Początek dzisiejszej sesji był bardzo ciekawy. Jak wszyscy wiedza ktoś dał duże zlecenie kupna PKC za jakieś 0,5mln zł. Pół godzinki notowania były zawieszone i koniec konćem poszło to zlecenie po 17zl. Zastanawia mnie kto dał kontrzlecenie po 17zł i to akcji aż za 1mln zl, sprzedać te akcje można było znacznie drożej chodźby nawet po 18zł. Ktoś tu z dużą gotówką steruje kursem i trzyma go jak najniżej.
No ok to powiedz mi kto sypałby tyle akcji skoro ta spólka ma taką przyszłość, ktos tu ostro zagrywa na tej spółeczce, boje sie że dzisiaj wlazła spekuła i jak kurs jutro nie ruszy na północ to zaczną wywalać tak szybko jak szybko kupowali dzisiaj....
Wiesz, im wyżej 17 zł, tym wzrosty nie będą już tam imponujące, bo może nie sporo osób, ale jednak trochę akcji poszło za 15 zł i spokojnie i bezpiecznie można już realizować zyski. Podobnie było na początku stycznia przecież - wydawało się, że z 17 mamy imponujący skok na ponad 19, a potem - realizacja zysków i zjazd. Ktoś zaczął kupować, inni się rzucili i ten ktoś przedał, a inni - stracili. Oby tak nie było.
Ja obecnie patrze z boku bo dzisiaj sprzedałem i zobacze co sie jutro stanie bo ta dzisiejsza sesja była nad wyraz zaskakująca..... może to tylko dalsza zagrywka przed uwalaniem kursu, ktoś dzisiaj nabrał tyle akcji to może jutro równie dobrze je wywalać...