• do alojzego i edka Autor: ~pacanowo [87.96.113.*]
    spadajcie stąd leszcze bo przez was niema żadnej dyskusji
    jakieś popaprane teksty tylko piszecie i nic wiecej
    do mamy pod fartuch popłakac
  • do zarządu i forumowiczów Autor: ~pacanowo [91.94.24.*]
    może jest gdzieś jakiś komunikat z zarządu odnośnie tego kto i z jaka iloscią głosów uczestniczył w walnym bo ogólnie procentowo był ale ilosciowego z rozbiciem na każdego uczestnika nie widziałem
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~Badziewiak [109.243.21.*]
    Może Alojzy albo Edziu Ci pomogą
    No ale jak ich przeganiasz to będzie trudno od nich coś wyciągnąć
    Z resztą zaraz zostaniesz przez nich zbesztany, że chcesz tu na forum jakieś normalne dyskusje prowadzić
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~android [87.105.249.*]
    rzeczywiscie przesadzaja z z tymi osobistymi "wycieczkami"
    dziecinada po prostu,
    ale tez troche prawdy w tym jest
    na ferrum "mali" zawsze byli dymani
    najczesciej jakies czary mary i nie wiadomo o co chodzi
    i tak pozostalo do dzisiaj.
    duzo do myslenia daje dialog:
    http://gielda.onet.pl/echa-rynku-konflikt-akcjonariuszy-w-spolce-ferrum,18729,3177946,1,audio-detal
    jest tam taki ustep ze panowie z ferrum byli zapraszani do tvncnbc- ale jakos zawsze bez odzewu te zaproszenie pozostaja.:)))......dla mnie wniosek jest prosty
    po prostu maja w dupie drobnych i tyle.
    ja im tych 3 plnow nie zapomne;)))
    moje akcje nigdy nie popra dodtychczasowych wlascicieli

pozdr
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~edward [88.156.107.*]
    Ciesze sie ze w tym gornie jest ktoś kto akcje trzyma od dłuzszego czasu, pamieta te wszystkie wały i umie trzeźwo myśleć.
    Do Twojej wypowiedzi dodam ze wg mnie Pan pietrzak bedzie postepował podobnie, od czasu gdy dostanie to czego chce ale to tylko moja opinia.
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~tata1 [188.147.98.*]
    Chyba zbyt dożo pomyj na siebie wylewacie panowie! Kazdy ma własną mądrość i dyplomacje w podejmowaniu decyzji i nie ma się co obrażać za odmienność opinii , poza tym wiele postów stawianych jest w sposób prowokacyjny bo przecież to nic nie kosztuje poza satysfakcja dyskutanta . Niestety udziela się to pozostałym bardziej podatnym ( może o to właśnie chodzi) Co do leszczy to chyba wszyscy nimi po trosze jesteśmy , wywalamy po kilkaset lub klika tysięcy ( bo to właśnie pokazuje wolumen , ze więcej się nie da) i zwiększamy zaangażowanie. na dolach , które ciężko oszacować. Dla mnie 13zl po ostatnim szczycie to była okazja , zawsze to paręset akcji więcej. Jeśli ktoś wyczekał do 11,50 to chwała mu za to , ma większą satysfakcje , ja natomiast mam ja także ,
    Jestes osotatnia osoba na która bym cos wylał. Znamy sie z wątku nie od miesiąca a od kilkunastu jak nie kilkudziesięciu. Co chwilke wyskakiwały takie baki jak badziewiak czy pacanowo, szyko tez zwijali kredki a my dalej tu bylismy - brzmi to jak jakas nowela :-)
    Szczerze mówiąc myślałem ze w okolicach 15 pozegnasz sie z akcjami ale jak widze chyba masz to samo zacięcie co ja - skoro jestem tu tak długo, to chce porządnie zarobić :-))
    Wracając do kursu, widac ewidentnie poukrywane i ustawiane ukryte zlecenia, komuś bardzo zalezy azeby kurs nie odbił sie za szybko i jest to osoba z wiekszym kapitałem. Na początku myślałem ze to Pietrzak, fundusze raczej odpadają, może to ten gośc co miał 3,3% a który był za BSK ? O ile pamietam był członkiem zarządu na początku 2000 roku. Gdy widac ze BSK nie wygra daje soibie spokoj ??
    Zbesztany ? To chyba twoja specjalizacja zwłaszcza gdy ktos pisze ze nie będzie rosło.
    Ps. jak tam twoje wyliczenia ceny Pietrzaka ??
    Szanowny rekinie giełdowy,
    Dziekuje za zwrócenie uwagi na mnie małego leszczyka na tym ogolnopolskim forum. Jest mi niezmiernie miło iż wasza świętobliwość raczyła ując mnie w swojej, oj jak konkretnej dyskusji.
    Jednoczesnie chciałbym zwrócić szanownemu rekinowi uwagę iż dyskusja z mojej strony była prowadzona normalnie do póki niejaki Pan badziewiak nie zaczął wypisywać swoich inwektyw jaki jestem popaprany w tym co mysle bo przeciez ferrum to zyła złota.
    Na przyszłośc więc Panie koziołku matołku z pacanowa skieruj swe słowa wczesniej i do prawidłowej osoby, bo moje opisy sa tylko reakcja na te wypociny.
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~pałeczą w [145.100.100.*]
    Edzio, napinasz te mięśnie i napinasz.
    Taki Badziewiak pisze soć sensownego, 22000 sztuk też, a ja nie mogę nic ciekawego w twoich listach wyczytać.

