cięzko zebrać dużą ilość papiera bez podnoszenia ceny , ale ja jestem cierpliwy i już pewnie za kilka dni uzbieram odpowiedni pakiecik i za rok lub dwa 100% murowane
pozdrawiam cierpliwych
Skad u ciebie taki pesymizm? rynek nie oczekiwal raczej lepszych wynikow sadzac po zachowaniu kursu. Spolka ma nadal bardzo atrakcyjne wskazniki wzgledem branzy, ma zapewnione przychody w kolejnych latach. Przychody i zyski mimo ze nie powalily byly i tak znacznie lepsze niz w roku ubieglym. W kolejnych latach moze byc tylko lepiej.
http://media.atm.com.pl/pl/pr/158752/atm-s-a-osiagnela-w-2009-roku-ponad-283-mln-zl-przychodow-i-10-83-mln-zl-zysku-netto
Skąd pesymizm? Jeżeli spółka ma jeden duży projekt (112), z którym może nie dać sobie rady, to wszystkie siły zostaną tam rzucone. Ryzyko więc wzrasta. Dodatkowo planowane są duże inwestycje (dofinansowane z EU), na które nie mają środków i raczej drugi raz inwestorów już nie przekręcą. Drugi rok z rzędu nie będzie dywidendy. Likwidowane są spółki, które miały być filarem innowacyjności. Płatności mobilne cały czas generują straty. Dalej mam wymieniać skąd u mnie równiez pesymizm?