Czytam wypowiedzi na tym forum i tak sobie myślę, ze im trafniejsze są moje prognozy, tym bardziej część ludzi mnie zaczyna nienawidzieć. Skąd to uczucie sie bierze ?
Bierze się stąd, że wielu z was ma żal i pretensję do samego siebie i zamiast obarczyć winą swoje postępowanie szuka kogoś na kogo całą winę można zwalić, a żal do siebie jest taki, że gdybym posłuchał Chodzika Księżycowego ( jak wielu to zrobiło nie wiem ) to dzisiaj siedziałbym spokojnie i przyglądał się rynkowi z daleka.
Podsumujmy więc fakty.
Chodzik napisał, że pięć złotych to max na Netii. Pomylił się o 4 grosze, a to łazęga z tego Chodzika tak się pomylić !
Chodzik napisał, że spodziewa się odwrocenia trendu wzrostowego, - gdzie tam co ten konował pisze.
Przed ostrym spadkiem ostrzegał i to dosadnie ,- a co tam niech pogada, nikomu to nie szkodzi.
Wiecie co, jestem na GPW od pierwszych notowań, przez te lata jak widzicie nabrałem trochę doświadczenia i woda sodowa mi uleciała. Nie gram przeciwko rynkowi i nie piszę tutaj tekstów dlatego, aby komukolwiek zaszkodzić, wprost przeciwnie, chcę go ustrzec przed powżnymi błędami i przed stratą pieniędzy. Piszę na forum, ponieważ chcę się dobrze nauczyć języka polskiego tak w pismie jak i w mowie. Moja żona jest Polką i jedno wam mogę przyznać, kobiety z nad Wisły są wspaniałe.
Teraz niejaki Maciej z Krakowa składa na mnie doniesienie do prokuratury. Co chce donieść nie wiem, ale skoro chce to niech donosi. Samo to słowo wzbudza we mnie wyłącznie obrzydzenie.
Zaglądam do was sporadycznie , ale jeśli nie chcecie to nie będę. Sami sobie poradzicie i to dobrze. Jeszcze nie tak dawno wpisów nie brakowało i mieliscie polecieć na sześć złotych a może wyżej nawet. Wola boska i skrzypce. Wypowiedzcie się na forum czy chcecie moich wpisów czy nie, no i jeszcze jedno tych domorosłych psychologów , co pragną przykleić mi różne łatki zapewniam o swojej niewinności, psychoanalizy nie róbcie mi proszę , bo tak jak dotychczas wiecie o niej tyle co o analizie technicznej. Pozdrawiam i jednocześnie przekazuję wam swoje dobre słowo na najbliższe tygodnie a brzmi ono tak.
Trzymajcie się od rynku akcji z daleka jeśli chcecie jeszcze coś w przyszłości zarobić, to nie jest popierdułka jak pisałem, tylko poważna zmiana trendu na spadkowy.
Pozdrawiam serdecznie zwolenników i oponentów też, kolegów i koleżanki
Wasz jedyny i nieoceniony
Chodzik Księżycowy
Do Chodzika : prosiłbym cię o zerknięcie na spółkę Rubikon, czy jest szansa, że te spadki gdzieś się skończą, z wykresu kilkuletniego można wywnioskować, że gdzieś na obecnym poziomie znajduje się dolne ograniczenie kanału trendu głownego, nie chciałbym kupić zapóźno bądź za wcześnie, co o tym sądzisz ? Z góry dzięki za podpowiedź.
Wyluzuj, zawsze będzie ktoś komu nie będziesz pasował, a co do doniesienia to olej temat, bo co powie, że podejmował decyzję na podstawie forum inetrnetowego?? A jakbyś pisał że ma w ogień wskoczyć??
Poza tym patzrąc na jakiekolwiek sprawy toczące się w sprawie GPW to zdążysz przejśc na emeryturę....
Dnia 2010-02-03 o godz. 17:10 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Witam was serdecznie koledzy i koleżanki też.