możesz podać jakiś link do twoich konkretów?

Słabo coś szukasz kolego, powyżej chocby moja lużna wypowiedz :
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-do-alojzego-i-edka,8116772.html

O ile kolega 22000 sztuk rzeczywiscie czasem napisze cos ciekawego o tyle Pan badziewiak jedynie opisuje jakie to kokosy wszyscy zbiją na Ferrum, grunt aby trzymac papier, nie zastanawia cię to troche ??

Ludzie pomyślcie, nie chodzi o to kto ma racje, ja jej nie musze miec, ba, bede przeszczesliwy jesli pan 22000sztuk czy badziewiak zarobią krocie go kurs wzrosnie o 50%.. Ale co do cholery jak tak nie bedzie ?? Czemu osoba która pisze iz w najblizszym czasie jest to niemozliwe i zachowanie pewnych osób na to wskazuje od razu musi dostac po dupie ??? Bo mysli inaczej niz wszyscy załadowani w papier ??
    Pozostawiam do przemyślenia.
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~Badziewiak [188.33.45.*]
    Edziu
    Pisz co chcesz ale konstruktywnie
    np będzie spadać bo ..... i wklejasz jakiś link itp
    a Ty piszesz że będzie spadać bo coś tam pięć lat albo w innym czasie doznałeś od spółki a raczej od kursu
    Piszesz, że jesteś tu od nie wiem kiedy
    Nas to nie interesuje
    Nas interesuje co dalej może nastąpić
    wklejam link bo dalej nie chciało mi się szukać

Autor: ~Badziewiak [87.96.47.*], 2009-06-13 12:54
    jeszcze niecały tydzień skupu i puszczą kurs więc czas zakupów

