Uważam, że na poziomie poniżej 1.6 zł , ktoś czeka na pojawiające się batony.
Na tym poziomie gruby, może być wyleszczony przez grubszego. To moja opinia, a każdy niech robi jak chce.
Ja zaczołem zbierać.Wystarczyłoby tych spadków.Cały szeroki rynek leci , na wykresach branżowych oraz WIG-20 luki otwarci , a JUPEK zaczyna się bronić. , to może nie będzie tak źle.P :)
XYZ-Tu nikt nie uśrednia.Jeśli już to uśrednia się w górę , a nie w dół.Cały szeroki rynek poszybował w dół , korekta była nieunikniona.A w JUPKU idzie wszystko z godnie z założeniami na ten rok.Czyli spoko :)
no od szczytu -60% to faktycznie idzie zgodnie z założeniami (rynek 10%), odbicie od dołka to zaledwie 30%, rynek 100%.
Faktycznie tu chyba wszystko jest super, a uśredniać w gore to mam nadzieje ze dopiero będzie okazja bo jak dotychczas to chyba jedynie w dol
Jupiter ma bardzo niski wskaźnik C/WK .(Jeden z niższych na całej GPW). Ale ważniejszą jeszcze sprawą jest fakt, że to jedna z kilku ( dosłownie!!!!) - z najmniejszym wskaźnikiem zadłużenia.Dokładnie wynosi on 5,8%. Zaliczana przez analityków Gazety PARKIET ( artykuł z końca stycznia br) do spółek o największych perspektywach wzrostów ; z tych dwóch wymienionych powodów , które występują równocześnie. Takich spółek jest dosłownie kilka na GPW ( mniej niż 10) .Ja osobiście bardziej ufam analizie fundamentalnej. AT jest w przypadku spółek o małym wolumenie obrotów mało sprawdzalna.Choć nie miałbym nic przeciwko temu aby kurs poszedł w górę...Bo fundamenty ma spółka zdrowe.........
O jakich fundamentach człowieku mówisz? W funduszu jakim jest Jupek patrzysz na AF? Pogięło Cię? Przecież oni pokazują w raportach co chcą. I proszę Cie nie wyjeżdżaj znowu z tym nieszczęsnym wskaźnikiem C/WK. Jupiter powinien nazywać się - JUPITER KK (kreatywna księgowość) SA. Tyle w temacie. Sprzedali prawie 2 mln akcji Nowej Gali i nawet żadnego komunikatu w związku z tym faktem nie raczyli wydać. I jeszcze ten Hummer Hajdarowicza, o Boże jaki badziewiasty i wieśniaczy samochód!!! Człowiek, który praktycznie rządzi Jupiterem jeździ takim autem? Ale to była tylko taka subiektywna dygresja. :-)