• AB - zbierany pod raport? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    jak na razie papier skutecznie opiera sie korekcie. albo jakiś fund systematycznie skupuje broniąc kursu jednocześnie, albo ulica zbiera pod wyniki (pewnie niejako "z urzędu" bardzo dobre). może to forumowy koneser lub jak go zwał skupuje? ;-) wolę poczekać z boku na razie. sytuacja na szerokim niepewna, a jeśli nawet cena na AB ucieknie to obecnie jest wiele dobrych i przecenionych spółek więc coś się wybierze. jestem ciekaw merytorycznych opinii zdrowych na umyśle inwestorów ;-) pzdr.
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    dokladnie tak samo uważam - sytuacja na rynku ryzykowna, ab zadziwiająco mocne, czekam... jak ab znowu pokarze zysk operacyjny na poziomie 40 mln to bede zalowal ze sprzedalem... i przy spokojnym rynku odkupie tym razem powiedzmy "bez względu na cene"...
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~xtachnic7 [89.234.213.*]
    Greg a co byś polecił....?
    Pozdrawiam
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: gambling [212.2.96.*]
    No coz. Ja w zeszlym tygodniu wyszedlem i dolaczylem do czekajacych na korekte. Ale zeby nie bylo, wyszedlem szeroko z calego portfela, pod zmiane koniunktury, nie tylko z AB. Niby za duzo sie mowi o tej korekcie zeby nastapila, ale z drugiej strony juz tak dlugo sie mowi, ze w koncu nastapi :) No i rzeczywiscie jakby na AB sie nie udalo to mam jeszcze kilka spolek, na czesci z nich na pewno doczekam sie cofki :) Boje sie tych deficytow budzetowych wszedzie na okolo
  • tik tak w poniedzialek raport... Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    wreszcie i stanie sie jasnosć:) PZdr
  • Re: tik tak w poniedzialek raport... Autor: ~Gambling [85.222.87.*]
    Z innych info raczej caly sektor slabo przedzie... Zobaczymy jak sobie poradzilo AB
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~Nowy Miszczu [194.63.135.*]
    Moim zdaniem na świecie korekta niemal pewna. W USA i w Anglii indeksy są już bliżej absurdalnych poziomów ze szczytu hossy niż poziomu dna, jakie mieliśmy przed rokiem, a przecież kryzys wciąż jeszcze trwa i do kolejnej hossy raczej daleko. Są też takie giełdy (np. Chińska, która pierwsza zaczęła w ubiegłym roku rosnąć), w których spadki trwają od jakiegoś czasu. Jak na zachodzie korekta ruszy pełną parą to i u nas nie będzie co marzyć o wzrostach. Stąd sądzę, że obecnie raczej czas na pozbywanie się papierów.

AB mi się podoba już od dłuższego czasu i fundamentalnie wszystko jest ok, ale nie podoba mi się wykres. Za dużo już jak dla mnie zdrożało, dlatego sprzedałem akcje po 14 z hakiem i jak do tej pory czekam aż będzie taniej albo zdrożeją inne spółki, które kupiłem w miejsce AB. Pewnie bym AB trzymał i nie zważał na wykres bo ogólnie gram długoterminowo, ale moim zdaniem zbyt wiele obecnie ciekawych i sporo tańszych, choć AB też tanie, spółek na parkiecie.
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~Nowy miszczu [194.63.135.*]
    ps. Oczywiście korekta nie oznacza, że nie można na giełdzie zarabiać, dlatego właśnie mimo że spodziewam się spadków to jednak po sprzedaży akcji AB natychmiast kupiłem inne ;)
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~pat [89.76.203.*]
    no maaxx masz kompana
  • no i no i Autor: ~maaxx [77.112.238.*]
    no i nie żaluje ze sprzedalem...:) PZdr
  • Re: no i no i Autor: ~anna [77.112.50.*]
    dlaczego to rośnie, przychody lekko spadly a zysk tylko o 5 % up?
  • Re: no i no i Autor: ~Gambling [212.2.96.*]
    Bo caly rynek rosnie wariacko dzisiaj
  • Re: no i no i Autor: ~lelo-pakero [79.185.201.*]
    No nie wiem maaxx... ja myślę, że nikt nie spodziewał się rewelacyjnych wyników (bo niby z jakiej paki) tylko potwierdzenia dobrej sytuacji i tendencji w spółce, która działa w branży mocno dotkniętej kryzysem i stąd myślę ten dzisiejszy wzrost, wyrażający optymizm i zaufanie inwestorów w co najmniej udaną przyszłość tej spółki, bo w końcu na giełdzie kupuje się przyszłość... Pozdro
  • Re: no i no i Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    tak masz racje, chyba troche na wyrost ten post pod wplywem emocji, ale wiesz ab zawsze podawalo wyniki duzo lepsze niz oczekiwania, ostatnio norma sie stalo ok 20% na plus nawet w szczycie kryzysu tak trzepali. Troche liczylem na wiecej, gdyby walneli naprawde cos rewelacyjnego to bym wszedl a tak znowu te czekanie:)
  • Re: no i no i Autor: mdr100 [85.222.122.*]
    Panowie siedze na tym papierze od lutego zeszlego roku. Ciagle dokupuje. Gdybym w lutym wszedł ze 100% kapitalu to bym juz z cieplego kraju pisał tego posta. Robie z AB interesy od lat Przybyło to łepski facet, grupa po kryzysie jest mocniejsza niż przed. Obserwując spólki o podobnym profilu to licze ze do c/wk 1.5 powinno w tym roku bez większych tapnięc po drodze dojśc.
  • Re: AB - zbierany pod raport? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    jako przedstawiciel giełdowej leszczyny gratuluję wszystkim akcjonariuszom i pozdrawiam
  • szok Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    szok ale grzeja
  • Re: szok Autor: ~pat [89.76.203.*]
    napisz ze jest padaka bo fundy wywaliły dzisiaj 400tys papiera...
  • Re: szok Autor: ~Gambling [212.2.96.*]
    Prawde mowiac wzrosty z ostatnich dni wygladaly jakby byly wlasnie pod to przewalenie na wysokosci 18,30. Wyniki nie uzasadnialy takiego naglego ozywienia. Obstawialbym, ze teraz kurs "puszczony" swobodnie troche skorekci.
  • Re: szok Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    przyznaje ze uroslo duuuzo wiecej niz myslalem. I mozecie mnie teraz zagryźć ale roslo nie tak jak "kiedyś" i te wzrosty mi sie nie podobaly. Co nie zmienia faktu ze jestesmy wysoko i moglem sprzedać duzej wyzej. Jedno co mi sie nie podoba to ze kalsyczne dla ab (robili to wiele razy) dziwne ruchy fundow na sesjach wzrostowych po wynikach.
  • Re: szok Autor: mdr100 [85.222.122.*]
    Cos nam spada a Action spółka o podobnym profilu ma juz C/WK rowna 1.95! Tak ze AB nadal ponizej swoich mozliwosci...
  • Re: szok Autor: ~Ania [77.112.23.*]
    Action zawsze był lepiej wyceniany. A jeżeli chodzi o ABPL to narazie szczyt możliwości osiągniety, stad m.in sprzedaż przez fundusze. Wg mnie dobry moment aby zrealizować pokażne zyski.
  • Re: szok Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    pracujesz w Bre?:)
[x]
ABPL 3,22% 134,80 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.