27 zl to jedyny sluszny kierunek dla waloru. Paged dowodzi, ze oplaca sie inwestowac w spółki o solidnych podstawach. Obroty potezne i to nie sa juz tylko przekladance:)
papier zachowuje sie jak smiec-400000 kola przekladancow a reszte to wielkie gowno sory za ostre slowa ale smiec stal 2 miechy pokazal wyniki i dalej jakas posrana kombinatorka zamiast zapierdalac do przodu to bedzie dalej cykal po pare groszy do przodu a na koniec dzisiejszej sesji wrocimy jeszcze do punktu wyjscia-a k....urwa zdenerwowalem sie-
nie 400 k a 500, czyli ok 6%. Zabawa trwa :) żeby się tylko nie pogubili w kombinowaniu. Mi osobiście nie przeszkadza to co robią, powinni tak wysterować żeby dobiło do 70 zł
Pewnie gdyby dzisiaj rynek pod koniec dnia sie nie zalaml kurs bylby wyzszy. Nie po to ktos wydaje grube miliony na papier aby porzadnie nie zarobic. Teraz troche historii. Tylko dwa razy wczesnie Paged mial zblizone obroty do dzisiejszych. PIerwszy raz bylo 23.04.2007 wtedy przy obrocie 515K cena osiagnela 26,50 i poszybowala do 75 zl 14.06.2007. Drugi raz rok temu 23.04.2009 przy cenie 5,80 zl bylo 391K i cena skoczyla o 15 zl 25.06.2009. W obydwu przypadkach cena skoczyla prawie 3 razy i trwalo to ok 2 miesiecy. Czy powtorzy sie prawo serii? Zobaczymy:))
PS.
Nigdy wczesniej kwartalne zyski nie wyniosly 59 mln.
Idąc twoim tokiem rozumowania ktoś kupuje na potęgę i zamierza zarobić - wszystko jasne ,ja też tak to widzę. Zostaje jeszcze kwestia sprzedającego, ktoś pozbył się dziś znacznej ilość papierów - w 4 transakcjach po 100 k. To nie był leszcz który się przestraszył.
W omawianych przeze mnie przypadkach pewnie podobne byly sytuacje, to sa bardzo duze jak na paged obroty i takie ilosci na pewno byly uprzednio dogadane miedzy kupujacym a sprzedajacym. Pytanie jest kto tak obraca. Jezeli ktos z glownych akcjonariuszy majacych powyzej 5% to niebawem na pewno pojawi sie info. Optymistyczne jest to, ze tak duze obroty zrobily sie przy dosc konkretnym wzroscie a nie spadkach. Paged od tegorocznego lutowego dolka skoczyl juz 15% a indeksy wciaz drepcza w miejscu.
nie emocjonowalbym sie zbytnio dzisiejszym wolumenem, ktos raczej konsolidowal sobie papier na rachunkach,byloby milo zobaczyc taki obrot bez przesypywania no ale wowczasnie stalibysmy na 4% tylko na min 100% ;) papier trzymam jak trzymalem nawet dokupilem bo wykres ladnie wyglada,i chyba czas na nastepna fale wzrostowa