Witam kolegów inwestorów. Od kilkunastu tygodni koledzy piszą jaka to wspaniała fundamentalnie spółka, jaka perełka, a wystarczy podaż ok 5 kilo papiera i zwałka typu 7-8 % a odzywają się głosy paniki. A czy koledzy nie wydedukowali, że być może trochę większy leszcz wysypał papier bo np. znalazł coś lepszego. Przecież jeżeli kupował w przedziale 13-13.5 to i tak zebrał kilkanaście procent zysku. A może to koleś tego od klocka 5 kilo na poziomie 16.5.
Pozdrawiam
P.s. więcej ducha koledzy
pewnie ,że fajna spółka - wiemy o tym , ale przychodzą chwile ,że trzeba sprzedać papier z różnych przyczyn nawet nieplanowanych i wtedy niestety ,żeby sprzedać trzeba 10 % puścić taniej, bo inaczej nie da rady. przy większości spółek wystarczy 0,5 - 1 % oddać niżej i papieru nie ma. Tutaj jeżeli był to koleś z tym 5000 po 16,50 to pomimo takiego ,,rabatu'' i tak nie sprzedał wszystkiego !!! ( sam trochę wziąłem po 15,00 ), poza tym , czy to nie jest śmieszne ,że obserwujemy od kilku dni te 5000 sztuk i wiemy,że to to samo zlecenie. super spółka ale co zrobić ,żeby obroty sięgnęły chociaż 15- 30 tys sztuk dziennie??? pewnie najprościej spuścić kurs na 10 zł , ale nie o to chodzi. mam nadzieje ,że oprócz wszelkich wzrostów kursu doczekamy i lepszej płynności. póki co jestem cierpliwy. jak wystawie sprzedaż to też napiszę.
Do kolegi od klocka na 16.50.
Odpuść sobie blokowanie kursu kolego bo być może następni leszcze się wkurzą, wysypią i papier zleci do poziomu 13 zł. Wiara się zrazi i nie podniesiesz kursu choćbyś chciał.
Pozdrawiam.
NIe spodziewam sie zadnych nagatywnych niespodzianek ze strony wynikow ivmx. Wrecz odwrotnie IV kwartal byl zawsze dla IVMX najbardziej zyskowny. Zatem nastapi poprawa wskaznika wk ale nie wiem czy c/z ?
Przed nami rebranding i finalizacjia akwizycji po ktorej spolka umocni pozycje jako lider consultingu i audytu wsrod spolek IT.
Spodziewany scenariusz – target 20-25 PLN po finalizacji akwizycji – maj-czerwiec 2010
Lipiec-sierpień 2010 - wyplata dywidendy
A teraz troche fantazji :):
Target 2- letni – 50-60 PLN wraz z ożywieniem gospodarczym i lepsza ocena spolek cyklicznych w tym branzy IT (bo nie tylko IVMX jest nisko wyceniane)
Target 5 letni -100-150 PLN – sprzedaz udziałów przez głównych udziałowców ivmx . Wtedy tym udziałowcom zacznie zależeć na kursie i będą się dzialy cuda.
Jeżeli chodzi o płynność i zachowanie kursu to nie rozumiem obecnej postawy inwestorow instytucjonalnych, którzy powinni być zainteresowani wysokością notowan. A nie sa ???
Jeżeli chodzi o płynność to proponuje napisac do p. Jaroslawa Plisza z IVMZ (odpowiedzialny za relacja inwestorskie) z prosba/pytaniem co spolka planuje zrobic, aby rozwiązać ten problem. Proszę napiszcie takie pytanie i zobaczymy co odpowiedza. Sam to zrobie w PN lub WT. Może będzie animator?
Trochę wzrostów było ostatnio,więc leszczyńscy muszą posprzedawać,by nacieszyć się zyskiem,co go na oczy daaawno nie widzieli. My - goście z wyższej półki, zaczekamy na godziwą wycenę tej milutkiej spółeczki. Minimum 30 złociszów.
Wyslalem pytanie do IVMX dot. plynnosci akcji i czekam odpowiedz. Czy orientujecie jaka jest praktyka spolek w tym zakresie. Mozna liczyc na odpowiedz?
przy tak ,,wymuskanej'' spółce powinni odpowiedzieć na takie pytania - kwestia czy będzie ta odpowiedź rzeczowa. generalnie jestem nieco zawiedziony ostatnim okresem dwóch tygodni. trudno się chyba dziwić ,że niektórym puszczają nerwy i wywalają ten papier nawet ze stratą i już raczej nie wrócą , bo ,,kiszenia '' mają dosyć.
Nie potrzebuje kapitału , rozdaje dywidendy / generalnie "sobie" / , gó....no ją / ich / obchodzi aktualny kurs / bo mają dywidendę /..... Tej spółki w ogóle nie powinno być na rynku publicznym.
Chyba, ze sie to zmieni i spolka bedzie potrzebowala kapitalu z GPW np. na akwizycje i przejecia. Wtedy nawet rodzinie powinno zalezec na wycenie akcji na GPW.