W tej dacie kurs Ferrum był po 4,14 zł
    A więc nie pij do mnie, że jestem jakimś tam naganiacz
    Staram się przedyskutować ze wszystkimi za i przeciw ale wybacz żebym dyskutował na temat spadnie bo kiedyś spadało i że ktoś ma nas w d...
    My też mamy tego kogoś tam gdzie on nas ma i jesteśmy kwita
    Sam zobacz Sii miało 2 akcje na walnym zatem tylko sobie zrobili wstyd, że my mamy ich działanie gdzieś i że im nie wierzymy
    Szukałem Twoich wpisów oczywiście pobieżnie i znalazłem tylko jeden pod nickiem chyba pawelec albo jakoś tak (zarejestrowany)
    Nic tam ciekawego nie napisałeś tylko to po ile masz i czekasz wreszcie na jakieś odbicie
    wpis był z bliską datą dzisiejszej w stosunku do tej którą wkleiłem ze swoim wpisem
    Oczywiście w moim też nic ciekawego się nie doczytasz jednak świadczy o jakimś doświadczeniu co się może stać gdy...
  • A jednak jeszcze coś znalazłem Autor: ~Badziewiak [188.33.45.*]
    Autor | ~edward [88.156.105.*] 2009-01-22 14:46
    Zobacz wątki dotyczące Ferrum
    Zobacz profil Ferrum
    Masz tego smiecia jeszcze ?? Wywal poki mozesz, bo lecimy na 2zł. Jeszcze w przeciagu miesiaca wyjdzie info ze maja straty na opcjach co spowoduje jednorazowe obsuniecie o minimum 1zł.
    Nie wazne czy kupiłes za 40zł czy za 20zł, chcesz powiekszac strate ??
    Chccesz obudzic sie za rok gdzie akcja bedzie kosztowac 0,5-1zł ??
    Pomysl !! Cos jeszcze mozesz uratowac !!

Autor | ~edward [88.156.105.*] 2009-02-03 10:14
    Zobacz wątki dotyczące Ferrum
    Zobacz profil Ferrum
    bez komentarza, myslałem ze 3zł to dno, ale chyba walimy na 1 zeta :-))

Takie wpisy były Twoje
  • Re: A jednak jeszcze coś znalazłem Autor: ~edward [88.156.107.*]
    Tak, to moje wpisy, poprzednie o których pisałes jakiegos pawelca nie sa moje, nie mam zarejestrowanego nick-a.
    Podpisuje sie pod tym co pisałem i wcale sie tego nie wstydze. Tamta sytuacja była diametralnie inna niz teraz. Spolka mocno traciła na wynikach, kurs pikował w okolicach 2,85 a przed nami było jeszcze rozliczenie opcji na kilkadziesiat milionów złotych straty. Dziwisz sie wiec ze tak pisałem ?? Szkoda ze nie znalazłes info gdy w dniu przyznania PP mowiłem zeby wywalać po 20zl, szkoda ze nie piszesz gdy spolka orała brzuchem w okolicach 12zł a ja mówiłem ze bedzie jeszcze nizej, ponizej wartosci ksiegowej. wzsyscy podchodzili wtedy do moich postów tak jak ty teraz a skonczyło na 2,8zł.

Jak widzisz ja nie boje sie przyznac do tego co pisałem, teraz zas mysle ze to nie koniec zabawy, kwestia tez jak zareaguje rynek. pomijam juz wyłamanie z kanału wzrostowego choc dzis mi ispag w bdm nie działa to o ile pamietam tak sie stało. Ostatnia nadzieją jest linia 11zł, jesli i to pójdzie to cena moze byc i 10zł a moze byc 7zł kwestia kto co i jak wywala.
    Tyle z mojej strony, zycze wiec wam konstruktywnej polemiki i zarobku na fer.
  • Re: A jednak jeszcze coś znalazłem Autor: ~Badziewiak [188.33.122.*]
    Żadnej łaski nie robisz, że się przyznajesz
    Tu Ci wklejam jeszcze raz co pisałeś

Chccesz obudzic sie za rok gdzie akcja bedzie kosztowac 0,5-1zł ??