Ktoś się bawi
> moim nikiem ,podszywając się pode mnie. No cóż nie pierwszy
> to i z pewnością nie ostatni raz. Nie o tym jednak chciałem
> napisać. Dzisiaj tak jak wspomniałem wcześniej postawiłem
> zlecenia kupna na 3,94 i ciut poniżej. Mam więc trochę tych
> akcji, dla niektórych pewnie dużo, ale tak na prawdę to
> spodziewam się jeszcze wyraźnego wahnięcia w dół i nie będę
> ukrywać że wykorzystam je do powiekszenia pozycji.
Nie
> tylko Maciej z Krakowa, ale też i ja po dzisiejszej sesji
> skłaniam się ku temu, że istnieje nadzieja na wygenerowanie
> wzrostu na tym papierze. Nigdy was nie okłamałem i nigdy
> tego robić nie będę, możecie być pewni moich słów. Nie
> piszę, że należy od razu popadać w euforię i rzucać się na
> Hydrobudowę w tych niepewnych czasach ,ale należy
> przeznaczyć powiedzmy 20% posiadanych zasobów finansowych i
> kupić. Ostatecznym wiarygodnym dowodem wejścia w trend
> wzrostowy będzie pokonanie niedawnego szczytu na 4.09 zł.
> Dla mnie najważniejszy jest wykres tygodniowy , który
> obecnie wygląda zachęcająco. Wszystkim tym co pozycję
> otworzyli w pobliżu dna wypada złożyć gratulacje i to
> właśnie czynię, mając nadzieję na nieco inny poziom
> dyskusji i jezyka na tym forum. Maciej z Krakowa napisał,
> że nawet podczas bessy 10% spółek z mozołem wspina się do
> góry i miejmy nadzieje, że Hydrobudowa właśnie taką spółką
> idąca pod prąd będzie. Jeśli tak to jeszcze kilka innych
> powinno dołączyć się do tego kierunku.
Pozdrawiam
Chodzik
> księżycowy
aby dzień później napisać:
Dnia 2010-02-04 o godz. 15:36 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Durni co chcą grać przeciwko trendowi jak widać nie
> brakuje.
Pozbyłem się tego badziewia na szczęście rano.
> Tych co mnie chcą uczyć jak się gra na giełdzie i jeszcze w
> dniu dzisiejszym pisali takie teksty, wypada tylko walnąć i
> to mocno w łeb, może pomoże a może i nie.
Chodzik
> księżycowy
Jak masz tak pisać i robić ludziom wodę z mózgu, kłamać i w żywe oczy to wynocha.
Kolejna próbka "mądrości chodzika"
Dnia 2010-01-21 o godz. 13:32 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> zgodnie z tym co napisałem wczoraj zająłem pozycję podczas
> przebijania strefy oporu na wysokości 3,94 - 3,96.
Dla mnie
> jest to sygnal kupna.
Chodzik Księżycowy
po czym 20gr wyżej napisał, że sprzedał i nie będzie walczył z wiatrakami, bo nijakiego sygnału kupna nie było.
Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*], 2010-01-22 08:56
Jest tyle optymizmu na Hydrobudowie i tyle przekonania o wzrostach, kiedy widzę, że rynek całościowo wygląda coraz gorzej, i każdy mój wpis mówiący o zagrożeniu jest tylko lżony bez jakichkolwiek merytorycznych podstaw, że postanowiłem pozbyć się jednak tego papieru i nie ryzykować. Chęć pozostania bezpiecznie na kapitale jest dla mnie ważniejsza niż ryzyko jakie nad całym rynkiem moim zdaniem wisi. Dla mnie nie jest to spółka bezpieczna. Uważam, że kończy się odbicie powiedzmy nazwane hossą i w ostatnim akordzie tego odbicia uczestniczy Hydrobudowa.
Życzę posiadaczą tych akcji ogromnego zarobku i masy optymizmu. Poza tym mam już dość tych co mnie tu wyzywają, bo i po co mi to potrzebne. Zresztą zaraz pewnie się znajdą
i zaczną te swoje wywody. Szkoda tylko, że nie potrafią czegoś merytorycznie o rynku napisać i opierają swoje wywody jedynie na przekonaniu. Uważajcie aby to nie była pułapka, bardzo uważajcie.
