Pamiętam jak kupowałem PQA za 62 zł i sprzedawałem po 82 zł. Dziś wartość księgowa tej spółki to zaledwie 0.6 to jeden z najniższych poziomów C/WK tej spółki. Kapitalizacja jak i wartość podpisanych kontraktów ( budów ) PQA sprawiają że wartość jej akcji na dzień dzisiejszy powinna lekko kosztować minimum 25 zł. Teraźniejsza zima jest bardzo mroźna i przez nią wiele spółek budowlanych ma wstrzymane bądź rozciągnięte w czasie zlecenia. Kwestia wiosny a ja osobiście stawiam że do września 2010 wartość akcji PQA będzie oscylować na poziomie właśnie 24-25 zł/szt.
Dziś skupiłem (nie chwaląc się oczywiście) pakiet 2700 papierów po 14.85-14.90 i już wystawiłem go na sprzedaż po 22 zł/szt i taniej nie sprzedam. To spółka o bardzo mocnych fundamentach i jestem za nią w 100% pewny że nie stracę. W 6 miesięcy 50% zysku mi wystarczy :). Podziwiam tych wszystkich którzy tak tanio sprzedawali paiery takiej spółki. Za niedługo duże wzrosty, widać że z giełdy na giełde obroty papierami PQA wzrastają. Wspomnicie moje słowa PQA rok 2010 zakończy na poziomie 30 zł/szt
Kolejny kontrakt POL-AQUA wygrywa na budowę Auchan. Słyszałem o dużym kontrakcie PQA po zakończeniu budowy Auchanu - chodzi o budowę największego hotelu w Gliwicach przy tym markecie.
Może coś jest jednak nie tak, pola dużo wygrywała przetargów ale pytanie jest o marże generowane na tych postępowaniach.
Bo im więcej mają przetargów to tym większe są koszty i ewentualne kary
Nie siądze że tak było, ale wiem że po zmianie p. Stefańskiego będzie bardzo dobrze dla tej firmy. Wyniki finansowe również powinny być wyśmienite. Koniec ze spadkami, 15 zł to było dno tej spółki czas na kolor zielony.
Tutaj jest jakieś drugie dno, na siłe infami chcą powstrzymać spadki, a sypie się z worów bez przery. Gdyby pola była w dobrej formie, Stefański by tej łajby nie opuszczał
nie ma ludzi niezastąpionych ... Stefański dla mnie osobiście czytając jego biografie i historię w PQA powinien już rok temu podać się do dymisji. Moim zdaniem on celowo sam się zwolnił bo wiedział że i tak zostanie przegłosowany na walnym zgromadzeniu i zdjęty ze stołka. Tak to wyszedł w miarę z twarzą ...
Sam bym chciał.
Jestem umoczony na trochę w niej.
Ale mam jeszcze kasę zeby uśredniać tylko mam obawy czy nie maja jakiegoś trupa w szafie
Patrzyłem na grupę ACS ich hiszapńskiego własciela no to zamykają się na zielono w Madrycie.
Zastanawiam się o co chodzi z tak agresywnym spadkiem kursu.
Albo ktoś coś wie i wywala albo Stefański i kumple wychodzą ze spółki
Dnia 2010-02-10 o godz. 16:53 ~rocznik_1969 napisał(a):
> Zobaczycie.
Sam bym chciał.
Jestem umoczony na trochę w niej.
Ale mam jeszcze kasę zeby uśredniać tylko mam obawy czy nie maja jakiegoś trupa w szafie
Patrzyłem na grupę ACS ich hiszapńskiego własciela no to zamykają się na zielono w Madrycie.
Zastanawiam się o co chodzi z tak agresywnym spadkiem kursu.
Albo ktoś coś wie i wywala albo Stefański i kumple wychodzą ze spółki
Było wezwanie -było.
Trzymają kurs-trzymają.
Zbiorą z rynku aby mieć 90%-zbiorą.
Zrobią przymusowy wykup-zrobią.
Po cenie............................możliwie najniższej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!