O co tutaj chodzi? Rozumiem że zima i że branża budowlana ma pod górkę ale przecież chyba nie jest aż tak źle? kupiłem po 19 złotych - uciekać z tego papieru czy uśredniać w dół? kto podpowie?
poczytaj prognozy nawet w dzisiejszym parkiecie ma być tylko lepiej . popatrz na to tak spółka skrajnie niedowartościowana większośc spółek budowlanych ma c/wk 2.0 lub wyżej tu masz 0.65 c/wk .wszystkie spółki budowlane w 2010 będą miały cięzko poprawić wyniki z 2009r. Natomiast polaqua liczy na lepszy 2010 r bo już mają zakontraktowane roboty w 70% a dopiero mamy luty dlatego ja dobieram sam mam firme budowlaną i wiem jakie tu pieniądze można zarabiać.
Też polecam, aczkowiek z dobieraniem jeszcze się wstrzymuję. Jak przegapię dołek, to trudno - akcji i tak mam sporo. Ale widzę, jak oni pracują - mieszkam przy dużej ich budowie. Dla mnie jest to jakiś wyznacznik.
Nie ekscytujcie sie tak obecnym kursem, jesli ktos chce sprzedawać po 17 zl czy nawet po zlotowce to niech sobie sprzedaje, myslę że 2-3 miesiace kurs bedzie na pewno o wiele bardziej zblizony do odpowiadajacego kondycji firmy.
a ja mysle ze potrwa to dłużej ;/
Papiera jest mało na rynku, MP chyba też po cichu zwiększa udział, imho spekulanci bedą doic z reszty ile sie da. Do tego doszła konkretna korekta.
Jak sie towarzystwo wysypie to wtedy sie ruszy. Pytanie czy ludziom wystraczy nerwów zeby na to patrzec :)
Nie wystarczy, niestety... tym bardziej, że ten papier miał w zasadzie od kilku miesięcy jeden zryw, styczniowy. I sam nie wiem, czy wszyscy ci, którzy wtedy papier kupili po nieco 17 zł, nie sprzedali po 19.
Bo było wezwanie przez Dragados za 26 zł. Kupione po 10 lub nieco więcej, a można przewidzieć, że po takim wezwaniu kurs w dół choćby z powodu zmniejszenia free float.
zmniejszyły zaangazowanie, bo przecież ktoś sprzedał Dragadosowi. Zreszta ja też, a teraz jestem z powrotem po 14,94 zł. Poczekamy, zobaczymy. moim zdaniem da tu się ugrać spokojnie z 50%.