Chodzik Ksiżycowy
Między tymi postami nie upłynęła nawet doba, a drugi był pisany przed sesją.
Wynika z tego, ze CK celowo napisał post o wejściu w papier, równocześnie sypiąc akcjami. Wiesz że to jest manipulacja i to jest przęstepstwo?
Twoja wiarygodność to pusty śmiech. Żałuję, że kiedyś Cie broniłem i uważałem za uczciwego człowieka.
Nie, to wynika tylko donosicielu z Krakowa ( uważaj bo nie zdążysz na czas do prokuratury ), ze tak na forum zachwalałeś Hydrobudowę i namawiałeś do wzrostów, że nawet ja w pewnym momencie dałem się skusićc , na szczęście mam jednak trochę oleju w głowie i to że sprzedalem 20 tysiecy tego sciekowego gniota nie mieło dla nikogo znaczenia, tylko dla mnie. Poza tym z DONOSICIELEM NIE DYSKUTUJE, NA ZAMO TO SŁOWO DOSTAJĘ WSTRETU.
Jeśli to dla kogoś ma znaczenie, to napiszę, że nie jestem czarny, tylko białym, nie jestem Żydem, ani antysemitą nie znoszę kłamstwa i donosicielstwa a rynkiem kapitałowym zajmuję się zawodowo.
CK
Dnia 2010-02-09 o godz. 09:06 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Jeśli to dla kogoś ma znaczenie, to napiszę, że nie jestem
> czarny, tylko białym, nie jestem Żydem, ani antysemitą nie
> znoszę kłamstwa i donosicielstwa a rynkiem kapitałowym
> zajmuję się zawodowo.
CK
chyba jesteś raczej doradcą Czerepacha w Wikowyjach, krętaczu.
Boli Cię, ze ktoś zdemaskował Twoje krętactwa?
Jak tam wzrosty na Trakcji? Umiesz logicznie wytłumaczyć, kętaczu, dlaczego Trakcja ma rosnąc wbrew WIG-owi? Masz do upchnięcia akcje?
potrafisz krętaczu zanegować zgodnie z zasadami AT, a nie sienkiewiczowskich bajd, istnienie trendu wzrostowego na HBP?
Kłamliwy Twój ozór i póby manipulacji doprowadza Cie do bankructwa - zobaczysz, wielu już takich wróży z mchu i paproci umoczyło kasę pisząc kłamliwe im nieobiektywne analizy i udajac fachowca.
Donieść na mnie do prokuratury DONOSICIELU JEDEN , coś mi się zdaje że donoszenie i manipulowanie to twoje pierwszorzedne zadanie na tym forum. Cercio się na tobie poznał, ale z tym donosicielstwem złaszcza w tym kraju nad Wisłą PRZEGIOŁEŚ.
Przeprosisz mnie i wszystkich na tym forum, to może jeszcze coś ci odpiszę, a teraz to dla mnie jesteś zwyczajnie TRĘDOWATY
CK
i pędź Trendowaty , bo manipulujesz moimi wypowiedziami i dobierasz z nich co chcesz i jak chcesz.
Do Chodzika: w sprawie sytuacji na Rubikonie, sorry, że nie na wątku rubikonu, ale lepiej się tam nie wypowiadać, bo wszystko zostanie obrócone przeciwko drobnym, którzy jeszcze nie oddali papieru. Nie wiem co chcesz wiedzieć, mogę podpowiedzieć ci, że Rubikon, niedawno 05 Victoria NFI, powstał z połączenia czterech funduszy 01 nfi, 03 nfi, 05 nfi oraz rubikon partners. W tej chwili wskaźnik C/wk nie jest wiarygodny dlatego, że nie znana jest wartość księgowa spółki, aktywa mają być dopiero przeszacowane i wtedy się okaże, czy ten kurs jest adekwatny do sytuacji spółki. Spółka 05 nfi Victoria objęła udziały w innych spółkach poprzez wymianę akcji, które miały cenę emisyjną 0,91 PLN, ostatnio 11 mln akcji po cenie 0,91 PLN objął również KRAUZE w zamian za pakiet 10 % w BDM, spółka rubikon ma objąć cały pakiet BDM - u od KRAUZEGO w zamian za swoje akcje. Krauze tym samym będzie miał docelowo 44 mln sztuk RUBIKONU, ze 107 mln. czyli będzie miał jak rozumiem około 40 % udziałów w spółce, wydaje mi się, że obecna sytuacja dołowania kursu może mieć za cel odkupienie z rynku jak największej ilości akcji po jak najniższej cenie przez obecnych współwłaścicieli Rubikonu, żeby nie stracić kontroli nad spółką. Czy jest szansa, że kurs się odbije od dolnego ograniczenia trendu głownego, który przebiega na poziomie około 0,50 PLN ?
