Weź no GOROL wytłumacz konkretnie, dokładnie, precyzyjnie... na czym ma polegać to dymanie? Że niby jak się ma akcje po 14 zł, wcześniej po 9... to się spuszcza kurs w dół żeby stracić i likwiduje się kontrakty na rury?
No weź wytłumacz stary, tylko nie uprawiaj demagogii że " leszcze są za ciency żeby zrozumieć i szkoda tłumaczyć" No weź wytłumacz Stary :)
Bardzo prosto. Kupuje się towar po zawyżonych cenach u łańcuszka pośredników. Prawdziwy zarobek jest na tym co odpala pośrednik. Zysk firmy, wzrost wartości akcji i ewentualna wypłata dywidendy są nieistotne, bo zarabaia się kompletnie na czym innym. Posiadanie akcji jest tylko sposobem na trzymanie ręki na cyklu dostaw do firmy.
Ciekawa teoria , aczkolwiek bardzo spiskowa. Co w takim razie co z funduszami , ich zaangażowanie niejednokrotnie 5% ,,8% w spółkę nie pozwala na podejmowanie decyzji dotyczących firmy . Twoim zdaniem pozwala na bierne przyglądanie się katastrofie ich strategicznych inwestycji
Dlatego fundy muszą się opowiedzieć po którejś ze stron. Według mojego prywatnego zdania postawią na uzdrowienie sytuacji i rozwój tej firmy, gdyż ma duży potencjał. Polecam dzisiejszy Parkiet.
O CZYM TY MÓWISZ ? JAK BYŚ POMIDORY NA TARGU SPRZEDAWAŁ. łańcuszek pośredników?... zawyżone ceny?, a na końcu jeszcze zawyżona cena dla Duńczyka a pod stołem reszta.....?
Wybacz, ale kompletnie nie jestem zainteresowany przekonywaniem ciebie do tego co napisałem. Masz inne zdanie/informacje na ten temat - twoja sprawa. Przeczytaj jednak projekt naprawczy przygotowany przez Pietrzak Holding do inwestorów indywidualnych. Pozdrawiam.
To porównaj sobie wykres 2-3 letni ferrum z , np. hutmenem, albo nawet z vistulą. Mniej więcej idą podobnnie.. dziwne, nie?jak to na rynku. To znaczy że garnitury i kolanka miedziane tam też są sprzedawane pod stołem wg Ciebie?
Nie zgrywaj świetnie zorientowanego i traktuj czytelników poważniej :) Czytać programy, komunikaty i inne niusy to my potrafimy (chociaż w zasadzie powiniem mówić tylko za siebie)
nie fantazjuj. Nowa miotła, to nowe nadzieje (na giełdzie nadzieje?!?) , ale kontehentci ferrum nie specjalnie sie przejmują kto będzie zarządzał. Węgrzy dalej będą sprzedawać łączniki do rur, a Duńczycy (i inni) dalej będą kupować rury - jak ceny będą atrakcyjne oczywiście.