Co teraz temu komuś masz do powiedzenia?
    wtedy cena na dzień Twojego postu była 3,50
    Czy to samo co teraz nam mówisz?
    Myślisz, że masz idiotów tutaj?
    Odpisz lepiej na tą wklejoną inform. o PGNiG
    I nie miej do mnie pretensji pisząc gdzie byłem jak Ferrum kosztowało 20-30zł, że mnie nie było bo to tak wygląda, że masz pretensje, iż nie straciłem
    Pisałem w poprzednim dla innego uzytk. wątku dlaczego tak a nie inaczej opisywałem prognozowaną cene. Nie bede sie powtarzał - chesz przeczytaj, nie to nie, mam akurat twoja opienie na ten temat w poważaniu.
    O co mam pretensje ??
    O to ze wiadać było jak na dłoni pewne momenty w tej spolce jak ostatni dzien zapisu an WZA, odpuszczenie przez Pietrzka (moze chwilowe) itd itd. Kurs był po okolo 16zł max, liczac człowieka srednio ogarnietego w przedziale 15zł plus minus szło akcje sprzedać. Idac do sedna o to mam pretencje ze cały czas piszesz jak to jest zarąbiście, jaka to super spolka i ze same kokosy na niej. A oboje wiemy ze nie do konca to jest prawda. Przykład dzisiejszej wyceny na poziomie plus minus 11.50 pokazuje jak łatwo w kilkanascie dni stracic 25% kapitału a najgorsze jest w tym wszystkim to ze pomimo tej straty ty dalej wypisujesz te brednie o trzymaniu, i super perspektywach i to juz, za moment, za niedługo...
    Wez wiec sie nie kompromituj, i poprostu odpuść, bo byc moze jakis poczatkujacy przeczyta te twoje wypociny i straci jeszcze wieksze pieniadze.
    Co do rurociągów, to infa wklejane sa tu juz od 2 lat, zwłaszcza ten na wschód, jakos nigdy nie miało to znaczenia przy kursie Fer ale to wiedziałbys gdybys był tu dłuzej...
  • Re: A jednak jeszcze coś znalazłem Autor: ~Badziewiak [188.33.122.*]
    I widzisz taka między nami różnica
    Ja o pierniku Ty o wiatraku
    Ja o interesach spółki a Ty o tym by uciekać z waloru i to obojętnie czy kosztuje 3 zł czy 11zł
    Spółka ma perspektywy być dużo atrakcyjniejszą niż była i jest obecnie stąd moje nią zainteresowanie a jeśli tak jest to i cena będzie atrakcyjniejsza
    Jak widzisz moje doświadczenie nie jest takie jak mnie starasz przedstawić choćby sam fakt wejścia w walor na dnie (sorry że 4 zł uważam za dno bo wcześniej było taniej) nie będę Ci tłumaczył skąd wiedziałem, że dno nastąpiło na 4 zł bo to taka jakby moja tajemnica o której każdy szanujący się inwestor wie lub powinien wiedzieć (oczywiście nie jestem nieomylny ale albo się gra albo nie)
    Wczorajszy mój post też o czymś świadczył mówiący o dzisiejszym dniu
    Powiem tylko jeszcze raz, ponieważ po dzisiejszym dniu właściwie nic się jakby nie wyjaśniło to jeszcze jutro mogą się dziać w cenie małe zawirowania
    Jesteśmy na wsparciu które dziś wybroniło się
    Jutro na pewno podaż jeszcze się uaktywni jednak popyt powinien się wzmóc
    W zależności jak będzie to albo w dół albo w górę
    Ja jako optymista i sam fakt, że nikomu raczej już się nie opłaca sprzedawać taniej uważam, że od jutra idziemy już wyżej
    Pomocne tu są też perspektywy spółki oraz fakt, że nastąpiły i jeszcze nastąpią zmiany w zarządzie, Bajor już zmiękł i nie stoi murem przeciw Pietrzakowi który na dzień dobry wchodząc wniósł kontrakt, po mimo bardzo słabej końcówki sesji szerokiego rynku i w całej europie a właściwie świata Ferrum stanęło na wsparciu lekko się odbijając

