W jednym z ostatnich wywiadów z Prezesem słyszymy jakoby to Orzeł realizował ostatnio plan ekspansji na internetowym rynku opon. Z ciekawości sprawdziłem czy jako potencjalny klient zrobiłbym zakupy w Ćmiłowie. Wpisując w googlach "opony" "sklep opony" strony realmoto.pl, ani salon-opon.com nie było na pierwszych dziesięciu stronach wyników. Dalej nie szukałem bo zawsze wystarczają mi dwie pierwsze strony wyszukiwania. Pewnie mój test był niepełny i tendencyjny, ale kto z Was korzysta z innych wyszukiwarek? Kto z klientów wpadnie sam na to, by szukajac opon wpisać w wyszukiwarce "realmoto" czy "salon opon"?
A teraz trochę optymistyczniej. Sam kupiłem w tym sezonie trzy komplety zimówek w Orle. Zarówno na realmoto jak i salonopon. Obsługa super ceny naprawdę konkurencyjne. (ciekawostką jest różnica cen między sklepami)
Jestem zadowolony, ale trafiłem tam ze strony orzelsa.com.
ja dlugo szukalem w zeszlym roku ale nie zimowek bo juz mam tylko - letnich a ze bylem zdecydowany na jeden konkretny model - nokian h (z reszta polecam - b. dobra proporcja cena/jakosc i b. dobre opinie a przegladalem duzo, czytalem o wszystkich i stwierdzilem, ze nie beda wydawal kupe kasy tylko na nazwe opony) i szukalem konkretnie pod najtansza cene pod ten rodzaj i znalazlem jakiegos goscia z malym sklepem iternetowym 300km ode mnie ale wszystko ok - cena najnizsza, dostawa za darmo i opony swierze. przejechalem na nich caly zeszly sezon i jestem w 100% zadowolony z zakupu. moge polecic zdecydowanie :) opinie rzeczywiscie podzielam, ze sa na 5 - nie scieraja sie za bardzo, dobrze sie trzymaja i na mokrym i suchym i sa ciche. cena mniej wiecej po srodku sie plasuje. polecam ten model bo nie o wszystkich nokianach krazy dobra opinia. zimowki ponoc tez nie sa az tak dobre... ale zeby nie bylo off topic to powiem, ze dzis zaladowalem troche pp do wora po bardzo promocyjnej cenie :D gdyby sie okazalo, ze bedzie jeszcze bardziej promocyjna to zabiore to temu co tak uwala kurs pod obkupienie pp hihi a jak nie to trudno :P chociaz nizej to juz bedzie ciezko - mysle, ze max tzn. min co dadza rade zepchnac to bedzie 06 przy baaardzo zlym wietrze
Kolego, są jeszcze porównywarki ce gdzie orzeł wypada bardzo ciekawie oraz Allegro. Kiedyś z nimi mailowałem na ten temat i mówili że pozycjonowanie się na podstawowe frazy jest kosmicznie drogie.
Generalnie to kupowanie opon przez internet bardzo się opłaca. Wystarczy wybrać odpowiedni sklep, a wszystko będzie w porządku. Polecam www.artmech.pl - moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sklepów tego typu w Polsce, a mam trochę rozeznania w temacie.
Skoro chcesz kupić tanie opony, no to nie zastanawiaj się dłużej - po prostu zajdź pod adres www.oponypremium.pl, tam na pewno znajdziesz dobre opony. Pracownicy są mili i profesjonalni, zawsze pomagają.
Trzymajcie namiary - link Na mieście jest po prostu dużo drożej, ale nie nastawiajcie się z góry na konkretny sklep, bo po tym względem również są spore różnice widoczne. Zależy jak traficie, na jakie promocje.
Nowe, świeże opony sprzedają w sklepie AMJ ze strony amj-opony.pl. U nich gumy są maksymalnie z datą produkcji do 12 miesięcy wstecz, także modeli z roku 2015, 2014 i dalej się tutaj nie znajdzie.
W sieci teraz można znaleźć opony dużo taniej. Ja zawsze zamawiam na logistyce opon po cenach hurtowych. Jakość górna półka a dużo można zaoszczędzić. pozdro
Teraz na wiosnę kupowałem opony od http://ringopony.com.pl/ Tak czy siak uważam, że przez internet lepiej bo po pierwsze taniej a po drugie wygodniej. Ring ma fajne ceny jeżeli chodzi o takie rzeczy. zawsze kupuję tam chemię samochodową, wtedy skusiłem się na oponki i nie żałuję bo śmiga się na nich aż miło.