Witaj Chodziku i Witaj Macieju
Puszczają wam nerwy i poco. Chodzik Ty jak zwykle obrażasz ludzi i wprowadzasz atmosferę wrogości. Macieju ty przypomniałeś wszystkim dawne czasy o donosicielach.
Obaj przypominacie mi wojenkę z przed pół roku na Neti między CH a AntyCH i Badziewiakiem który czasami zabiera jeszcze głos. Nerwy puszczają wszystkim jak tracimy własna kasę. Należy zawsze słuchać własnego rozumu a nie proroków i wróżek.
Fachowość w grze o kasę schodzi na dalszy plan i pojawiają się problemy.
Gdzie te czasy jak fachowo Cercio i Chodzik wymieniali się opiniami bez opluwania się i z kulturą godna mistrzów nauczycieli.
Chodziku znamy się z forum od roku i przechodziłeś wiele. Nie będę przypominał wszystkich faktów ponieważ one były i nie należy do nich wracać. ALE DLACZEGO JAKO TEN NAUCZYCIEL jak STASIA BOZOWSKA z naszej literatury ciągle obrażasz swoich uczniów. Takiego nauczyciela w naszej oświacie wywalili by za obrazę. Przemyśl i przywróć spokój.
A co do Netii zobaczcie jak fundusze skupują pakiety i te 5zł w przeciągu paru miesięcy jest realne
nie jestem pewnien, czy CK moze mnie czegokolwiek nauczyć. Jak do tej pory większość jego "mądrości" była niezgodna z literatura przedmiotu oraz mijała się z rzeczywistościa rynkową.
Macieju czy jeśli nauczyciel próbuje nauczyć innymi metodami niż standardowe wklepywanie wiedzy to znaczy że jest zły NIE Szukajcie a znajdziecie najlepszego sposobu dochodzenia do wiedzy a będzie wam dane powiedział ........................
Dnia 2010-02-09 o godz. 13:08 ~Dj Andrzej napisał(a):
> Witaj Chodziku i Witaj Macieju
Puszczają wam nerwy i poco.
> Chodzik Ty jak zwykle obrażasz ludzi i wprowadzasz
> atmosferę wrogości. Macieju ty przypomniałeś wszystkim
> dawne czasy o donosicielach.
Obaj przypominacie mi wojenkę
> z przed pół roku na Neti między CH a AntyCH i Badziewiakiem
> który czasami zabiera jeszcze głos. Nerwy puszczają
> wszystkim jak tracimy własna kasę. Należy zawsze słuchać
> własnego rozumu a nie proroków i wróżek.
Fachowość w grze o
> kasę schodzi na dalszy plan i pojawiają się problemy.
> Gdzie te czasy jak fachowo Cercio i Chodzik wymieniali się
> opiniami bez opluwania się i z kulturą godna mistrzów
> nauczycieli.
Chodziku znamy się z forum od roku i
> przechodziłeś wiele. Nie będę przypominał wszystkich faktów
> ponieważ one były i nie należy do nich wracać. ALE DLACZEGO
> JAKO TEN NAUCZYCIEL jak STASIA BOZOWSKA z naszej literatury
> ciągle obrażasz swoich uczniów. Takiego nauczyciela w
> naszej oświacie wywalili by za obrazę. Przemyśl i przywróć
> spokój.
