No i co z tym raportem za IV kw. Wielkie gówno miał być zysk historyczny, a jest strata. I to nie dlatego , że coś tam po prostu obroty strasznie spadły, w 2008 r w IV kw był obrót 6 mln zł i zysk netto 0,4 mln zł, a teraz 4 mln obrotu i strata. Do d..... z tą firmą
Jak raportu nie było. Dziecko czytaj , nie pisz bzdur.
Masz dziecko linka i się "pociesz"
https://www.bankier.pl/wiadomosc/SYMBIO-Raport-kwartalny-za-IV-kwartal2009-roku-2091286.html
P.S.
Symbio miałem 2 m-ce temu kupiłem 1000 szt po 12 zł i sprzedałem po dwadzieścia parę , zobacz na moje wpisy na wątkach i daty, jeśli twój umysł umie daty z faktami kojarzyć. Ale kapitał tu to była zabawa.
Mogę wam podpowiedzieć w co zainwestować - w PRAGMĘ INKASO, za 2 m-ce przechodzi na gł. parkiet i cena nie może spaść poniżej 15 zł (warunek kapitalizacji)
sluchaj dla mnie to nie ma znaczenia jakie wyniki ja kupuje i kupuje a jak nie dzis to jutro a jak nie jutro to za rok urosna , mi kasy za bardzo nie potrzeba , wiec jak nie widze problemu nie musze sprzedawac, i po problemie. a ty nie musisz kupic odemnie, bo nie ukrywam mam tego troche nakupionego bedzie z 2 k , ale mi to wisi jak pisałem nie musze sprzedawac, a prawo fizyki jest takie co spada musi kiedys urosnac i wlasnie kiedys sprzedam.
EEE jak kasy Ci nie potzreba i chcesz ja tracic to rzeczywiscie nie spzredawaj, broń boże. Tutaj twoja strategia inwetsycyjna ma pole do popisu. Sławek ma trafił w setno. czasem rzeczywsicie sie zdaza ze spolka pokaze strate - w tej fazie rozwoju mozna tlumaczyc jeszcze pzreinwestowaniem - ale gdy spadaja tez przychodzy to to oznacza jedno . Mniej kasy mieli ze spzredazy, pensje sobie placa takie same i stad strata - w takich warunkach gdzie ma byc miejsce na kase pod inwesycje i rozwój. Slawek.- Pragma faktycznie nie spadnie, ale wielkich wzrostów bym sie nie spoadziewał . Z branzy juz lepiej GPPI. Po wynikach radze raz jeszcze dokładnie je porównać.
Widze ze niektórzy mają problem z podjęciem inwestycji na spółeczce Symbio
Nie wiem czym sie ekscytujecie ze raport był taki sobie, i sprzedajecie w panice jak ten baton na 14 zł, bo nie wzrosło 30 % ? Zasadnicza sprawa (wazne prosze przeczytać) firmy (producenci) nigdy nie mieli lepszych wyników finansowych w 4 Q kwartale składają sie na to dwie zasadnicze rzeczy i musicie sobie to uzmysłowić ....
1. Sklepy hurtownie itp punkty sprzedażowe zamaiają towar maksymalnie do konca października ewentualnie do połowy listopada. W listopadzie jak wiemy a moze niektórzy nie wiedzą płaci sie podójny podatek dochodowy w firmach (nasz kochany urząd skarbowy) z tego powodu sklepy domaiają tyle towaru po to aby wykazać stratę w listopadzie bądź być na zero.
2. Najważniejsza sprawa (prowadze 4 rózne interesy i wiem jak to jest) - tak racja sprzedaż w grudniu jest wysoka w punktach detalicznych ale nie myślicie o jednej ważnej rzeczy, kto handluje musi zrobić renament dlatego w grudniu hurtownie i producenci mają mniej zamówień. poprostu towar trzeba policzyć im jego mniej tym lepiej a z drugiej strony podatnik (*firma), która wykarze duże przychody w grudniu podatek dochodowy płaci za renemant i cały rok obrotowy do konca kwietnia kolejnego roku. - to sa przyczyny mniejszych przychodów symbio i innych spółek zajmujących sie prdukcja i sprzedażą. !!!
Jak emitent napisał duzo zmówien przeniesiono na kolejne misiace ? czemu a no wiadomo w grudniu sklepu duzo posprzedawały dlatego widzimy domówienia towarów dopiero w styczniu i przychody spółki za sam styczen żedu 1 milion 900 tys zł
zgadzam sie z toba bo tez prowadze interesik.
a spólka naprawde osiagnela duze zyski w styczniu, i dobrze prosperuje tylko dziwi mnie to ze jeszcze nie kosztuje 40 lub 50 zł , ale mysle ze to kwestia czasu iniedługo tam sie spotkamy.