• Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~miś [85.89.185.*]
    Józek, piszesz w poprzednik wątku o rychłej emisji. Ale chyba nie masz pojęcia o publicznych Spółkach Akcyjnych. Na tym WZA nie może być emisji bo nie ma tego w porządku obrad. Piszesz że będzie na następnym. Ale kiedy ono może nastąpić? Otóż aby je zwołać trzeba wniosku od akcjonariuszy. Następnie trzeba wyznaczyć termin, dać dwa ogłoszenia w Monitorze z 2-tygodniowymi odstępami - to już miesiąc. Przygotowanie nowego Dokumentu Informacyjnego dla emisji (ok. miesiąca). Ustalenia z giełdą (min. 2-4 tygodnie) Później ustalenie dnia praw poboru, zapisy na prawa poboru (bo giełda krzywo patrzy na emisje bez praw poboru) - to następne ok. 2-4 tyg. Potem przydział akcji. Od tego momentu dopiero mogą być notowane (i to na razie Prawa do akcji).
    A ty piszesz o rychłej emisji.
    Najpierw pomyśl - potem pisz.
  • Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~Józek [83.252.164.*]
    Mozesz znalezc fragment gdzie napisalem, ze to bedzie "rychla emisja"? Nie przypominam sobie zebym pisal o dacie kiedy to bedzie. Komentowalem tylko artykul w Parkiecie, a tam stalo jak byk, ze bedzie KILKA emisji. Nie wiem kiedy, pewnie to tylko prezes wie, ale juz widac jaki bedzie kierunek - rozwodnienie kapitalu. Dlatego ja sie nie pcham w te akcje. Moim zdaniem marzenia o 1,15 zl mozna sobie schowac, i to gleboko.

• Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~miś [85.89.185.*]
    Zatem w tytule Twojego wątku mówiącym że będzie zwała dopisz że to będzie za jakieś może pół roku. A do tego czasu nie prognozuj zwały. Jeśli już to oprzyj swoje przewidywania o jakąś wiedzę, bowiem z definicji słowa "prognoza" wynika że jest ona oparta na jakiś mierzalnych przesłankach. Inaczej nazywa się to wróżenie.
    Ale zwała bedzie, to pewne, a Twoje posty to po prostu zaklinanie rzeczywistosci. Spolka urosla juz 300 procent, ile chcesz jeszcze zeby rosla, 1500 %? Opanuj sie. Zobacz na raport, jest masakryczny moim zdaniem, nie widze w nim nic optymistycznego. Cena akcji to czysta spekulacja, a to zawsze konczy sie placzem i zgrzytaniem zebami.
    No i emisje akcji w drodze, masakra.
    A zastanowiłeś się od jakiego poziomu było to 300%. Otóż od ceny emisyjnej równej cenie nominalnej. Teraz przypomnij sobie od jakiego poziomu rosły inne spółki. Jest przecież różnica między wzrostem od nadmuchanego debiutu na którym kurs ustalają Zarządy spółek i ich kolesie a wzrostem od poziomu emisji - bez sztucznego napompowania debiutu. Argument zatem nie trafiony. Zwłaszcza gdy widzisz obecny C/WK Cerabudu. Jest ciągle niższy niż średni NC.
  • Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~kos [77.91.40.*]
    tak własnie nie pchaj sie w te akcje i schowaj sie głęboko, bo głupoty piszesz, a najlepiej nie zajmuj się spółką, w którą się nie pchasz - więc po co bijesz pianę i tracisz czas, wiadomo bo chcesz tanio kupić od łatwowiernego, który posłucha twojego naganiania i wystraszony odda ci akcję - o naiwny
    Naiwny to Ty jestes. Po ile juz kisisz te akcje? Kupowales pewnie po 44 i wyzej, a teraz naganiasz zeby uratowac kase?
    Hehehe, smierdzisz leszczem na odleglosc.
    Chyba zabrakło Ci argumentów. Nie potrafisz dyskutować bez obrażania adwersarzy?
    A jeśli chodzi o kurs Cerabudu nie podejmuję się przewidywania go. Nie wiem jaki będzie. Jednak nie mogę przejść obok nieuzasadnionego wieszczenia czegoś tam. A to zwały, a to emisji a to gruszek na wierzbie. Powstrzymaj się proszę od prognoz bo nie umiesz tego robić.
    A co do akcji to moja sprawa czy je mam (i tylko moja), i po jakiej cenie.
  • Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~kos [77.91.40.*]
    ja mam akcje po 0,31 i je jak piszesz pokiszę, bo warto ; a i jeszcze ci powiem, że nos cię zawodzi i jestes złośliwym chłystkiem, z którym nie warto dyskutować
  • Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~cerabud [212.191.73.*]
    a ja czuje że józef to pachnie jak plankton ,uważaj na wieloryby.
  • Re: Nowej emisji SZYBKO NIE BĘDZIE Autor: ~dobre info [77.114.140.*]
    ja wam mówie jesli czegoś nie wiecie dzwońcie do bankiera on zawsze Wam wszystko powie i doradzi zawsze za darmo, podaję wam numer do bankiera1972.... 0 511 490160
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.