Wszystko sie zgadza tylko ze wspracie jest na 11zł a nie wyzej, co nie zmienia faktu ze wyhamowali. Na ile i czy ostatecznie to sie jeszcze okaże.
  • Re: A jednak jeszcze coś znalazłem Autor: ~Badziewiak [188.33.222.*]
    Nie, nie na 11zł bo wyżej a nikt tam nawet nie próbuje zejść bo się boi, że uruchomi stop losty i tylko może stracić. Myśli, że je wyciągnie odbijając kurs
    Zobaczymy z kim tu gramy
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~pałeczą w [94.23.215.*]
    No ładnie, nie są to jednak jakieś niesamowite konkrety,nic odkrywczego, o tym wszystkim się pisało już, pan badziewiak, pan22000szt, inni też, są też rzeczy które jakby są oczywiste i sie o nich nie mówi

Jeden goścnapisał że spadnie do 11zł i 10 gr - i jak widać czółko dla niego, idzie w tym kierunku. podobno ma sie odbić od tego poziomu.
    co do ubierania , okradania "leszczy?????) to znaczy głupich? czy małych? czy małych i głupich?
    to nieprawda, ponieważ wykres ferrum idzie podobnie do szerszego rynku, mozna porównacz innymi spółkami przemysłu cieżkiego... nie było tak żeby ferrum szedł w dół bo cwaniaczki rządzą a reszta w górę. wszystko, WSZYSTKO szło równolegle. Stary, no są ludzie którzy czują blusa tutaj a to docinanie niczemu nie słuzy. nie ma cudów. kurs musi spaśći spada, potem pójdzie d góry, bo i ferrum dobrze stoi i są dobre przedpowiednie dla calego sektora. nie pa sensu analizowac spolki technicznie z minuty na minute, trzeba wziąc wykres dzienny, tygodniowy, do tego dolozyć fakty z komunikatów oicjalnych, trza wziąc pod uwage polityke do tego. to po superpozycjach daje wektor zmian. bedzie lepiej, bo takie sa wskaźniki ekonom i analiza techn daje pozytywne wibracje - w każdym razie nie mozna zakochac sie w wykresie. to wszystko jasne jest i proste, jak sie czyta, ale ludzie naprawde tego nie rozumieja. pomyśl, my tu napinamy sie ale myslisz ze postami swiat zmieniamy? ilu nas tu jest? 30 osób? ilo mozemy miec razem akcji? 10 % wszyscy jesteśmy wobec tego leszcze. w ogole nie przsyjmuje tego sformulowania, leszcz. są doświadczeni, niedoświadczeni, mądrzy nimądrzy, sprytni naiwni, bogaci, biedni. słuchajcie - około 2% inwestorów indywidualnych dyponuje kasą na gpw powyżej 100 tys zł. jezeli to my, to okej. co sie podniecac spadkiem albo wzrostem przy wolumenie 500 sztuk? szkoda paznokci.
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~tata1 [83.8.97.*]
    Fajny post! Napisales tresciwie i dosc obiektywnie mam podobne zdanie . Powiedziane tak jak zkwitowal onegdaj s.p. Marian z Torunia w kilku niewybrednych slowach to co lezalo wszystkim na watrobach. Co do Edmunda to sam podpalilbym stos pod nim za jego czarnowidztwo . Czy umiejetnosc przewidywania ? Gdybym mial wiecej dystansu dwa lata temu , to tak jak radzil Edmund przy 15zl sypnal bym troche wiecej coby odkupic . Z tym poziomem 1zl to lekka przesada , ale nikt dokladnie nie jest w stanie przewidziec . Najwazniejsze jest w tym wypadku rozpoznac w jaka strane plynie rzeka i nie walczyc z pradem.
    Edward :-))
    Nie Edmund :-)
  • Re: do alojzego i edka Autor: ~tata1 [83.8.77.*]
    OK!
[x]
FERRUM 5,35% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.