A wczoraj wypełnienie do końca struktury firmy,by być obecnym na każdym etapie prac:
"Photon Energy announces the establishment of a new subsidiary
The Management Board of Photon Energy a.s. informs that on 10 February the company received information that on 3 February 2010 its new fully-owned subsidiary Photon Import s.r.o. was registered by the Municipal court in Prague. The company is domiciled in Prague and has a base capital of CZK 200,000 CZK (EUR 7,661 or PLN 31,172) and will handle all imports from Photon Energy's suppliers of photovoltaic modules."
Za caly rok maja 315 tys euro zysku netto vs -254 tys euro starty za 2008 rok, ale 4 kwartal jest zdecydowanie inplus w poronaniu za IV Q 2008 , 667 vs -124 tys euro.
Czyli nei jest zle, switeny raport zobaczymy co dalej...troche aktualna cena mnie przeraza bo tak 3 zl za papier by sie przydalo:)
pozdr
Spokojnie. Wyniki jednostkowe zupełnie nie pokazują zyskowności firmy. Skonsolidowane wyniki będą kilkakrotnie wyższe. Myślę,że nie ma zagrożenia dla realizacji prognoz. Będzie na pewno ponad 10mln zysku netto i ponad 75mln przychodu, a to już czyni wskaźniki bardzo atrakcyjnymi. Pozdr.
Dnia 2010-02-13 o godz. 14:31 ~photon napisał(a):
> Spokojnie. Wyniki jednostkowe zupełnie nie pokazują
> zyskowności firmy. Skonsolidowane wyniki będą kilkakrotnie
> wyższe. Myślę,że nie ma zagrożenia dla realizacji prognoz.
> Będzie na pewno ponad 10mln zysku netto i ponad 75mln
> przychodu, a to już czyni wskaźniki bardzo atrakcyjnymi.
> Pozdr.
A już po II kwartale 2010 może okazać się,że mamy 1pln zysku na akcję. Firma zrabia na wysokomarżowych projektach instalacji PV pod klucz. W zeszłym roku zbudowano instalacje o wielkości ponad 3MW. Na ten rok już zakontraktowane są instalacje na 20 MW!
Stawiam,że obroty za 2009 wyniosą 75,zysk 11mln. Za 2010- obroty 300mln, zysk 32mln. Kolejne lata zależą od otoczenia rynkowego (lokalnie) i kierunków ekspansji(Chorwacja, Bułgaria,Węgry Rumunia, Polska).Pozdrawiam
w roporcie nieskonslidowanym za trzy kwartały
przychody były = 5,3 mln PLN (32mln CZK)
zysk wynosił = - 1 ,470 mln PLN (-8,9mln CZK -na minusie)
a w skonsolidowanym raporcie za ten okres
przychody były = 19mln PLN (117mln CZK)
zysk wynosił = 0, 472 PLN (na plusie) (2,8mln CZK)
a teraz w nieskonsolidowanym raporcie za cztery kwartały mamy:
przychody=9,5mln PLN (61mln CZK)
zysk = 1,24mln PLN (8mln CZK)
w tym samym raporcie:
"The management board of Photon Energy on 18 November announced a revision of its consolidated financial projections for the full-year 2009."
czyli korekta skonsolidowana (!!!) prognoza na 2009 która mówi że zrobią
przychód 510mln CZK > 76mln PLN
zysk netto 68 mln CZK> 10,2 mln PLN
eps (earn per share) 2,96 CZK > 0,44 PLN na akcję
1CZK =0,15 PLN
jeśli mój tok rozumowania jest poprawny to zbliżone wyniki zobaczymy w raporcie skonsolidowanym
umiesz czytać ?
jak 18 listopada (do końca roku jeden miesiąc) mówią ze zrobią 510 mln CZK - to chyba wiedza co mówią
pokazałem ci różnice miedzy raportem skonsolidowanym i nieskonsolidowanym za 3 kwartał - a ty swoje
ja mówię ze raport skonsolidowany za 4q powinien pokazać 10,2 PLN zysku- 0,44 PLN na akcję i ze prognozę wykonają .