Co do wywiadu z prezesem
-w roku 2010 i 2011 nie będzie przejęć,spółka skupi się na konsolidacji grupy i maksymalizacji zysku
- w latach 2210-2011 nie przewidują wypłaty dywidendy
-w 4 kwartale wzrosły ceny surowców i zaostrzyła się konkurencja na rynku,ponadto dobry 3 kwartał spowodował wypłaty nagród,bonusów,itp sprzedawcom
-odniosłam wrażenie,że dąży się do zbudowania spółki jeśli chodzi o wskażniki (zysk,zadłużenie itp)udział w rynku,perspektywy - modelowej,kompletnej.W związku z tym od razu nasunęła mi się myśl,że może zostać wkrótce wystawiona na sprzedaż przez Finergis Investments Limited.
Zatem reasumując,ten rok bedzie nudny,ale moim zdaniem moze nas czekać miła niespodzianka
paaulinka
nie wiem czym wy sie podniecacie.Zaklinanie deszczu nic nie da niestety wynik za q4 jest bardzo słaby i zadne słupki tłumaczenia prezesa i dobra mina nie pomogą.Trzeba stanąć twarzą w twarz z rzeczywistością a ta wyglada tak,ze kokosowe zyski na ergisie się skończyly czy tego chcecie czy nie.Nie jestem redaktorem ale osobiście zawiodłem się na wynikach za q4 i tyle.A teraz może być juz tylko gorzej.Wszyscy optymiści niech przeczytaja tego maila za 2 lata kiedy to ma być tak wspaniale w/g prezesa zobaczycie.Ja twierdze że spółkę czeka dryfowanie.
Widzisz Donku gdybyś posłuchał mnie jednak (zamiast wyzywać) nie byłbyś dzisiaj tak sfrustrowany.
Ale poza tym masz rację. Dalej twierdzę, że nawet jak ERGIS będzie po 1zł, to wcale nie znaczy, że będzie to okazja.Pozdrawiam.
nie jestem sfrustrowany bo pozbyłem sie swojego dużego pakietu miesiąc temu ze średnią 4 zł zakupione średnio po 2,2/czyli wyżej niz twoja rekomendacja niestety:).Jedynie stwierdzam ,że wyniki mnie zawiodły bo rynek widział wynik netto 24 -26 mln.Tak więc kicha na całej linii gdyż spadku zyskowności spodziewałem się dopiero w Q1 2010.Dalej uważam że jesteś sfrustrowanym teoretykiem.Ale każdemu wolno.A ze ergis jest słaby to fakt ale zeszły rok miał rekordowy i twoje prognozy nigdy się nie sprawdziły.Ja nie mam ergisa ale w przeciwieństwie do ciebie mu kibicuje aby było lepiej i tym się różnimy bo ty kibicujesz zeby było gorzej.Mam tylko nadzieje ze nie masz akcji ergisu bo inaczej popadałbyś pod schizofrenie.
Tak naprawdę nie mam nic do ciebie redaktor tylko nie lubię zadufanych w siebie mędrców.Jaki jest ergis oboje wiemy ,reszta osób na tym forum nie do końca. ale to inna sprawa.Jednak twoje opinie są skrajnie złośliwe i nie uwzgledniają pozytywów.A zeszły rok był dla spółki naprawdę dobry i to jest nie do podważenia i dzieki temu zarobiłem duzo na tej spółce.W zwiazku z tym kibicuje firmie bo mam do niej sentyment nawet nie mając akcji.A ty zachowujesz się jak gość który stracił i się mści i przez to tracisz wiarygodność.No chyba że jesteś teoretykiem w stylu Prechtera/jesli wiesz o czym mówię/,który cały czas trzyma sie swojej teorii ,która oczywiście kiedyś się spełni ale czy to bedzie za 2 lata 20 lat czy 200 to inna sprawa.Przykro mi ale Twoje wypowiedzi dla mnie bardziej skłaniaja mnie do uznania Cie do tego drugiego przykładu.Niestety.Jesli jest inaczej to napisz coś o swojej motywacji.
Pozdrawiam Cię bo bardzo Cię mimo wszystko lubię i nie bierz osobiście do siebie czasami moich ostrych słów.
No i tak na koniec giełda jest po to żeby na niej zarabiać a nie analizować i teoretyzować i pamietaj o tym redaktorze.Nalezy wykorzystywać każdą nadarzającą się okazje a nie żyć iluzją spadków czy wzrostów.
no i jeszcze na koniec jakiś ciężko wystraszony musiał wywalić
sprzedajcie i nie wracajcie na tą spółkę, jest przecież tyle ciekawych na całej giełdzie