A co do Netii zobaczcie jak fundusze skupują
> pakiety i te 5zł w przeciągu paru miesięcy jest realne
> Pozdrawiam
Ty ale jesteś asiur
Cercio, CK i kultura
Cercio, CK i fachowość
nauczyciele !!! :):):):)))))))))
Naganiacz pospolity nauczycielem :):):):))))))))
Jak się ma powyższa wypowiedź do tej Twojej wklejonej przeze mnie poniżej
Chciałbym tylko zwrócić uwagę na ten kilkuletni wykres
Re: jesli chcecie to sobie pójdę w czorty
Autor: ~XYZ [79.163.6.*], 2010-02-08 15:58
Do Chodzika : prosiłbym cię o zerknięcie na spółkę Rubikon, czy jest szansa, że te spadki gdzieś się skończą, z wykresu kilkuletniego można wywnioskować, że gdzieś na obecnym poziomie znajduje się dolne ograniczenie kanału trendu głownego, nie chciałbym kupić zapóźno bądź za wcześnie, co o tym sądzisz ? Z góry dzięki za podpowiedź.
~chodzik księżycowy
Zalet Twojego udzielania sie na forum jest wiele.
Wskazówki dla leszczy,interpretacja AT,wspaniałe dyskusje AT z Maciejem(super praca p.Macieju),uzasadnienie każdej decyzji,itd...Wasze rozmowy pomagaja zrozumieć wiele spraw związanych z giełdą
Niestety znajdują sie ludzie którzy wypisują pod Waszymi adresami kompletne idiotyzmy.
Tego się panowie nie da obejść.Pozdrawiam i myślę że jestem wyrazicielem większości
Oj Chodzik, Chodzik!!!
Uważaj bo słyszałem w telewizji, że w Niemczech pięciu emerytów uprowadziło i uwięziło swojego doradcę finansowego za to, że przez niego stracili swoją kasę
Już Zuber się w TV tłumaczył, niby z uśmieszkiem ale stracha ma
Jak Cie forumowicze dorwią to na samym uprowadzeniu może się nie skończyć:):):):))))))
Darek- Chodzik księżycowy przecież już tyle razy określał długoterminowy wzrost kursu do ok. 19,00zł i to już ok 2012r. i ja też tak jak CK uważam, bo Netia to dobra spółka.
Pozdrawiam Ciebie, Chodzika i wszystkich, którzy korzystają z tego forum, oprócz tych najbardziej znerwicowanych, a jest tu ich stanowczo za dużo.
Przestrzegam (jesli zostało w was jeszcze odrobinę zdrowego rosądku a nie zaślepienia) przed następną poważną fala spadkową.
Chodzik Księżycowy
Co w długim terminie, to w długim, a obecnie sytuacja nie wygląda dobrze.
Od kilu lat na forum bankiera prezentuję państwu moją metodę inwestowania opartą na AT W tym czasie zgromadziłem grono zwolenników i przeciwników mojej osoby. Postanowiłem zakończyć moją działalność. Uważam, że spłaciłem swój dług. Nadal będę inwestował na GPW. Przyjaciele z Bankiera, wiedzą jak możemy się spotkać. Szanowni państwo, generujcie zyski.
forum: Giełda
autor: maciej_z_krakowa
https://www.bankier.pl/forum/temat_KONIEC-MACIEJA,7055587.html - 19-05-2009
Uważam ,że ta korekta na Netii będzie jeszcze kontynuowana. Zakładam powstanie tz. ruchu mierzonego na Netii a do tego jeszcze brakuje. Spadki jakich się spodziewam w dalszym ciągu na całym rynku , powinny mieć również swoje odzwierciedlenie na tych papierach. W długim terminie wszystko bedzie OK
Chodziku Księżycowy zapraszam na New Connect, mysle ze fale Ralpha Elliotta,lub liczby Fibonacciego można zstosować do kilku spółek na NC, pełne zproszenie na forum cp
polecam krec,tesgas, pharmena, pragma, wdm,
na ffi siedze mocno wiec nie polecam (wzost 20% w ciągu 2 dni)
gppi również bo czuję awersję