• analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~anal [109.243.166.*]
    SPÓLA JEST W KANALE WZROSTOWYM WIEC BEDZIE ROSŁA !

11.02 Walor znajduje się w długoterminowym kanale wzrostowym, kurs jest powiązany ze średnią SMA45 ( niebieska ) .Wstępnym sygnałem zmiany trendu bedzie przełamanie poziomu wsp1-12.0 . Negatywna jest wymowa świecy z 29 stycznia , tworzy ona pro-spadkową formację "objęcia". Podobna sytuacja powstała 10 lutego. Z drugiej strony walor dobrze reaguje na pro-wzrostowe świece "młotek" i "odwrócony młotek". Wykres nr 2 przedstawia koncentracje zniesień fibonacciego wzmacniające wsparcia

http://atwig.pl/index.php?id=00211145232&wykres=jeden
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~22000 sztuk [81.190.61.*]
    Niezależnie od tego czy jest optymistyczna czy nieoptymistyczna, w aktualnym otoczeniu spółki (i w spółce) dzieją się rzeczy, w świetle których analiza techniczna traci wartość. Inaczej mówiąc - nie ma sensu.

To mówiłem ja, Jarząbek
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~22000 sztuk [81.190.61.*]
    a jeżeli już, to gdzie są obroty wtej analizie?:
    po pierwsze:
    szczyt z 28 stycznia nie został potwierdzony większymi obrotami w stosunku do szczytu poptzrdzającego go z 10 grudnia. - wstępny sygnał negat

po drugie
    po szczycie z 28 stycznia następił spadek obrotów i wzrost dopiero na lokalnym dołku z dnia 5 lutego. po tym dołku nastąpiła korekta w górę wraz ze spadającymi obrotami, ze szczytem 9 lutego. - drugi sygnał wstępny negat

po trzecie
    wsparcie średnioterminowe jest na poziomie najniższym pomiędzy szczytami z 10 grudnia i 28 stycznia - 11,10 zł - jak przebije od góry - negat

Lecz niedługo walne a tego AT w ogóle nie uwzględnia.

• Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~anal [188.33.122.*]
    bredzisz:
    1) obroty z 19 wrzesnia sa wyższe 08 grudnia, I CO STAŁO SIE COŚ?! Takie pitu pitu jak ty wstawiasz z obrotami odległymi od siebie o 3 miechy to se można. Abstrachuje od tego ze fer to nie jest super płynna spółka . Jakbys sie mial podniecac każda sesja gdzie była wymiana akcji to BYS SIE POSRAŁ. FAktem jest ze jest świeca "objęcie" z 29 stycznia i to jest niepokojące . SEK W TYM ZE JAK DOTYKA dolnej linii kanału to sie łyka ze stopem i to wszystko
    Spokojnie chłopie, to że dałeś sobie ksywę "anal" nie oznacza, że sie podniecę.
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~jan [80.52.131.*]
    koledzy tu nie chodzi o analizę tylko o przejęcie firmy .wystawcie 5% akcji to będziecie widzieć czy skupią,
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~tata1 [83.8.66.*]
    Jeszcze nie tak dawno 10zl wydawalo sie niedopokonania !! Teraz jest tez niedobrze . Ferrum nie jest samotna wyspa oderwana od indeksow . Prosze zobaczyc gdzie bylismy rok temu czy moze 1.5 roku temu przy tamtych poziomach WIG. Dlugodystansowcy powinni byc zadowoleni , skoczkowie troche mniej
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~22000 sztuk [153.19.111.*]
    Tak. Ogólnie kluczowa dla kursu jest wiedza (której jeszcze nie mamy),
    -kto będzie rządził
    -kto będzie prawdopodobie (ale przeciez nie na 100%) nowym głównym rozgrywającym - - kto za panam P. stoi?
    - a może pan P. działa sam za siebie?
    -dlaczego tak walczą o spółkę (konkretnie dlaczego: taki i taki kontakt, taka i taka perspektywa, tyle i tyle)

jak to będzie dobrze znane, tak adekwatnie zachowa się kurs w średnim terminie.

Analiza techniczna nie ma tu specjalnego znaczenia. Jednak tak jak mówisz, Ferrum to nie wyspa i zachowuje sie podobnie jak inne spółki w sektorze (podobne wykresy, podobnie układają się wzrosty spadki i zwroty).

Te zachowanie jednak w którymś momencie znacznie odbiegnie od reszty w związku z rozstrzygnięciami (jak napisałem na wstępie), które muszą nadejść.
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~22000 sztuk [153.19.111.*]
    Jeszcze słówko do gościa o ksywce "anal" (cokolwiek to oznacza):

Zaintrygował mnie Twój styl, elokwencja, poprawność gramatyczna, w związku z tym
    przepraszam, że tak delikatnie, grzecznie i nadzwyczaj dyplomatycznie zabrzmi pytanie, które mam do Ciebie: czy nie spadło Ci nic ciężkiego na głowę? nie zjadłeś nic przeterminowanego ostatnio? Napisałeś takie zdanie przedtem, cytuję:
    "Jakbys sie mial podniecac każda sesja gdzie była wymiana akcji to BYS SIE POSRAŁ."
    A to zdanie, kolego "anal", oznacza, że dostałeś rozwolnienia i jednocześnie pomieszała Ci (z dużej litery :) się w głowie analiza techniczna z polityką. W analizie technicznej takie "pierdnięcie" (czy posranie? - staram sie dopasować stylem i słownictwem do autora tamtego postu) jak wymiana akcji, traktuje się zwyczajnie jako zwykły obrót i nie ma znaczenia gdzie fundamentalnie leży przyczyna obrotu. Mały obrót to mały. Duży obrót to duży i koniec.
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~Badziewiak [109.243.70.*]
    Może jego nick jest motywowany od czegoś innego?

np: http://pl.wikipedia.org/wiki/Seks_analny
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~loki [109.243.254.*]
    Brawo brawissimo! Celna riposta!:) Chamstwo trzeba tępić . Jednak co do analizy którą ten prostak wkleił, to sie kolego drogi mylisz. Jest zrobiona poprawnie. Oczywiście możesz wątpić w surową AT , ale jest to pewien rodzaj sztuki . Psychologia w ujęciu matematycznym. Na tym protalu to są jacyś pasjonaci. Napisałem do nich o analizę Azotów i wysłali mi za darmo..
    Pozdrawiam
    Longin
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~rufus [188.33.218.*]
    A zes sie czepił , dobrze jest a będzie lepiej ,
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~ruf [109.243.12.*]
    zgadza sie!:)
    Nie przejmować się, techniczne spadek tylko do 11,10 zł. Potem się odbije i wróci do 13,50.
  • Re: analiza techniczna jest optymistyczna !:) Autor: ~ferrum [213.77.59.*]
    .. no to pocieszyłeś tych co kupili 3 lata temu np. po 19 żł, ha,ha,ha
    Ale pójdzie do góry... pójdzie, niestety chyba nie tak szybko jakby się chciało. Myślę(to tylko moje zdanie - każdy może mieć inne), że rozwiązanie sprawy z władzą nie będzie mieć znaczącego wpływu, taki jedno-dwu sesyjny skoczek do góry. Prawdziwe wzrosty się zaczną jak będzie info o wynikach, duuużych kontraktach a może przejęciu... albo konsolidacji w większą grupę kapitałową.
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.