesz....
    2.Są tacy co to wciągną nosem, muszę mieć tylko perspektywę na przyszłość w tej branży...jakiś plan....długi można zrolować....patzr...np vistula.Teraz jest najlepszy okres na przejęcia...oczywiście najpierw trzeba pokalkulować...
    3.tepawy jestes...ni ejest warte 30 baniek?teraz pewnie nie...ale przy dobrej rece, za kilka lat...o wiele wiecej...długi sie roluje jak ma sie asa w rekawie....patrz np VST
    4.a np twoja (i nie tylko) zrzednieta minę...przeciez to bezcenne
    5.nikt tego nie wie gdzie bedzie odbicie...czysta spekulacja powiadasz...skad ty sie urwales?w jakim swiecie zyjesz...powiedz ile spolek wyplaca dywidende?a ile jest notowanych? to policz jaki procent tych spolek to czysta spekulacja...

do innych dla jasnosci...mam troche polrestu ale nie naganiam...troche dobiorę pewnie...nie placze ze bankrut! i ze juz mam lekki minus...nawet jakbym mial tu starcic wartosc calego pakietu,zaryzykuje...ale jak mozna tak skamlac jak tu niektorzy...poubierali ich na gorce...chciwych,mysleli ze sa sprytni...a teraz szloch...i plucie na kazdego....ehh polskie frajerstwo...trudno, co zrobic...
    pozdrawiam wyrafinowanych INWESTORÓW!
  • Re: do przegrany ...na własne życzenie Autor: ~przegrany [82.177.188.*]
    Powinieneś zapisać się na dwa kursy: (1) czytania ze zrozumieniem i (2) pisania bez błędów. Albo po prostu uważaj na lekcjach polskiego; znajomość języka bywa przydatna.
  • PRZEGRANY MĄDRZE PISZE Autor: ~bill [81.190.69.*]
    A TEN CO MU ODPOWIADA TO DEBIL NA DEBILE... ZAMIAST INWESTOWAĆ W MOCNE SPÓŁKI UBIERA SIĘ W BANKRUTY HAHAHA KRETYN... !!!
  • Re: PRZEGRANY MĄDRZE PISZE Autor: ~tępiciel tępych łych [89.228.119.*]
    haha haha. ty bura suko! żeby mądrze pisać to trzeba coś reprezentować!
    mieć jaja! a ty "cfaniaku" jeden pewnie zawsze w grube spólki inwestujesz...napewno ale na onecie.dzieciaku daj sobie na luz szczawiu.nie masz pojecia to po co sie udzielasz!sa inne watki.pytanie jak to bankrut to po co do jasnej cholery tu zaglądasz?no po co?swędzi?umoczyleś? hahahaha! kogo ty chcesz oszukac?tylko siebie możesz! tępa łycho! won!
  • Re: gra papierem Autor: ~marco [188.146.67.*]
    nie mam racjonalnych przesłanek, których się doszukujesz w tej spółce, ale napewno znajdziesz je w innych spółkach. Możesz wejść teraz lub czekać do 0,15. Wszystko możliwe dopóki nie stanie się faktem... Życzę samych udanych inwestycji.
  • Re: gra papierem Autor: ~sedzia [95.49.178.*]
    dzisiaj wszyscy bedą wygrani...........oczywiście kto ma akcje......
    trzymta się będzie grubo bardzo grubo
  • Re: gra papierem Autor: ~marco [188.146.246.*]
    no to lecimy.... niektórzy już wiedzą gdzie :)
  • Re: gra papierem Autor: ~Karkówka [89.79.21.*]
    W kosmos rakietą bez sterów :)))))))))))))))))))
[x]
POLREST 487,50% 0,47 2016-02-04 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.